maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!

כשחג הגבינות מתקשט בעוגיות ושוקולד, אין קינוח חגיגי מזה! כיאה לקינוח שכבות, נציג את הוראות ההכנה שכבה שכבה. קודם העוגיות, אחר כך עוגת הגבינה ומעל... גנאש השוקולד המענג!

ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!

להכנת הקרום:

  • 1.5 כוסות של עוגיות מרוסקות. לוטוס (27) או פתי בר (15)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 6 כפות חמאה מומסת

מה עושים?

  • בקערה, מערבבים את העוגיות המפוררות והסוכר.
  • מוסיפים את החמאה, ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורים.
  • לוחצים את הפירורים לתבנית מלבנית משומנת היטב, ומהדקים לתחתית.
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!
 
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!
 
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!

להכנת עוגת הגבינה:

  • 3 חבילות גבינת שמנת (220 מ"ל)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח
  • 4 ביצים
  • גביע של שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל

מה עושים?

  • מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  • בבלנדר, מערבבים סוכר, גבינת שמנת וקמח במהירות בינונית עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • מוסיפים ביצים (אחת בכל פעם), ומערבבים על כל הוספה.
  • מוסיפים לבלילה גביע של שמנת חמוצה וכפית תמצית וניל.
  • מערבבים היטב.
  • שופכים על הבצק ואופים במשך 45 דקות.
  • מוציאים מהתנור, ונותנים לעוגת הגבינה להתקרר על השיש.
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!

להכנת גנאש השוקולד:

 

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם חמאה
  • 220 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס אבקת סוכר

מה עושים?

  • בסיר קטן, מחממים את השמנת והחמאה.
  • קצת לפני הרתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב.
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!
  • יוצקים את השוקולד מעל עוגת הגבינה המקוררת.
  • מכסים את העוגה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • ניתן להשתמש בפירורי העוגיות שנותרו כדי לפזר מעל העוגה...
  • חותכים לריבועים ומגישים.
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!
 
ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!
 

ריבועי גבינה ושוקולד - קינוח חגיגי!

 

 

מקור תמונות: www.bakerella.com

עריכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: