maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נהדרים לרטבים שכל אחד חייב להכיר

עם השנים, ככל שבישלתי והכרתי יותר ויותר תבשילים ומתכונים, הבנתי את תפקיד הרטבים כשביכולתם לשדרג ולהעשיר מגוון מאכלים שונים ולהפוך אותם לנהדרים וטעימים אף יותר. לכן החלטתי להתחיל לגוון ולהוסיף רטבים למספר מנות שונות, והתוצאות שקיבלתי וטעמתי היו בהחלט מפתיעות ומשמחות. אתם מוזמנים לנסות ולהתרשם בעצמכם מ-7 המתכונים הבאים, שזכו לא פעם לתשבחות בקרב חבריי ובני משפחתי ומתאימים לשלל מנות, הן עבורכם והן עבור ילדיכם. 

1. רוטב חמאת אגוזים, צימוקים וצלפים

חמאת האגוזים מעניקה לרוטב הזה טעם עשיר ונהדר, ועל אף השם המחייב והארוך שלו ממש קל להכין אותו. תוכלו ליהנות מטעמו המשובח בשילוב עם דג, ירקות קלויים או קוסקוס.
מתכונים לרטבים

 
רכיבים:
  • 40 גרם חמאה לא מלוחה
  • ⅓1 כוסות חומץ שרי
  • כפית סוכר
  • ½ כפית מלח גס
  • ⅓ כוס צימוקים זהובים
  • 3 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות צלפים
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:

1. הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית והמיסו בה את החמאה. טגנו את החמאה וערבבו מדי פעם עד שהיא תזהיב, כ-6 דקות לערך. לאחר מכן צקו את החמאה המומסת לקערה קטנה והשליכו לפח את השאריות הכהות שבתחתית המחבת.

2. נגבו את המחבת שבה השתמשתם, הניחו אותה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לה חומץ, סוכר ומלח. ערבבו היטב עד שהסוכר ימס, כ-2 דקות לערך, והסירו את המחבת מהאש.

3. העבירו לקערה את הצימוקים, וצקו מעליהם את תערובת החומץ שהכנתם בסעיף הקודם. הניחו לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך כ-10 דקות. לאחר מכן סננו את תערובת הצימוקים והשאירו כף אחת מתערובת החומץ (ללא הצימוקים), שבה תשתמשו בהמשך.

4. הניחו את המחבת על להבה בינונית-גבוהה והעבירו אליה את החמאה שהמסתם קודם לכן. הוסיפו שמן ואת תערובת החומץ שנשארה מהסינון, ובשלו הכל יחד במשך כ-30 שניות. לבסוף הסירו את המחבת מהאש והוסיפו צימוקים, צלפים, פטרוזיליה ופלפל שחור. יש להגיש את הרוטב כשהוא חם או בטמפרטורת החדר.

2. אוסף רטבים וממרחים מוכרים להכנה ביתית

כולנו משתמשים ברטבים ובממרחים למיניהם כדי להעשיר את טעם הכריך או הסלט, כך שוודאי תשמחו להכיר 12 מתכונים נהדרים לרטבים מוכרים, שבניגוד למקור אינם מכילים כימיקלים או חומרים משמרים. לחצו כאן או על התמונה כדי לצפות באוסף המתכונים.
מתכונים לרטבים

3. ויניגרט עירית וחרדל

הרוטב הטעים הבא ללא ספק יקלע לטעמם של כל בני המשפחה, מאחר שהוא מתאים לכל כך הרבה מאכלים, כדוגמת עוף צלוי, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה מאודה וכמעט כל סוג של סלט. הוא אף מומלץ כמטבל מנצח לשניצלונים לילדים.
מתכונים לרטבים
 
רכיבים:
  • ¼ כוס חרדל
  • 2 כפות דבש + 2 כפיות נוספות
  • 2 כפות חומץ לבן
  • ½1 כפית מלח גס
  • ⅔ כוס שמן קנולה
  • ¼ כוס עירית קצוצה
הוראות הכנה:

1. הכניסו לבלנדר חרדל, דבש, חומץ ומלח וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. 

2. פתחו את פתח ההזנה של הבלנדר, הוסיפו בהדרגה את השמן וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.

3. העבירו את התערובת לקערה והוסיפו את העירית. מומלץ לצרוך את הרוטב עם סיום ההכנה, או שתוכלו לאחסן אותו בקירור בכלי אטום עד יומיים.

4. רוטב יוגורט ושמיר

אם אתם מעוניינים ברוטב טעים שיוכל לשדרג את מנת הסלמון או להעשיר את טעמם של תפוחי האדמה, אתם מוכרחים לנסות את המתכון הבא' שמשמש גם כחלופה נפלאה לשמנת חמוצה.
מתכונים לרטבים
רכיבים: 
  • ⅔ כוס יוגורט יווני
  • ⅓ כוס שמנת חמוצה
  • ¼ כוס שמיר קצוץ 
  • ½1 כפיות חומץ בן יין לבן 
  • כפית מיץ לימון טרי
  • ¾ כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:

1. העבירו לקערה את כל הרכיבים; יוגורט, שמנת חמוצה, שמיר, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 

2. מומלץ להשתמש ברוטב עם תום ההכנה, אך תוכלו גם לשמור אותו בקירור בכלי אטום עד 3 ימים.

5. רוטב שקדים רוקט וגרמולטה

הרוטב הבא הינו נועז מספיק כדי לעמוד מול טעמים חזקים, כמו אלה של טלה מטוגן או גבינה, ותוכלו לפזר אותו על לחם או סלמון ואף להשתמש בו כתוספת מפתיעה לפיצה. 
מתכונים לרטבים
רכיבים:
  • כוס דחוסה של עלי רוקט קצוצים 
  • ½ כוס שקדים קלויים וקצוצים
  • ½1 כפות גרידת לימון (מ-2 לימונים)
  • שן שום קצוצה דק
  • ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
  • ½1 כפית מיץ לימון
  • ¼ כפית מלח גס
  • ¼ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:

1. הכניסו אל קערה גדולה עלי רוקט, שקדים, גרידת לימון ושום והקפיצו הכל יחד, כך שהרכיבים יתמזגו זה בזה. הוסיפו שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל וערבבו מעט.

2. מומלץ להגיש בסיום ההכנה, או לקרר בכלי אטום עד יומיים.

6. אוסף רטביי פסטה נפלאים

אין זה סוד שמה שמעניק לפסטה את טעמה הייחודי הם הרטבים שמעטרים אותה, ויש לכם הזדמנות נהדרת להכיר 8 מתכונים נהדרים, מהמוכרים והאהובים עם מספר שדרוגים ועד למפתיעים והמיוחדים. לחצו כאן או על התמונה כדי לצפות באוסף המתכונים.
מתכונים לרטבים

7. רוטב סלרי ודפנה 

הרוטב האדום העז והנהדר הזה יכול לשמש אתכם במגוון מאכלים, כגון; אורז, פירה, קציצות, צ'יפס וצלי, והוא בהחלט יותיר אתכם מרוצים ועם טעם נהדר.
מתכונים לרטבים
רכיבים:
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • 2 מקלות סלרי קצוצים גס
  • שמן זית
  • 2 עלי דפנה קצוצים גס
  • גבעול טימין קצוץ גס
  • כף סוכר חום
  • 2 כפות קמח רגיל
  • כפית ממרח מרמייט
  • כף רסק עגבניות
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • ליטר ציר ירקות
הוראות הכנה:

1. קלפו את הבצל, הסלרי והגזר וקצצו אותם גס. 

2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה (אפשר גם סיר) על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן זית והכניסו לתוכה בצל, סלרי, גזר, עלי דפנה וטימין. טגנו אותם במשך 15 דקות, או עד שיזהיבו. לאחר מכן הוסיפו סוכר ובשלו במשך 5 דקות נוספות. כעת, הוסיפו קמח, מרמייט, רסק עגבניות וחומץ. צקו מעל את ציר הירקות והביאו לרתיחה.

3. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל במשך 10 דקות, או עד שהנוזלים יתאדו מעט. 

4. העבירו בזהירות את הרוטב לתוך סיר אחר דרך מסננת והגישו. תוכלו לאחסן את הרוטב בכלי אטום ולהשתמש בו למשך עד 4 ימים. 

 
מקור: טליה ח.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: