maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לרוטב חמאת אגוזים-צימוקים

חמאת האגוזים מעניקה לרוטב הזה טעם עשיר ונהדר, ועל אף השם המחייב והארוך שלו ממש קל להכין אותו. תוכלו ליהנות מטעמו המשובח בשילוב עם דג, ירקות קלויים או קוסקוס.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב חמאת אגוזים-צימוקים
רכיבים לרוטב חמאה:
חמאה - 40 גר' (לא מלוחה)
חומץ שרי - ⅓1 כוסות
סוכר - 1 כפית
מלח גס - ½ כפית
שמן זית - 3 כפות (כתית מעולה)
צלפים - 2 כפות
פטרוזיליה - 2 (קצוצה)
פלפל שחור - ¼ כפית
אופן הכנת הרוטב חמאה:
  1. הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית והמיסו בה את החמאה. טגנו את החמאה וערבבו מדי פעם עד שהיא תזהיב, כ-6 דקות לערך. לאחר מכן צקו את החמאה המומסת לקערה קטנה והשליכו לפח את השאריות הכהות שבתחתית המחבת.
  2. נגבו את המחבת שבה השתמשתם, הניחו אותה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לה חומץ, סוכר ומלח. ערבבו היטב עד שהסוכר ימס, כ-2 דקות לערך, והסירו את המחבת מהאש.
  3. העבירו לקערה את הצימוקים, וצקו מעליהם את תערובת החומץ שהכנתם בסעיף הקודם. הניחו לתערובת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך כ-10 דקות. לאחר מכן סננו את תערובת הצימוקים והשאירו כף אחת מתערובת החומץ (ללא הצימוקים), שבה תשתמשו בהמשך.
  4. הניחו את המחבת על להבה בינונית-גבוהה והעבירו אליה את החמאה שהמסתם קודם לכן. הוסיפו שמן ואת תערובת החומץ שנשארה מהסינון, ובשלו הכל יחד במשך כ-30 שניות. לבסוף הסירו את המחבת מהאש והוסיפו צימוקים, צלפים, פטרוזיליה ופלפל שחור. יש להגיש את הרוטב כשהוא חם או בטמפרטורת החדר.
מקור: טליה ח.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: