header

מתכון לפנקייק מלוח ללא גלוטן ועשיר בירקות ובתבלינים

אוהבים לאכול פנקייק ומחפשים גרסה נטולת גלוטן? מאסתם בארוחת הבוקר הרגילה או רוצים לשלב תוספת מגניבה ובריאה בכל ארוחה אחרת? אתם מוזמנים להכיר את הגרסה המושלמת הזאת לפנקייקים שאמנם לא מכילים קמח – אבל מלאים בירקות בריאים ובתבלינים טעימים. זהו ללא ספק אחד מהפנקייקים המלוחים המפנקים ביותר שתאכלו...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לפנקייק מלוח ללא גלוטן:
אורז לבן - 2 כוסות (מושרה למשך 4-5 שעות במים)
מים - ½-¾ כוס
תפוח אדמה - 1 (מבושל ומעוך לקבלת פירה)
צ'ילי גרוס - ½ כפית
ג'ינג'ר - שורש באורך ½2 ס"מ (קצוץ)
פלפל חריף - 1 (קצוץ)
עלי קארי - מעט (קצוץ)
כמון - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
בצל - 1 (בינוני, קצוץ)
גזר - 1 (קטן, קצוץ)
פלפל ירוק - 1 (קטן, חתוך לקוביות)
עגבנייה - 1 (חתוכה לקוביות)
כוסברה - מעט (קצוצה)
שמן - כ-3 כפות (מחולקות)
אופן הכנת הפנקייק מלוח ללא גלוטן:
  1. סננו ויבשו 2-3 פעמים את האורז שהשריתם והכניסו אותו לבלנדר יחד עם מים. ערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. הוסיפו לבלנדר את הפירה וערבלו למשך 30 שניות.
  3. שפכו את תכולת הבלנדר לקערה וערבבו מעט כדי לוודא שקיבלתם תערובת חלקה.
  4. הוסיפו לקערה את התבלינים, הג'ינג'ר ואבקת הסודה לשתייה וערבבו היטב.
  5. הוסיפו לקערה את הירקות החתוכים והכוסברה וערבבו היטב.
  6. שמנו מחבת עם 1-2 כפות שמן ושפכו מעליה 2 מצקות מהתערובת באופן שווה.
  7. שפכו מעל לפנקייק כ-1 כפית שמן ולאחר שהצד התחתון שלו משחים טיפה, הפכו את הפנקייק וטגנו למשך דקה נוספת.
  8. הסירו את הפנקייק מהמחבת והמשיכו להכין באותו אופן את שאר הפנקייקים.
  9. הגישו חם לשולחן ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: