maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נהדרים לרטבים שכל אחד חייב להכיר

עם השנים, ככל שבישלתי והכרתי יותר ויותר תבשילים ומתכונים, הבנתי את תפקיד הרטבים כשביכולתם לשדרג ולהעשיר מגוון מאכלים שונים ולהפוך אותם לנהדרים וטעימים אף יותר. לכן החלטתי להתחיל לגוון ולהוסיף רטבים למספר מנות שונות, והתוצאות שקיבלתי וטעמתי היו בהחלט מפתיעות ומשמחות. אתם מוזמנים לנסות ולהתרשם בעצמכם מ-7 המתכונים הבאים, שזכו לא פעם לתשבחות בקרב חבריי ובני משפחתי ומתאימים לשלל מנות, הן עבורכם והן עבור ילדיכם. 

מתכון לרוטב חמאת אגוזים-צימוקים

חמאת האגוזים מעניקה לרוטב הזה טעם עשיר ונהדר, ועל אף השם המחייב והארוך שלו ממש קל להכין אותו. תוכלו ליהנות מטעמו המשובח בשילוב עם דג, ירקות קלויים או קוסקוס.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב חמאה:
חמאה - 40 גר' (לא מלוחה)
חומץ שרי - ⅓1 כוסות
סוכר - 1 כפית
מלח גס - ½ כפית
שמן זית - 3 כפות (כתית מעולה)
צלפים - 2 כפות
פטרוזיליה - 2 (קצוצה)
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הרוטב חמאה:
  1. הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית והמיסו בה את החמאה. טגנו את החמאה וערבבו מדי פעם עד שהיא תזהיב, כ-6 דקות לערך. לאחר מכן צקו את החמאה המומסת לקערה קטנה והשליכו לפח את השאריות הכהות שבתחתית המחבת.
  2. נגבו את המחבת שבה השתמשתם, הניחו אותה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לה חומץ, סוכר ומלח. ערבבו היטב עד שהסוכר ימס, כ-2 דקות לערך, והסירו את המחבת מהאש.
  3. העבירו לקערה את הצימוקים, וצקו מעליהם את תערובת החומץ שהכנתם בסעיף הקודם. הניחו לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך כ-10 דקות. לאחר מכן סננו את תערובת הצימוקים והשאירו כף אחת מתערובת החומץ (ללא הצימוקים), שבה תשתמשו בהמשך.
  4. הניחו את המחבת על להבה בינונית-גבוהה והעבירו אליה את החמאה שהמסתם קודם לכן. הוסיפו שמן ואת תערובת החומץ שנשארה מהסינון, ובשלו הכל יחד במשך כ-30 שניות. לבסוף הסירו את המחבת מהאש והוסיפו צימוקים, צלפים, פטרוזיליה ופלפל שחור. יש להגיש את הרוטב כשהוא חם או בטמפרטורת החדר.

מתכון לקטשופ ביתי

הקטשופ הוא ללא ספק הרוטב הפופולרי ביותר בעולם, מתאים כמעט לכל דבר!
 
זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקטשופ:
רסק עגבניות - 340 גר'
סוכר חום - ½ כוס
גרגרי חרדל - ½ כפית (כתושים)
מלח - ½ כפית
קינמון - ½ כפית (שטוחה)
ציפורן - קורט (כתושה)
פלפל צ'ילי - קורט (כתוש, לא חובה)
מים - ⅔ כוס
אופן הכנת הקטשופ:
  1. ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. ערבבו עד שכל הסוכר נמס.
  2. שמרו במיכל סגור במשך הלילה כדי שהטעם יתפתח.
  3. הקטשופ ישאר טרי במשך 3 שבועות.

מתכון לרוטב וינגרט וחרדל

הרוטב הטעים הבא ללא ספק יקלע לטעמם של כל בני המשפחה, מאחר שהוא מתאים לכל כך הרבה מאכלים, כדוגמת עוף צלוי, תפוחי אדמה אפויים, שעועית ירוקה מאודה וכמעט כל סוג של סלט. הוא אף מומלץ כמטבל מנצח לשניצלונים לילדים.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב ויניגרט:
חרדל - ¼ כוס
דבש - 2 כפות + 2 כפיות נוספות
חומץ לבן - 2 כפות
מלח גס - ½1 כפית
שמן קנולה - ⅔ כוס
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
אופן הכנת הרוטב ויניגרט:
  1. הכניסו לבלנדר חרדל, דבש, חומץ ומלח וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. פתחו את פתח ההזנה של הבלנדר, הוסיפו בהדרגה את השמן וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. העבירו את התערובת לקערה והוסיפו את העירית. מומלץ לצרוך את הרוטב עם סיום ההכנה, או שתוכלו לאחסן אותו בקירור בכלי אטום עד יומיים.

מתכון לרוטב יוגורט ושמיר

אם אתם מעוניינים ברוטב טעים שיוכל לשדרג את מנת הסלמון או להעשיר את טעמם של תפוחי האדמה, אתם מוכרחים לנסות את המתכון הבא' שמשמש גם כחלופה נפלאה לשמנת חמוצה.

זמן הכנה: 3 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב יוגורט:
שמנת חמוצה - ⅓ כוס
שמיר - ¼ כוס (קצוץ)
חומץ בן יין לבן - ½1 כפיות
מיץ לימון - 1 כפית (סחוט טרי)
מלח גס - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הרוטב יוגורט:
  1. העבירו לקערה את כל הרכיבים; יוגורט, שמנת חמוצה, שמיר, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מומלץ להשתמש ברוטב עם תום ההכנה, אך תוכלו גם לשמור אותו בקירור בכלי אטום עד 3 ימים.

מתכון לרוטב שקדים ורוקט

הרוטב הבא הינו נועז מספיק כדי לעמוד מול טעמים חזקים, כמו אלה של טלה מטוגן או גבינה, ותוכלו לפזר אותו על לחם או סלמון ואף להשתמש בו כתוספת מפתיעה לפיצה. 

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב שקדים:
עלי רוקט - 1 כוס (דחוסה, קצוצים)
שקדים - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
גרידת לימון - ½1 כפות (מ-2 לימונים)
שן שום - 1 (קצוצה דק)
שמן זית - ¼ כוס (כתית מעולה)
מלח גס - ¼ כוס
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הרוטב שקדים:
  1. הכניסו אל קערה גדולה עלי רוקט, שקדים, גרידת לימון ושום והקפיצו הכל יחד, כך שהרכיבים יתמזגו זה בזה. הוסיפו שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל וערבבו מעט.
  2. מומלץ להגיש בסיום ההכנה, או לקרר בכלי אטום עד יומיים.

מתכון קל לרוטב עגבניות ובזיליקום

אין זה סוד שמה שמעניק לפסטה את טעמה הייחודי הם הרטבים שמעטרים אותה, ויש לכם הזדמנות נהדרת להכיר 8 מתכונים נהדרים, מהמוכרים והאהובים עם מספר שדרוגים ועד למפתיעים והמיוחדים. לחצו כאן כדי לצפות באוסף המתכונים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב עגבניות:
חמאה - 1 כף
עגבניות - 8 (קטנות, חתוכות לקוביות)
בזיליקום - ¼ כוס (קצוץ)
שמן זית - 1 כף
מלח שום - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - 1 כף
מים - ¼ כוס
שן שום - 1 (מגוררת)
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. המיסו את החמאה במחבת גדולה על להבה בינונית. לאחר מכן הוסיפו את העגבניות וטגנו במשך 7-5 דקות. כעת, הוסיפו בזיליקום, שמן זית, מלח שום, מלח רגיל ופלפל, ובשלב הבא הוסיפו את הקמח בהדרגה אל תוך התערובת, תוך שאתם מערבבים אותה עד לקבלת מרקם סמיך, 7-5 דקות לערך.
  2. שפכו את המים אל תוך התערובת על מנת לשבור את גושי הקמח, וערבבו היטב. לאחר מכן הוסיפו את השום ובשלו במשך 5 דקות נוספות
  3. שפכו את הרוטב על הפסטה והגישו אותה בעודה חמה.
אופן הכנת הפסטה:
  1. בשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון קל לרוטב סלרי ועלי דפנה

הרוטב האדום העז והנהדר הזה יכול לשמש אתכם במגוון מאכלים, כגון; אורז, פירה, קציצות, צ'יפס וצלי, והוא בהחלט יותיר אתכם מרוצים ועם טעם נהדר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לרוטב סלרי:
סלרי - 2 (מקלות קצוצים גס)
שמן זית - מעט (לטיגון)
עלי דפנה - 2 (קצוצים גס)
טימין - 1 (גבעול קצוץ גס)
סוכר חום - 1 כף
קמח רגיל - 2 כפות
ממרח מרמייט - 1 כפית
רסק עגבניות - 1 כפית
ציר ירקות - 1 ליטר
אופן הכנת הרוטב סלרי:
  1. קלפו את הבצל, הסלרי והגזר וקצצו אותם גס.
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה (אפשר גם סיר) על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן זית והכניסו לתוכה בצל, סלרי, גזר, עלי דפנה וטימין. טגנו אותם במשך 15 דקות, או עד שיזהיבו. לאחר מכן הוסיפו סוכר ובשלו במשך 5 דקות נוספות. כעת, הוסיפו קמח, מרמייט, רסק עגבניות וחומץ. צקו מעל את ציר הירקות והביאו לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל במשך 10 דקות, או עד שהנוזלים יתאדו מעט.
  4. העבירו בזהירות את הרוטב לתוך סיר אחר דרך מסננת והגישו. תוכלו לאחסן את הרוטב בכלי אטום ולהשתמש בו למשך עד 4 ימים.
מקור: טליה ח.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: