maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפינס חמאת בוטנים וג'לי

גם חמאת הבוטנים האהובה, שלא פעם נתפסת ולא בצדק כלא כל כך בריאה, מכילה סיבים תזונתיים רבים, ועבור 2 כפות חמאת בוטנים תקבלו 2 גרם של סיבים. תחושת השובע לא תבושש להגיע, כך שהמתכון הבא יעשה עבודה נפלאה. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס חמאת בוטנים וג'לי
רכיבים למאפינס חמאת בוטנים:
תרסיס שמן - מעט (לשימון התבנית)
סירופ מייפל - ¼ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
יוגורט יווני - ½ כוס (דל שומן)
ביצה - 1 (טרופה)
חלב וניל - ⅓ כוס (עדיף לא ממותק)
חמאת בוטנים - ½ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח לבן - ¾1 כוסות (עדיף מחיטה מלאה)
קינמון - ¼ כפית
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
תותים - ⅓ כוס (קצוצים)
אופן הכנת המאפינס חמאת בוטנים:
  1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות, ורססו שמן על תבנית מאפינס.
  2. הכניסו אל קערה בינונית בננות ומעכו אותן היטב עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן הוסיפו סירופ מייפל, סוכר חום, יוגורט יווני, ביצה טרופה וחלב וניל, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף, הוסיפו חמאת בוטנים ותמצית וניל וערבבו היטב.
  3. הכניסו אל קערה גדולה קמח, קינמון, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח וערבבו מעט. לאחר מכן הוסיפו את התערובת הרטובה מהסעיף הקודם, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה, אך שימו לב שאינכם מערבבים יתר על המידה. הוסיפו את התותים הקצוצים, וערבבו מעט עד שיתמזגו בתערובת. preperation
  4. באמצעות כף העבירו את הבלילה אל תוך תבניות המאפינס, ומלאו כל אחת מהן כמעט עד סופה. הכניסו את תבנית המאפינס לתנור, אפו במשך 5 דקות, הנמיכו את הטמפרטורה ל-180 מעלות והמשיכו לאפות במשך 6-5 דקות נוספות.
  5. הכניסו קיסם לתוך מאפין אחד בכדי לבדוק אם הוא יוצא נקי ויבש, במידה שכן, הוציאו את המגש מהתנור, הניחו למאפינס להתקרר במשך 5 דקות והגישו.
מקור: דנה.ת
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר