maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסוכריית תרנגול על מקל

הסוכרייה הקלאסית והאהובה הזו נוצרה לראשונה ברוסיה ושמה המקורי הוא "פטושוק". טעמה של הסוכרייה הוא מתוק ומזכיר קרמל כמו שהיו מכינים בעבר, וכעת תוכלו להכין אותה גם בבית במאמץ מזערי.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לסוכריית תרנגול על מקל מקור תמונה: Ana Ulin
רכיבים לסוכריית תרנגול:
סוכר - 1 כוס
סירופ סוכר - ⅓ כוס (המיסו כוס סוכר ב-¼ כוס מים רותחים עד שהסוכר נמס לחלוטין. השתמשו ב-⅓ מהכמות הזאת במתכון לסוכריות ואת השאר שמרו לשימוש עתידי)
מים - ½ כוס
צבע מאכל אדום - 2-3 טיפות
מלח לימון - ⅛ כפית (לא חובה)
מקלות פלסטיק - 8-10 (תלוי בגודל הצורות בתבנית)
אופן הכנת הסוכריית תרנגול:
  1. הניחו את תבנית הסיליקון על גביי משטח שטוח ורססו אותה בשמן.
  2. ערבבו סוכר, מים וסירופ סוכר בסיר קטן. בשלו את התערובת ובדקו בעזרת מדחום שהיא מגיעה לטמפרטורה של 150 מעלות.
  3. הורידו את התערובת מהאש וצננו אותה מעט.
  4. הוסיפו צבע מאכל ומלח לימון וערבבו עד שהם יתמזגו לחלוטין עם התערובת.
  5. העבירו את תכולת הסיר לתוך התבנית והניחו לסוכריות להצטנן.
  6. כאשר הסוכריות יתקשו, הוציאו אותן מהתבנית ושמרו אותן בקופסה, או עטפו כל סוכרייה בנפרד בתוך נייר צלופן או נייר עטיפה לכריכים.
טיפ השף:
אם אין לכם מדחום מיוחד לממתקים, מלאו כוס במים והכניסו לתוכה טיפה מהתערובת שנמצאת ברתיחה. עשו את הבדיקה הזו מספר פעמים עד שהטיפה שתכניסו למים תהיה סימטרית; זה סימן שהתערובת הגיעה ל-150 מעלות וניתן להוריד אותה מהאש ולהמשיך בהכנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר