header

מתכון למוסקה צמחונית נהדרת

רבים מאיתנו מכירים ואוהבים את המוסקה, תבשיל החצילים שמגיע אלינו הישר מהמטבחים הבלקניים והמזרח תיכוניים, כמו אלו שאפשר למצוא ביוון. המנה הטעימה הזו בדרך כלל כוללת שכבות בשר בקר או כבש קצוץ, ולכן אנשים צמחונים לא יכולים ליהנות ממנה. בדיוק בשבילם ועבור רבים אחרים שמחפשים מנה עיקרית נהדרת לארוחות חלביות, מצאנו את המתכון הזה, שכולל תחליף מעולה לבשר. אז הכינו מנת מוסקה צמחונית נפלאה, שתעשה לכם ולאורחים שלכם את היום!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
מתכון למוסקה צמחונית נהדרת מקור תמונה: delish
רכיבים למתכון למוסקה צמחונית:
חצילים - 2 (בינוניים, חתוכים לפרוסות עגולות בעובי של 1-2 ס"מ)
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 4 כפות (מחולקות)
פטריות שמפיניון - 250 גרם (חתוכות)
שיני שום - 3 (כתושות)
עגבניות חתוכות לקוביות - 400 גרם (אפשר להשתמש בשימורים)
מים - 2 כוסות
אורגנו - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
חמאה - 30 גרם (2 כפות)
קמח - 2 כפות
חלב - 2 כוסות
גבינת פרמז'ן - 75 גרם (¾ כוס, מגוררת ומחולקת)
חלמונים - 2 (מביצים גדולות)
אופן הכנת המתכון למוסקה צמחונית:
  1. חממו מראש את התנור ל-200 מעלות.
  2. פזרו מעט מלח על שני הצדדים של פרוסות החצילים. רפדו תבנית אפייה עם מגבת נייר, והשכיבו עליו שכבה של החצילים. המתינו 10 דקות נגבו את עיגולי החצילים עם מגבת נייר אחרת. זרקו לפח את מגבות הנייר – זו שבתבנית וזו שניגבתם עימה.
  3. הוציאו את החצילים מהתבנית והברישו אותם עם 2 כפות שמן. רפדו את התבנית בנייר אפייה, והשכיבו עליו את כל החצילים בשכבה אחת.
  4. הכניסו את התבנית לאפייה עד להתרככות החצילים, למשך 12 דקות.
  5. חממו 2 כפות שמן בסיר גדול על להבה בינונית. הוסיפו את הבצלים והפטריות, וטגנו אותם עד להתרככות, למשך כ-5 דקות. הוסיפו את השום וטגנו למשך דקה נוספת.
  6. הוסיפו את העדשים, העגבניות והמים. תבלו עם האורגנו, המלח והפלפל, והביאו לכדי רתיחה עד שהעדשים מתרככות, כ-30 דקות. הוסיפו עוד מים אם הרוטב נראה סמיך מדי.
  7. להכנת רוטב הבשאמל, המיסו את החמאה בסיר בינוני על להבה בינונית, ואז הוסיפו את הקמח ובשלו למשך דקה נוספת.
  8. שפכו לאט את החלב לתוך סיר החמאה והקמח, והקציפו את התערובת עד שלא יוותרו בה גושים. בשלו את הרוטב עד לקבלת מרקם סמיך, למשך כ-5 דקות, והוסיפו ½ כוס מהפרמז'ן, עד שהוא מומס כולו.
  9. טרפו מעט את החלמונים בקערה קטנה, וערבבו אותם עם 2 כפות של רוטב הבשאמל עד לקבלת תערובת אחידה.
  10. שפכו את התערובת הזו לסיר עם הרוטב, וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם, והניחו לתכולת הסיר להגיע לכדי רתיחה למשך 5 דקות נוספות.
  11. בתבנית אפייה בגודל 22X33 ס"מ, צרו 5 שכבות של חצילים אפויים ועדשים לסירוגין. שימו לב שהשכבות התחתונה, האמצעית והעליונה צריכות להיות של חצילים אפויים ושכובים.
  12. שפכו על גבי השכבה האחרונה את רוטב הבשאמל, ופזרו מעליו את מה שנותר מגבינת הפרמז'ן.
  13. אפו עד להשחמה, למשך 30 דקות. הגישו לשולחן חם, ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: