maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מאפינס בריא - כל ביס עם ערך תזונתי!

כשחושבים על מאפינס, בדרך כלל עולה ניחוח של מאפה מתוק ועשיר בסוכר, שמוגש לצידה של כוס הקפה. הגיע הזמן להכיר את המאפינס בגירסה הבריאה יותר! מאפינס עשוי פירות הדר או גבינות, על בסיס חיטה מלאה ומרכיבים דלי שומן, מעניק ערך תזונתי רב יותר לכל ביס. קבלו 5 הצעות הגשה נפלאות...

 

מאפינס בריאים

מאפינס אוכמניות-מייפל

כמות: 12 מאפינס
זמן הכנה: 1 שעה

מה צריך?

  • 1/5 כוס זרעי פשתן שלמים
  • 1 כוס קמח מחיטה מלאה
  • 3/4 כוס ועוד 2 כפות קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1 כוס חובצה (ButterMilk)
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 2 כפיות גרידת תפוז
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות אוכמניות טריות
  • 1 כף סוכר

מה עושים?
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה עם 12 כוסות.
טוחנים זרעי פשתן במטחנת קפה או בבלנדר יבש.
מעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים לקערה: קמח מחיטה מלאה, קמח, אבקת אפייה, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
מערבבים היטב.
מקציפים ביצים וסירופ מייפל בקערה בינונית עד לתערובת חלקה.
מוסיפים חובצה, שמן, גרידת תפוז, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים.
מוסיפים את האוכמניות ומקפלים את הבלילה.
מחלקים את הבלילה בכוסות של תבנית האפייה.
מפזרים מעל מעט סוכר.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה, במשך 15 עד 25 דקות.
מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות.
מוציאים מהתבנית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

ערך תזונתי לכל מאפינס: 208 קלוריות, 8 גרם שומן, 36 מ"ג כולסטרול, 31 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 3 גרם סיבים תזונתיים, 184 מ"ג נתרן, 149 מ"ג אשלגן

 

 

מאפינס בריאיםמאפינס לימון ופטל

כמות: 12 מאפינס
זמן הכנה: 40 דקות

מה צריך?

  • 1 לימון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס חובצה (ButterMilk)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח לבן מחיטה מלאה
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1.5 כוסות פטל, טרי או קפוא (לא מופשר)

מה עושים?

חממו תנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה עם 12 כוסות.
השתמשו בקולפן ירקות כדי להסיר את קליפת הלימון ברצועות דקות וארוכות.
שלבו את קליפת הלימון והסוכר במעבד מזון, עד לקבלת גרידה קצוצה דק.
הוסיפו: חמאה, שמן, ביצים ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה גדולה, ערבבו: קמח מחיטה מלאה, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו.
פזרו מעל את הפטל וקפלו את הבלילה.
חלקו את הבלילה בתבנת האפייה.

הכניסו לתנור עד להזהבה, במשך 20 עד 25 דקות.
הניחו למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות.
הוציאו מהתבנית והגישו חם או בטמפרטורת החדר.


ערך תזונתי לכל מאפינס: 185 קלוריות, 7 גרם שומן, 18 מ"ג כולסטרול, 27 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 2 גרם סיבים תזונתיים, 245 מ"ג נתרן, 42 מ"ג אשלגן

 

 

מאפינס בריאיםמאפינס תות שדה ותפוז

כמות: 12 מאפינס
זמן הכנה: 1 שעה ו-5 דקות

מה צריך?

  • 3 כפות שקדים
  • 3/4 כוס + 2 כפות קמח (מחולק)
  • 1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (מחולק)
  • 3 כפיות גרידת תפוז (מחולק)
  • 1/2 כפית מלח (מחולק)
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן קנולה (מחולק)
  • 1 כוס קמח מחיטה מלאה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כוס חלב דל שומן
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1.5 כוסות תותים, קצוצים טריים או קפואים (לא מופשרים), כ-8 גרם

מה עושים?
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה עם 12 כוסות.
להכנת ציפוי השקדים, טוחנים במעבד מזון: שקדים, 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר חום, 1 כפית גרידת תפוז, 1/4 כפית מלח ומטפטפים 2 כפות שמן קנולה, עד לטחינה דקה.
בקערה גדולה מערבבים בנפרד: 3/4 כוס קמח, קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ו-1/4 כפית מלח.
בקערה בינונית מערבבים: 1/2 כוס סוכר חום, 2 כפיות גרידת תפוז ו-1/4 כוס שמן. מוסיפים: ביצה וחלב, מיץ תפוזים ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, ומערבבים היטב.
מוסיפים תותים ומקפלים את הבלילה.
מחלקים את הבלילה בין הכוסות של תבנית האפייה.

בעדינות, מפזרים מעל את ציפוי השקדים.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה, במשך 18 עד 20 דקות.
מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות.
מוציאים מהתבנית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

ערך תזונתי לכל מאפינס: 203 קלוריות, 9 גרם שומן, 18 מ"ג כולסטרול, 28 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 2 גרם סיבים תזונתיים, 314 מ"ג נתרן, 88 מ"ג אשלגן

הצעת הגשה: להכנת מאפינס תות-בזיליקום, השמיטו את גרידת התפוז והשתמשו ב-1/4 כוס חלב נוספת במקום מיץ תפוזים. הוסיפו 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ, יחד עם התותים וקפלו את הבלילה.

 

 

מאפינס בריאיםמיני מאפינס פיצה יוונית

כמות: 24 מאפינס
זמן הכנה: 50 דקות

מה צריך?

  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • 2/3 כוס בצל, קצוץ
  • 2/3 כוס פלפל אדום, קצוץ דק
  • 1/3 כוס קמח מחיטה מלאה
  • 1/3 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1.5 כפיות אורגנו טרי קצוץ, או 1/2 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס חלב דל שומן
  • 1/3 כוס גבינת פטה מגוררת
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות זיתים קצוצים קלמטה

מה עושים?

במחבת גדולה, מחממים שמן על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל והפלפל ומבשלים תוך בחישה לעיתים קרובות, עד שהבצל מתרכך (כ-5 דקות).
מעבירים לקערה גדולה ומניחים לבצל ולפלפל להצטנן כ-10 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים 2 תבניות אפייה עם 12 כוסות.
בקערה גדולה מערבבים: קמח מחיטה מלאה, קמח, אבקת אפייה, אורגנו, סוכר, אבקת שום ומלח.
לתערובת הבצל והפלפל מוסיפים: חלב דל שומן, גבינת פטה, ביצה, רסק עגבניות וזיתים. מערבבים היטב.
מוסיפים את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
ממלאים 2/3 מהכוסות בתבנית האפייה.

מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה, במשך 13 עד 15 דקות.
מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות.
מוציאים מהתבנית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.


ערך תזונתי לכל מאפינס: 39 קלוריות, 2 גרם שומן, 11 מ"ג כולסטרול, 4 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 0 גרם סיבים תזונתיים, 106 מ"ג נתרן, 36 מ"ג אשלגן

 

מאפינס בריאיםמאפינס גבינת עיזים ודבש

כמות: 12 מאפינס
זמן הכנה: 1 שעה

מה צריך?

  • 3/4 כוס גבינת עיזים רכה, או גבינת שמנת דלת שומן.
  • 1 כפית גרידת לימון טרי
  • 1 + 1/4 כפיות תמצית וניל (מחולק)
  • 2 כוסות קמח מחיטה מלאה
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חלבון
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כוס חלב דל שומן
  • 1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 1 + 1/4 כוסות תאנים מיובשות, קצוצות

מה עושים?

מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה עם 12 כוסות.
בקערה קטנה מערבבים: גבינת עיזים (או גבינת שמנת), דבש, גרידת לימון ו-1/4 כפית תמצית וניל. מניחים בצד.
בקערה גדולה מערבבים: קמח מחיטה מלאה, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
בקערה בינונית מערבבים: ביצה, סוכר חום וכפית תמצית וניל. מערבבים עד שהסוכר נמס (כדקה).
מוסיפים את החלב והשמן בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים ומערבבים.
מוסיפים תאנים ומקפלים את הבלילה.

במרכז כל כוס בתבנית האפייה, יוצקים כמות נדיבה ממילוי הגבינה ומכסים בבלילה.
מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה, במשך 13 עד 15 דקות.
מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות.
מוציאים מהתבנית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.


ערך תזונתי לכל מאפינס: 272 קלוריות, 9 גרם שומן, 39 מ"ג כולסטרול, 44 גרם פחמימות, 20 גרם סוכר מוסף, 6 גרם חלבון, 3 גרם סיבים תזונתיים, 239 מ"ג נתרן, 184 מ"ג אשלגן

 

 

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: