maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק בורשט מהבלוג "Vegan high tech mom"

לפי מורן, המרק הזה גמיש מאוד מבחינת המרכיבים. אם אין לכם כרובית תוכלו לוותר עליה, ניתן גם להוסיף פלפל אם רוצים ואף להתנסות בעשבי תיבול שונים. אין מתכון לא נכון להכנת בורשט טעים ומנחם.

למתכונים נוספים מהבלוג "Vegan High Tech Mom"

 

 
 
זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק בורשט מהבלוג "Vegan high tech mom"
רכיבים למרק בורשט:
סלק - 3 בינוניים (או 2 גדולים, קלוף ומגורר )
גזר - 2 (ארוכים, מקולפים ומגוררים)
כרוב - ¼ כרוב (קצוץ דק)
בצל - 2 גדולים (קצוץ דק)
רסק עגבניות - 1 (קופסה קטנה)
שיני שום - 4 (כתושות או חתוכות)
כרובית - ½ כרובית (מופרדת לפרחים)
עלי רוזמרין - חופן (או מרווה)
כורכום - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
סוכר - 1 כף
עלי דפנה - 2 עלים
מיץ לימון - מחצי לימון
שמן זית - 5 כפות
מלח - לפי הטעם
מים - לפי הצורך
פלפל שחור - לפי טעם
אופן הכנת המרק בורשט:
  1. חממו את שמן הזית בסיר גדול וטגנו את הבצל ואת השום במשך 2 דקות. הוסיפו את הרוזמרין או את המרווה (או את שניהם), הכורכום והפפריקה, והמשיכו לטגן למשך כמה דקות נוספות עד שהבצל הופך לשקוף.
  2. הוסיפו לסיר את הסלק, הגזר, רסק העגבניות, הסוכר, מיץ הלימון, כף מלח וחצי כוס מים וערבבו.
  3. הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה במשך 15 דקות. שימו לב שלא מתאדים כל המים, ואם הם כן, הוסיפו מעט כדי שלא ישרפו הירקות.
  4. הוסיפו 14 כוסות מים והביאו לרתיחה. בשלו על אש בינונית במשך 15 דקות נוספות.
  5. הוסיפו את רבע הכרוב וחצי הכרובית ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
  6. טעמו ותקנו את התיבול בעזרת מלח ופלפל. אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה או כוסברה למעלה בסוף הבישול – המרק טעים במיוחד יום (או יותר) אחרי ההכנה.
מקור: מורן רסקין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: