maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון נהדר למרק שצ'מאדי גאורגי

המתכון הזה עובר במשפחתה של רחל כבר במשך דורות רבים, ואמה ליאנה הדגימה לה כיצד מכינים אותו מאז שהייתה ילדה קטנה. הטעם הייחודי של התבלינים, שמשתלבים בצורה מדהימה עם הבשר, מאפיין את המרק הנפלא והעשיר הזה שישביע כל אחד בחורף הקרב.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון נהדר למרק שצ'מאדי גאורגי
רכיבים למרק שצ'מאדי:
בשר שמן - 1 קג' (עם עצמות, למשל בשר לאוסובוקו)
בצל - 1 גדול (קצוץ דק)
שורש פטרוזיליה - 1 שלם (קלוף)
אורז - 1 כוס (עגול)
עגבניות - 3 בינוניות (טחונות, ניתן להמיר ב- 3 כפות רכז עגבניות)
רכז רימונים - 2 כפות
פלפל אדום - ½ פלפל (או ירוק, חריף וכתוש)
חמלי סונלי - 1 כף (תערובת תבלינים גאורגית)
תבלין כוסברה - ½ כפית (טחון, מגרגירי כוסברה)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה קצוצה)
מלח - לפי הטעם
גרון הודו - 1 קג' (או בשר בקר)
סלרי - ¼ כוס (עלים וגבעולים, טריים וקצוצים)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק שצ'מאדי:
  1. מלאו סיר גדול במים רותחים, הכניסו לתוכו את חתיכות הבשר, הרתיחו על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מתרכך ושטפו אותו במים קרים.
  2. מלאו את הסיר עם הבשר מחדש במים קרים, הוסיפו ראש של שורש פטרוזיליה ובצל קצוץ והביאו לרתיחה.
  3. הוציאו את ראש הפטרוזיליה מהסיר, הוסיפו כוס אורז, עגבניות, רכז רימונים, חמלי סונלי, פלפל חריף וכוסברה טחונה. ערבבו היטב וכסו לחצי שעה לפחות.
  4. הוסיפו את הכוסברה הטרייה והסלרי לקראת סוף הבישול, ערבבו, כסו ל-10 דקות נוספות והגישו חם.
מקור: רחל מנשרוב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: