maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום

במבט ראשון הוא יכול להיראות די מרתיע, אבל ארטישוק נחשב לאחד הירקות האהובים והיוקרתיים ביותר. הנה הצעת צלייה פשוטה וטעימה בתיבול עדין של שמן זית, לימון, שום ואורגנו שתסייע לכם ליהנות מהירק המענג.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לארטישוק צלוי עם שמן זית, לימון ושום
רכיבים לארטישוק הצלוי:
אופן הכנת הארטישוק הצלוי:
  1. התחילו על ידי ניתוק החלק העליון של הארטישוק עם סכין חד, כך שהחלק העליון יהיה שטוח. preperation
  2. קצצו את הקצה התחתון של הגבעול, אך לא יותר מדיי, אתם תרצו לאכול אותו. preperation
  3. עם סכין או מספריים של מטבח חתכו את הקצוות המחודדים של העלים, אלה שלא הוסרו עם החיתוך של החלק העליון. preperation
  4. בעזרת סכין או קולפן, הסירו את השכבה החיצונית של הגבעול. preperation
  5. שטפו את הארטישוק והוא יראה ככה... preperation
  6. חצו את הארטישוק לאורכו, כך שיתקבלו שני חצאים פרוסים. preperation
  7. הניחו את הארטישוק הפרוס על מחבת, כשפניו כלפי מעלה וטפטפו מעל שמן זית. preperation
  8. חתכו פרוסות לימון... preperation
  9. חתכו פרוסות שום... preperation
  10. הניחו את הלימון והשום במחבת מעל הארטישוק preperation
  11. בתום הצלייה, פזרו מעל אורגנו יבש preperation
מקור: שרה'לה בן עטר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: