maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות בטטה וקינואה

הקינואה הטעימה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר שביכולתו להשביע את רעבוננו בקלות. כעת, הוסיפו את היתרונות הבריאותיים של הבטטות, כגון; הסדרת תהליכי עיכול, תרומה לשיפור הראייה וכדומה, ותזכו בחטיף בריאותי מומלץ וטעים במיוחד.   

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות בטטה וקינואה
רכיבים לקציצות קינואה:
תרסיס שמן - מעט (לשימון התבנית)
מים - 8 כוסות
קינואה - 2 כוסות (שטופה היטב)
קייל - 220 גר' (ללא גבעול קצוץ דק)
מלח - ½1 כפית (מומלץ מלח גס)
בטטות - 340 גר' (קלופות וחתוכות לקוביות )
בצל - 1 (קצוץ דק)
גבינת פרמז'ן - 60 גר (מגוררת , ½ כוס לערך)
עירית - צרור (קצוץ דק)
פלפל קאיין - ¼ כפית
ביצים - ביצים (טרופות)
אופן הכנת הקציצות קינואה:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ורססו שמן על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה.
  2. הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 4 כוסות מים והביאו אותן לרתיחה.
  3. לאחר מכן, הוסיפו את הקינואה השטופה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה, כסו עם מכסה ובשלו עד שהמים ייספגו לחלוטין, כ-12 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש, והניחו אותו בצד כשהוא מכוסה למשך 10 דקות.
  4. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 4 כוסות מים והביאו אותן לרתיחה.
  5. כעת, הוסיפו קייל ומלח, ובשלו אותם במשך דקה אחת. הוציאו את עלי הקייל מהסיר ושימו אותם בצד בקערה גדולה, ולאחר מספר דקות סחטו את המים הנותרים מהעלים והחזירו לקערה.
  6. הביאו את הסיר עם מי הקייל לרתיחה נוספת, והוסיפו בטטות. יש לבשל אותן עד שיהיו בעלות מרקם מעט רך, כ-3 דקות לערך. לאחר מכן, סננו את הבטטות והניחו אותן באותה הקערה שבה מונח הקייל.
  7. הוסיפו את הקינואה לקערה, ומעכו היטב את הבטטות יחד עם שאר הרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו בצל, פרמז'ן, שום העירית ופלפל קאיין וערבבו. לאחר 10 דקות הוסיפו גם את הביצים הטרופות וערבבו היטב.
  8. הכינו 18 קציצות מהתערובת שהתקבלה, הניחו אותן על תבנית האפייה והכניסו אותן לתנור למשך 20 דקות. יש להפוך את הקציצות לאחר 10 דקות מתחילת האפייה.
מקור: דנה.ת
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: