header

מתכון למרק בורשט מהבלוג "Vegan high tech mom"

אחת המנות המוכרות ביותר מהמטבח הרוסי המשובח היא מרק הבורשט הנפלא, והיום אתם הולכים להכיר גרסה מיוחדת שלה שקבלנו ממורן רסקין. אחד היתרונות המובהקים של המתכון הזה, לפי מורן, שהוא היותו גמיש מאוד מבחינת המרכיבים, ושאין גרסה לא נכונה להכנתו; אם אין לכם כרובית תוכלו לוותר עליה, וניתן גם להוסיף פלפל אם רוצים, ואף להתנסות בעשבי תיבול שונים. בכל מקרה, מומלץ לכם לנסות להכין את הגרסה הטבעונית הנפלאה הזו לבורשט המוכר והאהוב!

למתכונים נוספים מהבלוג "Vegan High Tech Mom"

 

 
 
זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק בורשט מהבלוג "Vegan high tech mom"
רכיבים למרק בורשט:
שמן זית - 5 כפות
בצל - 2 גדולים (קצוצים דק)
שיני שום - 4 (כתושות או חתוכות)
עלי רוזמרין - חופן (או מרווה)
כורכום - 1 כפית
פפריקה - 1 כפית
סלק - 3 בינוניים (או 2 גדולים, קלופים ומגוררים )
גזר - 2 (ארוכים, קולפים ומגוררים)
רסק עגבניות - 1 (קופסה קטנה)
סוכר - 1 כף
מיץ לימון - ½ לימון
מלח - כף
מים - ½14 כוסות, ועוד לפי הצורך (מחולקות)
כרוב - ¼ כרוב (קצוץ דק)
כרובית - ½ כרובית (מופרדת לפרחים)
עלי דפנה - 2 עלים
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק בורשט:
  1. חממו את שמן הזית בסיר גדול וטגנו את הבצל ואת השום במשך 2 דקות. הוסיפו את הרוזמרין או את המרווה (או את שניהם), הכורכום והפפריקה, והמשיכו לטגן למשך כמה דקות נוספות עד שהבצל הופך לשקוף.
  2. הוסיפו לסיר סלק, גזר, רסק עגבניות, סוכר, מיץ לימון, מלח וחצי כוס מים וערבבו.
  3. הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה במשך 15 דקות. שימו לב שלא מתאדים כל המים, ואם הם כן, הוסיפו מעט כדי שלא ישרפו הירקות.
  4. הוסיפו 14 כוסות מים והביאו לרתיחה. בשלו על אש בינונית במשך 15 דקות נוספות.
  5. הוסיפו כרוב וכרובית ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
  6. טעמו ותקנו את התיבול בעזרת מלח ופלפל, והגישו לשולחן עם חיוך.
טיפ השף:
אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה או כוסברה למעלה בסוף הבישול, וכדאי לדעת שהמרק טעים במיוחד יום (או יותר) אחרי ההכנה.
מקור: מורן רסקין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר