maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק סלק וגזר

הסלק הוא ירק נפלא שניתן לרכוש בכל עת בשנה, והוא יתרום רבות לאלו הסובלים מבעיות בלב או בכלי הדם. הירק הסגול הזה מכיל ניטראטים שהופכים לניטריק אוקסיד אשר מרחיב את כלי הדם ובכך מאפשר לדם לזרום בחופשיות, מה שמפחית את לחץ הדם. נוגדי החמצון והפיגמנטים שבסלק גורמים גם לירידה ברמות של הומוציסטאין שמביא למחלות לב, כך שמרק שעשוי ממנו יחזק את לבכם ויעזור לכם לשפר בעיות רפואיות שאתם חווים באיבר החיוני הזה. נסו את מתכון מרק הסלק וכבר תרגישו טוב יותר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק סלק וגזר מקור תמונה: tastyeatsathome
רכיבים למרק סלק וגזר:
סלק - 3 יחידות (בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות)
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 כוס (קצוץ)
גזר - 450 גר' (קלוף וחתוך לקוביות)
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי, טחון)
שן שום - 1 (כתושה)
ציר ירקות - 6 כוסות (מתכון לציר ירקות, או ערבבו 6 כפיות אבקת מרק ב-6 כוסות מים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק סלק וגזר:
  1. הכניסו את השמן לסיר גדול והניחו אותו מעל להבה בינונית. הוסיפו לסיר את הבצל וטגנו אותו קלות עד שהוא יקבל גוון חום-זהוב.
  2. הוסיפו לסיר ג'ינג'ר ושום וטגנו במשך 2 דקות תוך ערבוב לעתים.
  3. הוסיפו לסיר סלק, גזר ומרק ירקות. הנמיכו את הלהבה לנמוכה, כסו את הסיר ובשלו עד שהסלק והגזר יתרככו, במשך כ-25 דקות.
  4. הכניסו את המרק למעבד מזון, 2 כוסות בכל פעם, וטחנו לקבלת מרקם סמיך וחלק. החזירו את המרק לסיר, תבלו במידת הצורך והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר