header

מתכון לסלט קינואה עם בטטות קלויות, כרוב, בצל אדום וחמוציות

סלט יכול לשמש ככתוספת לארוחה או כארוחה שלמה, ומתכון סלט הקינואה ובטטות יכול להיכנס לקטגוריה של סלט שהוא ארוחה מזינה וטעימה בפניי עצמה. הטעם, הצבע והמרקם המעניינים מוסיפים עניין לסלט והופכים אותו למנה טעימה וססגונית.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט קינואה עם בטטות קלויות, כרוב, בצל אדום וחמוציות
רכיבים לסלט קינואה עם בטטות:
בטטות - 2 (גדולות, קלופות וקצוצות)
בצל - ½ (סגול, קצוץ)
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חומץ בלסמי - 5 כפות
כרוב - 3 (עלים טריים, קצוצים)
קינואה - 1 כוס (שחורה, מבושלות )
מים - 2 כוסות
מלח - קורט
אופן הכנת הסלט קינואה עם בטטות:
  1. חממו תנור ל-200° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה בינונית ערבבו פרוסות בטטה ופרוסות בצל סגול.
  3. טפטפו מעל שמן זית, מלח ופלפל. ערבבו יחד ופזרו על תבנית אפייה.
  4. קלו בתנור במשך 30 דקות או עד שהבטטות יתרככו. ערבבו מספר פעמים, תוך כדי קלייה.
  5. בקערה בינונית, פזרו את עלי הכרוב וטפטפו מעל 2 כפות חומץ בלסמי.
  6. תבלו במלח ופלפל והניחו על תבנית האפייה.
  7. אפו במשך 15 דקות נוספות או עד שעלי הכרוב יהיו כמושים ויתחילו לקבל פריכות.
  8. בזמן שהירקות בתנור, הכינו את הקינואה.
  9. בעזרת מסננת, שיטפו את הקינואה השחורה תחת מים קרים.
  10. הכניסו לסיר בינוני קינואה, מים ומלח והביאו לרתיחה על אש בינונית. המשיכו לבשל עוד 5 דקות.
  11. הנמיכו את האש ובשלו במשך 15 דקות או עד שהמים יספגו.
  12. הסירו את הקינואה מהאש והניחו לה להתקרר טטמפרטורת החדר.
  13. כאשר הירקות מוכנים, הוציאו אותם מהתנור והניחו גם להם להתקרר בצד.
  14. בקערה גדולה, הוסיפו את הקינואה, הבטטות, הכרוב והבצל האדום. הוסיפו לסלט את 3 הכפות הנותרות של החומץ הבלסמי.
  15. פזרו מעל את החמוציות. ערבבו היטב. תבלו במלח ופלפל אם יש צורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.