maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים פשוטים לחטיפים קטנים שישביעו רעב גדול

בני משפחתי יודעים בבטחה שאני תמיד אדאג ל-3 הארוחות העיקריות של היום, או לפחות להימצאות הרכיבים איתם הם יוכלו להרכיב בקלות ארוחה טעימה ומזינה. עם זאת, הן ביתי הבכורה והן אני לא מצליחות להסתפק בארוחות הקבועות במהלך היום, ותמיד מחפשות מה לנשנש בין הארוחות. זו הסיבה שביצעתי מחקר לא קטן בין המתכונים השונים שברשת, עד שמצאתי 6 חטיפים קטנים שמצליחים להשביע כל רעב, גדול כקטן. אתם מוזמנים להתוודע לנשנושים הנהדרים הבאים, ואני מקווה שהם יותירו גם אתכם שבעים, לפחות עד הארוחה הבאה. 

 

1. טורטיית פירות העונה

טעמם של הפירות מצליח לעלות חיוך על הפנים בכל ביס, כך שוודאי תשמחו להכיר את המתכון הבא. ידוע שפירות מכילים ויטמינים ומינרלים רבים וכי מדובר במקור נהדר לסיבים, ובמידה שתדעו לצרוך אותם במידה הנכונה, תזכו בנשנוש בריא במיוחד שישמור על השובע שלכם לאורך זמן. 

חטיפים להשבעת הרעב
 
רכיבים (8 מנות):
 
לרוטב חלפיניו ודבש:
  • פלפל צ'ילי (עדיף חלפיניו)
  • ¼ כוס דבש
  • ¼ כוס מיץ לימון + 2 כפות נוספות (½1 לימונים)
  • כפית סוכר
  • 2-1 כפות מים

למילוי הפירות:

  • 8 עלי חסה
  • 2 תפוחים חתוכים לרצועות דקות
  • 3 נקטרינות חתוכות לרצועות גדולות
  • 6-5 תותים פרוסים דק

להגשה:

  • 8 דפי אורז (לא חובה, אך מומלץ)
חטיפים להשבעת הרעב
 
הוראות הכנה:

לרוטב חלפיניו ודבש:

1. הניחו את פלפל הצ'ילי על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, והכניסו אותו לתנור על מצב צלייה למשך 6-4 דקות, או עד שישחים. כעת, הכניסו אל תוך קערה בינונית את פלפל הצ'ילי שצליתם, מעכו אותו היטב באמצעות מזלג, הוסיפו דבש, מיץ לימון, סוכר ומים, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. העבירו את הרוטב לקערת הגשה קטנה.

להכנת המעטפת:

2. מלאו תבנית אפייה עמוקה במים חמים והשרו בתוכה דף אורז במשך 3-2 שניות. לאחר מכן, הניחו את דף האורז על הצלחת, והתחילו למלא אותו: בחלק התחתון הניחו את עלי החסה, והוסיפו רצועות נקטרינה, רצועות תפוחים ופרוסות תותים. גלגלו את הטורטייה כך שתהייה סגורה היטב. 

3. במידה שאין בידכם דפי אורז, תוכלו להסתפק בעלי החסה על מנת לעטוף את חטיף הבריאות הנהדר הזה, וכמובן שתוכלו להכניס כל ירק או פרי שבו תחשקו. כעת, הגישו את הטורטיות לצד הרוטב שהכנתם, ותיהנו. 

 

2. שקדים קלויים ברוטב סויה ומייפל

מעבר לעובדה ששקדים מכילים חומצות אמינו, מינרלים וויטמינים רבים, הם גם מהווים תחליף בריא ומומלץ לסוגי החטיפים השונים. זאת הודות לחומצת השומן הבלתי רוויה שמצויה בהם, אומגה 9, שמצליחה לסייע להפיג את תחושת הרעב ובו בעת מחזקת את המערכת החיסונית, מורידה לחץ דם ומעלה את רמת הכולסטרול הטוב בדם.  

חטיפים להשבעת הרעב
 
רכיבים (4 מנות):
  • 2 כוסות שקדים מצויים
  • ½3 כפות רוטב סויה (עדיף דל נתרן)
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפות שומשום
חטיפים להשבעת הרעב
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.

2. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, פזרו את השקדים בשכבה אחת, ואפו אותם בתנור עד שיהיו מעט קלויים, כ-7-5 דקות לערך. לאחר מכן, הוציאו בזהירות את התבנית מהתנור, והשאירו אותו דולק.

3. הכניסו אל קערה בינונית רוטב סויה, סירופ מייפל ושומשום וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. 

4. הוסיפו את השקדים לקערת הרוטב, ובחשו עד שהשקדים יצופו היטב.

5. הניחו את השקדים המצופים בחזרה על תבנית האפייה, ואפו אותם בתנור עד שישחימו, כ-15 דקות לערך, כשיש להפוך את השקדים לאחר שחלפה מחצית מהזמן (לאחר 7 דקות). 

6. הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו את השקדים לתבנית אפייה אחרת, בכדי לאפשר להם להתקרר. שימו לב שאתם מניחים את השקדים במרחק קטן זה מזה בעת הקירור, על מנת שלא ידבקו אחד לשני.

7. לבסוף, אחסנו את השקדים המצופים במיכל אטום, ותוכלו ליהנות מהחטיף הנהדר במשך 3 ימים. 

 

3. קציצות בטטה וקינואה

הקינואה הטעימה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר שביכולתו להשביע את רעבוננו בקלות. כעת, הוסיפו את היתרונות הבריאותיים של הבטטות, כגון; הסדרת תהליכי עיכול, תרומה לשיפור הראייה וכדומה, ותזכו בחטיף בריאותי מומלץ וטעים במיוחד.   

חטיפים להשבעת הרעב
 
רכיבים (18 יחידות):
  • תרסיס שמן
  • 8 כוסות מים
  • 2 כוסות קינואה שטופה היטב
  • 220 גרם קייל (כרוב על) ללא גבעול קצוץ דק
  • ½1 כפית מלח (מומלץ מלח גס)
  • 340 גרם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 
  • בצל קצוץ דק
  • 60 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (½ כוס לערך)
  • 2 כפות שום העירית קצוץ דק
  • ¼ כפית פלפל קאיין
  • 4 ביצים טרופות
חטיפים להשבעת הרעב
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ורססו שמן על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה.

2. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 4 כוסות מים והביאו אותן לרתיחה. לאחר מכן, הוסיפו את הקינואה השטופה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה, כסו עם מכסה ובשלו עד שהמים ייספגו לחלוטין, כ-12 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש, והניחו אותו בצד כשהוא מכוסה למשך 10 דקות. 

3. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 4 כוסות מים והביאו אותן לרתיחה. כעת, הוסיפו קייל ומלח, ובשלו אותם במשך דקה אחת. הוציאו את עלי הקייל מהסיר ושימו אותם בצד בקערה גדולה, ולאחר מספר דקות סחטו את המים הנותרים מהעלים והחזירו לקערה.

4. הביאו את הסיר עם מי הקייל לרתיחה נוספת, והוסיפו בטטות. יש לבשל אותן עד שיהיו בעלות מרקם מעט רך, כ-3 דקות לערך. לאחר מכן, סננו את הבטטות והניחו אותן באותה הקערה שבה מונח הקייל. 

5. הוסיפו את הקינואה לקערה, ומעכו היטב את הבטטות יחד עם שאר הרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו בצל, פרמז'ן, שום העירית ופלפל קאיין וערבבו. לאחר 10 דקות הוסיפו גם את הביצים הטרופות וערבבו היטב. 

6. הכינו 18 קציצות מהתערובת שהתקבלה, הניחו אותן על תבנית האפייה והכניסו אותן לתנור למשך 20 דקות. יש להפוך את הקציצות לאחר 10 דקות מתחילת האפייה.

7. הניחו את הקציצות על צלחת והגישו. 

 

4. צ'יפס גזר וגבינת פרמז'ן

הירק השורשי הכתום והנהדר הזה עשיר בבטא קרוטן, בנוגדי חמצון ובמינרלים חיוניים, והודות לסיבים התזונתיים שהוא מכיל הגוף יספוג באיטיות את המינרלים והוויטמינים המסיסים שבו, מה שישאיר אתכם שבעים ומרוצים לאורך זמן. 

חטיפים להשבעת הרעב
 
רכיבים (4 מנות):
  • 450 גרם גזר
  • 2 כפיות שמן זית
  • ½ כפית מלח ים 
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 3-2 כפות פרמז'ן מגוררת
חטיפים להשבעת הרעב
 
הוראות הכנה: 

1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות. 

2. פרסו את הגזרים לרצועות דקות.

3. הכניסו אל תוך קערה בינונית את פרוסות הגזר, ותבלו אותן עם שמן זית, מלח ופלפל.

4. פזרו את הגזר על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, ואפו בתנור במשך 15-12 דקות, או עד שהגזרים ישחימו מעט.

5. הוציאו את התבנית מהתנור, העבירו את הגזרים לצלחת הגשה, פזרו בזיליקום ופרמז'ן, והגישו. 

 

5. מאפינס חמאת בוטנים וג'לי

גם חמאת הבוטנים האהובה, שלא פעם נתפסת ולא בצדק כלא כל כך בריאה, מכילה סיבים תזונתיים רבים, ועבור 2 כפות חמאת בוטנים תקבלו 2 גרם של סיבים. תחושת השובע לא תבושש להגיע, כך שהמתכון הבא יעשה עבודה נפלאה. 

חטיפים להשבעת הרעב
 
רכיבים (36 יחידות):
  • תרסיס שמן
  • 2 בננות
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • ¼ כוס סוכר חום
  • ½ כוס יוגורט יווני דל שומן
  • ביצה טרופה
  • ⅓ כוס חלב וניל (עדיף לא ממותק)
  • ½ כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¾1 כוסות קמח לבן מחיטה מלאה
  • ¼ כפית קינמון
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה 
  • ¼ כפית מלח
  • ⅓ כוס תותים קצוצים
חטיפים להשבעת הרעב
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות, ורססו שמן על תבנית מאפינס. 

2. הכניסו אל קערה בינונית בננות ומעכו אותן היטב עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן הוסיפו סירופ מייפל, סוכר חום, יוגורט יווני, ביצה טרופה וחלב וניל, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, הוסיפו חמאת בוטנים ותמצית וניל וערבבו היטב.

3. הכניסו אל קערה גדולה קמח, קינמון, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וערבבו מעט. לאחר מכן הוסיפו את התערובת הרטובה מהסעיף הקודם, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה, אך שימו לב שאינכם מערבבים יתר על המידה. הוסיפו את התותים הקצוצים, וערבבו מעט עד שיתמזגו בתערובת. 

4. באמצעות כף העבירו את הבלילה אל תוך תבניות המאפינס, ומלאו כל אחת מהן כמעט עד סופה. הכניסו את תבנית המאפינס לתנור, אפו במשך 5 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות והמשיכו לאפות במשך 6-5 דקות נוספות. 

5. הכניסו קיסם לתוך מאפין אחד בכדי לבדוק אם הוא יוצא נקי ויבש, במידה שכן, הוציאו את המגש מהתנור, הניחו למאפינס להתקרר במשך 5 דקות והגישו.

6. כדורי אנרגיה מעדשים

על אף שמדובר במתכון עם עדשים ירוקות, חשוב שתדעו שכלל העדשים הינן מזינות ביותר, הודות לכמויות הגבוהות של חלבון, מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים שהן מכילות, כך שהן לא רק בריאות וטעימות, אלא הן גם יסייעו לכם לשמור על השובע לאורך זמן. 

חטיפים להשבעת הרעב
 
רכיבים (21 יחידות):
  • ½ כוס עדשים ירוקות
  • ½ כף שמן קוקוס או 110 גרם חמאה
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית קינמון
  • כפית קמח חיטה (ניתן להשתמש גם בקמח קוקוס לנמנעים מגלוטן)
  • ⅛ כפית מלח ים
  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • ¼ כוס קוקוס מגורר
  • ¼ כוס זרעי דלעת
  • ¼ כוס שוקולד צ'יפס
  • ½ כוס חמאת בוטנים
  • ½ כוס דבש או סירופ מייפל (ניתן לשלב בין השניים)
חטיפים להשבעת הרעב
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.

2. שטפו את העדשים היטב במים והעבירו אותן לסיר קטן. הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 2 כוסות מים, והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את הלהבה לנמוכה ובשלו במשך 15 דקות נוספות. 

2. סננו את העדשים והניחו אותן בקערה בינונית. הוסיפו שמן קוקוס/חמאה וערבבו היטב. פזרו באופן שווה את העדשים על תבנית האפייה ואפו במשך 15 דקות, כאשר עליכם להפוך אותן לאחר מחצית מזמן הבישול (לאחר 7 וחצי דקות). לבסוף, הניחו להן להתקרר בצד.

3. הכניסו אל קערה גדולה שיבולת שועל, קוקוס, זרעי דלעת ושוקולד צ'יפס וערבבו היטב. הוסיפו לתערובת את העדשים הפריכות, חמאת בוטנים, דבש או סירופ מייפל ובחשו היטב. 

4. הכינו מהתערובת כדורים קטנים, והכניסו למקרר למשך חצי שעה או יותר. יש לאחסן אותם בקופסה אטומה במקרר או במקפיא. 

 
בתיאבון!

 

מקור: דנה.ת
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: