header

מתכון לסלט אפרסמון, רימון ואורז בר

מתכון לסלט מפתיע וקל להכנה אשר יכול לשמש כמנה בפני עצמו; היופי שלו הוא בפשטות ובצבעים העזים, שייצרו אצלכם את הדחף לנסות להכין ולטעום אותו לפני כל מאכל אחר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט אפרסמון, רימון ואורז בר
רכיבים לרוטב:
בצלצל שאלוט - 1 (בינוני)
מיץ תפוזים - ¼ כוס (סחוט טרי)
ממרח מיסו - 2 כפות (אדום)
חומץ בן יין - 1 כף (לבן)
שמן זית - 1 כף
דבש - 2 כפיות
רכיבים לסלט:
אורז בר - 3 כוסות (מבושל)
רימון - 1 כוס (גרעינים)
אפרסמונים - 4 (בינוניים, חתוכים לקוביות)
פיסטוקים - 1 כוס (קלויים, מקולפים וקצוצים)
קייל - 4 כוסות (עלים טריים)
אופן הכנת הרוטב:
  1. קצצו את הבצלצל והשרו אותו במי קרח למשך 5 דקות לפחות. סננו את הבצלצל. השריית הבצלצל מעדנת את טעמו החריף.
  2. העבירו את הבצלצל, מיץ התפוזים, ממרח המיסו, החומץ, שמן הזית והדבש במעבד מזון, והפעילו אותו עד ליצירת רוטב אחיד וחלק.
  3. תבלו את הרוטב עם מלח ופלפל גרוס בנדיבות.
אופן הכנת הסלט:
  1. ערבבו בקערה את האורז עם הרוטב, הוסיפו את גרעיני הרימון, חתיכות האפרסמון, ½ כוס פיסטוקים וערבבו עד שכל המרכיבים יתכסו ברוטב.
  2. לפני ההגשה, פזרו את שארית הפיסטוקים מעל הסלט.
מקור: אורית גוזלן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.