maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לסוכריות גומי

זה אולי יפתיע חלק מכם אך ניתן להכין גרסה בריאה של הממתק האהוב הזה ללא צבעי מאכל וללא סוכר מעובד! גם אתם וגם ילדיכם תיהנו מסוכריות צבעוניות וטעימות שעשויות מפרי טבעי. כל מתכון מתאים לתבנית סיליקון אחת של דובונים (ניתן להשתמש בתבנית סיליקון בכל צורה אהובה אחרת) ויש להכין כל טעם בנפרד.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לסוכריות גומי
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תפוז:
מיץ תפוזים - 1 כוס (סחוט טרי)
דבש - 2 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
רכיבים לסוכריות גומי בטעם תות:
מחית תותים - ⅔ כוס (ניתן להשתמש בתותים קפואים. יש להפשיר אותם לחלוטין לפני השימוש)
מים - ⅓ כוס
דבש - 2 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
רכיבים לסוכריות גומי בטעם אוכמניות:
מחית אוכמניות - ½ כוס (ניתן להשתמש באוכמניות קפואות. יש להפשיר אותן לחלוטין)
מים - ½ כוס
דבש - 3 כפות
ג'לטין - 3 כפות (ללא תוספת טעם)
אופן הכנת הסוכריות גומי בטעם תפוז:
  1. ערבבו את כל החומרים מלבד הג'לטין בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה בעזרת מטרפה.
  2. מזגו את הג'לטין בהדרגה לתוך הסיר תוך בחישה מתמדת של התערובת. (הימנעו משפיכת הג'לטין לתוך הסיר בבת אחת מכיוון שזה יגרום ליצירת גושים שיפגעו באחידות במרקם).
  3. המשיכו לחמם את התערובת על אש בינונית-נמוכה עד שכל המרכיבים מתמזגים היטב ועד שהג'לטין נמס לחלוטין. (ניתן לדעת שהג'לטין נמס לפי השינוי במרקם: המרקם הראשוני של התערובת הוא מגורען וכאשר הג'לטין יימס לחלוטין, היא תהפוך למזוגגת וחלקה).
  4. הניחו תבנית סיליקון על נייר אפייה וצקו את התערובת לתוך התבנית. הכניסו את התבנית למקפיא למשך 20-30 דקות.
  5. הוציאו את התבניות מהמקפיא וחלצו את הסוכריות. ניתן לשמור את הסוכריות בקופסא סגורה למשך מספר שבועות.
אופן הכנת הסוכריות גומי בטעם תות:
  1. אופן ההכנה זהה לאופן הכנת סוכריות התפוז.
אופן הכנת הסוכריות גומי בטעם אוכמניות:
  1. אופן ההכנה זהה לאופן הכנת סוכריות התפוז.
טיפ השף:
אם אין לכם תבנית סיליקון בבית, תוכלו להשתמש בתבנית רגילה, לצפות אותה בשמן קוקוס ולמזוג את התערובת לתוכה. לאחר חצי שעה, הוציאו את התבנית מהמקפיא וחתכו את הסוכריות לגודל שתרצו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: