header

מתכון לעוגיות קינואה מופחתות קלוריות

לקינואה יש יתרונות רבים כמו כמות גדולה של חלבון בכל מנה וכן תכולה של וויטמינים ומינרלים רבים, ואנחנו רגילים לראות אותה כמרכיב עיקרי במיני תבשילים ופשטידות, אבל היא יכולה לשמש גם כתוספת בריאה למתוקים. בעוגיות הבאות מתחבא קמח קינואה שנותן להן מרקם מיוחד וגם "זריקת" בריאות.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות יחידות: 24
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות קינואה מופחתות קלוריות
רכיבים לעוגיות הקינואה:
חמאה - ½ כוס (120 גר')
סוכר חום - ½ כוס
ביצה בינונית - 1 (טרופה)
קמח לבן - ½ כוס
קמח קינואה - ½ כוס
מלח - ¼ כפית
שיבולת שועל - ½ כוס
אופן הכנת עוגיות הקינואה:
  1. הכניסו לקערה גדולה את החמאה והסוכר החום, והוסיפו לתערובת תמצית וניל וביצה.
  2. נפו יחד קמח לבן, מלח ואבקת סודה לשתייה וקפלו אותם לתערובת החמאה.
  3. קפלו לקערה הגדולה קמח קינואה, שיבולת שועל ותערובת גרנולה.
  4. צרו גליל ארוך מהתערובת שעוביו כ-4 סנטימטר.
  5. הקפיאו את הבצק למשך 20 דקות או עד שהוא מוצק. בינתיים חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
  6. הוציאו את הגליל מהמקפיא, חתכו אותו לעוגיות ברוחב 2 סנטימטר והניחו אותן על התבנית.
  7. הכניסו את העוגיות לתנור למשך 15 דקות או עד שהן פריכות מבחוץ, אך עדיין רכות מבפנים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.