header

מתכון לתבשיל חצילים ועגבניות ברוטב רימונים

טעמו הנפלא של התבשיל שלפניכם נובע מהשילוב בין הבצל המקורמל, החצילים הרכים, העגבניות האדמוניות וכמובן התבלינים שלא ניתן להתעלם מהם. הכינו את המתכון המיוחד הזה לארוחות שבת בהן מגיעים אורחים, או פשוט כשמתחשק לכם לאכול משהו טעים לצד הלחם או האורז.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל חצילים ועגבניות ברוטב רימונים מקור תמונה: food52
רכיבים לתבשיל חצילים:
חצילים - 900 גר' (קלופים וחתוכים לקוביות)
בצל - 1 (בינוני, חתוך דק)
עגבניות - 4 (בינוניות, קצוצות גס)
שיני שום - 3 (כתושות)
ציר ירקות - 4 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 4 כפיות אבקת מרק ב-4 כוסות מים)
אפונים - ½ כוס
שמן - 5 כפות
מים - 8 כוסות
כורכום - ½ כפית
קינמון - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל חצילים:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. פזרו את קוביות החצילים על תבנית האפייה, פזרו מעליהם 1 כפית מלח ו-1 כף שמן. ערבבו עם הידיים והכניסו לתנור למשך 40 דקות, תוך ערבוב בכל 10 דקות.
  3. כאשר החצילים יתרככו לחלוטין, הוציאו את התבנית מהתנור והניחו להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  4. בזמן שהחצילים בתנור, הכניסו את המים לתוך סיר גדול יחד עם האפונים על להבה גבוהה והביאו אותם לרתיחה.
  5. הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר ובשלו במשך 40 דקות. לאחר מכן, סננו את האפונים, הכניסו אותם לקערה ותבלו עם 1 כפית מלח.
  6. חממו את 4 כפות השמן הנותרות בסיר גדול על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לשמן את הבצל וטגנו במשך 10 דקות. הנמיכו את הלהבה לנמוכה וטגנו במשך 30 דקות נוספות עד שהבצל יתחיל להשחיר והנפח שלו יהיה מחצית מזה ההתחלתי.
  7. הוסיפו לסיר חצילים, עגבניות, שום, כורכום, קינמון, רוטב רימונים, אפונים ו-1 כפית מלח וערבבו היטב.
  8. הוסיפו לסיר את מרק הירקות/עוף, הגבירו את הלהבה והביאו לרתיחה.
  9. לאחר הרתיחה, כסו את הסיר באופן חלקי, הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 1 שעה. הסירו את המכסה ובשלו במשך 15 דקות נוספות, עד לקבלת תבשיל סמיך. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, צננו קלות והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.