maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרמלדה ביתית

אין כמו טעם של מרמלדה צבעונית, רכה ומסוכרת כדי להעלות חיוך על הפנים. הממתק הנוסטלגי הזה ניתן להכנה מהפירות האהובים עליכם והוא מעולה לאירוח או לצד כוס התה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 80
רמת קושי: קל
מתכון למרמלדה ביתית מקור תמונה: Illustratedjc
רכיבים למרמלדה:
פירות - 250-300 גר' (לפי בחירתכם)
סוכר - 200 גר'
אבקת אגר אגר - 1.6 גר' (או אבקת ג'לטין, ניתן להשיג אגר אגר בחנויות למוצרי אפייה)
מיץ לימון - ½ כף
סוכר - 100 גר' (לציפוי)
אופן הכנת המרמלדה:
  1. המתכון מתאים לתבנית בגודל 30X20.
  2. טחנו את הפרי בבלנדר מוט.
  3. ערבבו את המים ואת האגר אגר בסיר.
  4. הוסיפו את הסוכר והביאו את התערבות לרתיחה עד שהסוכר יימס.
  5. הנמיכו את עצמת האש ותנו לתערובת להתבשל במשך כשעה וחצי. ערבבו מדי פעם.
  6. כבו את האש והורידו את הסיר מהתנור.
  7. הוסיפו את מחית הפרי וערבבו ביסודיות.
  8. הוסיפו את מיץ הלימון ובחנו את הטעם. אם התערובת מתוקה מדי, הוסיפו עוד כמה טיפות של מיץ לימון.
  9. העבירו את התערובת לתבנית משומנת והכניסו אותה לקירור (כשעה וחצי).
  10. הוציאו את התבנית וחתכו את המרמלדה לקוביות לפי הגדול שתרצו.
טיפ השף:
כדי לוודא שהמרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור, הכניסו כף עץ לתערובת והעבירו אצבע במרכז הכף. אם נוצר פס נקי במקום בו העברתם אצבע, המרמלדה סמיכה דיה ומוכנה לעבור לקירור.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: