maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למג'דרה סורית מהאתר "טעימאוד"

את מנת המג'דרה כולנו מכירים – אורז עם עדשים ובצל מטוגן. זוהי מנה שקל מאוד להכין וניתן למצוא אותה בעדות רבות, אך היא מגיעה במקור מיהודי סוריה ומצרים, שם נהגו לאכול אותה פעמיים בשבוע – ביום חמישי כשהיא חמה וביום ראשון בצהריים כשהיא קרה. לחצו כאן  למתכוני אורז נוספים מעדות שונות.

למתכונים נוספים מהאתר ''טעימאוד''

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 15
רמת קושי: קל
מתכון למג'דרה סורית מהאתר "טעימאוד" מקור תמונה: taimeod
רכיבים למג'דרה:
אורז - 3 כוסות
עדשים ירוקות - 1 כוס (קפואות ומבושלות)
מלח - לפי הטעם
כורכום - 1 כף
מים רותחים - 5 כוסות
שמן קנולה - לטיגון הבצל והאורז
אופן הכנת המג'דרה:
  1. שטפו היטב את האורז והניחו בצד לייבוש.
  2. חתכו את הבצל לחצאי פרוסות.
  3. חממו כמות נאה של שמן קנולה בסיר רחב ושטוח. עליכם לכסות עם השמן את כל תחתית הסיר.
  4. הוסיפו את הבצל וטגנו על אש נמוכה 10-12 דקות, או עד שהבצל משחים היטב.
  5. העבירו את הבצל לקערה והניחו בצד.
  6. העבירו את האורז לסיר על השמן שנותר מטיגון הבצל וטגנו למשך 2-3 דקות.
  7. הוסיפו את העדשים וערבבו.
  8. הוסיפו מלח, פלפל וכורכום וערבבו.
  9. הוסיפו בזהירות את המים הרותחים.
  10. הנמיכו את עצמת האש ללהבה הקטנה ביותר וסגרו את המכסה.
  11. בשלו על אש נמוכה למשך כ-20 דקות.
  12. הסירו את המכסה מהסיר, הוסיפו את הבצל המטוגן וסגרו את הסיר למשך 3 דקות נוספות. המנה שלכם מוכנה. preperation מקור תמונה: taimeod
מקור: אסף כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר