maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נהדרים לרטבים שכל אחד חייב להכיר

עם השנים, ככל שבישלתי והכרתי יותר ויותר תבשילים ומתכונים, הבנתי את תפקיד הרטבים כשביכולתם לשדרג ולהעשיר מגוון מאכלים שונים ולהפוך אותם לנהדרים וטעימים אף יותר. לכן החלטתי להתחיל לגוון ולהוסיף רטבים למספר מנות שונות, והתוצאות שקיבלתי וטעמתי היו בהחלט מפתיעות ומשמחות. אתם מוזמנים לנסות ולהתרשם בעצמכם מ-7 המתכונים הבאים, שזכו לא פעם לתשבחות בקרב חבריי ובני משפחתי ומתאימים לשלל מנות, הן עבורכם והן עבור ילדיכם. 
מתכון לרוטב חמאת אגוזים-צימוקים

חמאת האגוזים מעניקה לרוטב הזה טעם עשיר ונהדר, ועל אף השם המחייב והארוך שלו ממש קל להכין אותו. תוכלו ליהנות מטעמו המשובח בשילוב עם דג, ירקות קלויים או קוסקוס.

רכיבים לרוטב חמאה:
חמאה - 40 גר' (לא מלוחה)
חומץ שרי - ⅓1 כוסות
סוכר - 1 כפית
מלח גס - ½ כפית
שמן זית - 3 כפות (כתית מעולה)
צלפים - 2 כפות
פטרוזיליה - 2 (קצוצה)
פלפל שחור - ¼ כפית
מתכון לקטשופ ביתי
הקטשופ הוא ללא ספק הרוטב הפופולרי ביותר בעולם, מתאים כמעט לכל דבר!
 
רכיבים לקטשופ:
רסק עגבניות - 340 גר'
סוכר חום - ½ כוס
גרגרי חרדל - ½ כפית (כתושים)
מלח - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (שטוחה)
ציפורן - קורט (כתושה)
פלפל צ'ילי - קורט (כתוש, לא חובה)
מים - ⅔ כוס
מתכון לרוטב וינגרט וחרדל

הרוטב הטעים הבא ללא ספק יקלע לטעמם של כל בני המשפחה, מאחר שהוא מתאים לכל כך הרבה מאכלים, כדוגמת עוף צלוי, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה מאודה וכמעט כל סוג של סלט. הוא אף מומלץ כמטבל מנצח לשניצלונים לילדים.

רכיבים לרוטב ויניגרט:
חרדל - ¼ כוס
דבש - 2 כפות + 2 כפיות נוספות
חומץ לבן - 2 כפות
מלח גס - ½1 כפית
שמן קנולה - ⅔ כוס
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
מתכון לרוטב יוגורט ושמיר

אם אתם מעוניינים ברוטב טעים שיוכל לשדרג את מנת הסלמון או להעשיר את טעמם של תפוחי האדמה, אתם מוכרחים לנסות את המתכון הבא' שמשמש גם כחלופה נפלאה לשמנת חמוצה.

רכיבים לרוטב יוגורט:
שמנת חמוצה - ⅓ כוס
שמיר - ¼ כוס (קצוץ)
חומץ בן יין לבן - ½1 כפיות
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי)
מלח גס - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מתכון לרוטב שקדים ורוקט

הרוטב הבא הינו נועז מספיק כדי לעמוד מול טעמים חזקים, כמו אלה של טלה מטוגן או גבינה, ותוכלו לפזר אותו על לחם או סלמון ואף להשתמש בו כתוספת מפתיעה לפיצה. 

רכיבים לרוטב שקדים:
עלי רוקט - 1 כוס (דחוסה, קצוצים)
שקדים - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
גרידת לימון - ½1 כפות (מ-2 לימונים)
שן שום - 1 (קצוצה דק)
שמן זית - ¼ כוס (כתית מעולה)
מלח גס - ¼ כוס
פלפל שחור - ¼ כפית
מתכון קל לרוטב עגבניות ובזיליקום

פסטה ברוטב עגבניות זו מנה קלאסית וטעימה במיוחד, ובמתכון הבא היא מקבלת שדרוג מיוחד וטעים בזכות הבזיליקום האהוב. עם תוספת של חמאה ושום, תקבלו רוטב עגבניות קלאסי עם טוויסט שיקשה עליכם לחזור לרוטבי עגבניות אחרים...

רכיבים לרוטב עגבניות:
חמאה - 1 כף
עגבניות - 8 (קטנות, חתוכות לקוביות)
בזיליקום - ¼ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
מלח שום - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - 1 כף
מים - ¼ כוס
שן שום - 1 (מגוררת)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
מתכון קל לרוטב סלרי ועלי דפנה

הרוטב האדום העז והנהדר הזה יכול לשמש אתכם במגוון מאכלים, כגון; אורז, פירה, קציצות, צ'יפס וצלי, והוא בהחלט יותיר אתכם מרוצים ועם טעם נהדר.

רכיבים לרוטב סלרי:
סלרי - 2 (מקלות קצוצים גס)
שמן זית - מעט (לטיגון)
עלי דפנה - 2 (קצוצים גס)
טימין - 1 (גבעול קצוץ גס)
סוכר חום - 1 כף
קמח רגיל - 2 כפות
ממרח מרמייט - 1 כפית
רסק עגבניות - 1 כפית
ציר ירקות - 1 ליטר
מקור: טליה ח.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: