maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים טעימים ובריאים שתוכלו להכין תוך פחות מחצי שעה

בימי הקיץ החמים ובעיקר בחופש הגדול, אנו מוצאים את עצמנו מבשלים יותר ארוחות למשפחתנו, כשחשוב לנו להקפיד על הכנת מאכלים בריאים, משביעים וטעימים. לכן ודאי תשמחו להכיר את 7 המתכונים הנהדרים הבאים, שלא רק יספקו לכם ארוחות ערב וצהריים טעימות ובריאות, אלא גם יחסכו לכם זמן משום שהן יהיו מוכנות תוך פחות מ-30 דקות! 

מתכון לסינטה ברוטב חרדל ובצלצלי שאלוט

המנה הבאה כל כך טעימה, עד שהילדים כלל לא ישימו לב שמדובר בארוחה מזינה! זה המתכון המנצח שיוכל לשמח את כל המשפחה. 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסינטה ברוטב חרדל:
בשר בקר - 680 גר' (בעובי של 2.5 ס"מ, מומלץ סינטה)
מלח גס - ¾ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שמן זית - 2 כפיות
חרדל - 2 כפות
בצלצל שאלוט - 1 (קצוץ)
אופן הכנת הסינטה ברוטב חרדל:
  1. תבלו את בשר הבקר במלח ופלפל.
  2. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לה שמן זית. טגנו בה את הבשר במשך 5-3 דקות על כל צד על מנת להגיע למידת עשייה מדיום-רייר. אם תרצו אותו עשוי יותר, תוכלו להמשיך לטגן אותו. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש, המתינו 5 דקות ופרסו את הבשר למספר רצועות. preperation
  3. הכניסו לקערה קטנה חרדל, חומץ ושאלוט קצוץ, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. כעת, אדו את השעועית הירוקה עד שתתרכך, 6-4 דקות לערך.
  5. הניחו את רצועות הבקר על צלחת הגשה, צקו את רוטב החרדל מעליהן והגישו לצד השעועית הירוקה.

מתכון לפסטה עם בשר הודו וברוקולי

אחרי שתטעמו את המנה הבאה תתקשו לחזור לאכול פסטה סתם כך עם רוטב, אך החדשות הטובות הן שתוכלו להכינה באותה מהירות וקלות!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפסטה עם בשר הודו :
פסטה - 340 גר' (כל סוג קטן כדוגמת אורקייטה או ריגטוני)
ברוקולי - 3 כוסות (פרחים )
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
זרעי שומר - 1 כפית
צ'ילי אדום כתוש - ¼ כפית (ניתן להפחית בכמות לפי טעמכם)
מלח גס - ½ כפית
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
אופן הכנת הפסטה עם בשר הודו :
  1. בשלו את הפסטה על פי ההוראות שמופיעות בגב האריזה, והוסיפו את הברוקולי ממש לקראת סיום בישולה. לאחר מכן, סננו את המים והחזירו את הפסטה והברוקולי לסיר. preperation
  2. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה ושמנו אותה עם כף אחת של שמן. כשהשמן יתחמם הוסיפו בשר הודו, שום, זרעי שומר, צ'ילי אדום ופלפל אדום. הפרידו את קבוצות הבשר באמצעות כפית ובשלו עד שישחימו, 5-3 דקות לערך. עם ההשחמה יש להוסיף מלח גס.
  3. הוסיפו את הפסטה והברוקולי למחבת, יחד עם 2 כפות השמן הנותרות, ערבבו מעט על מנת שיתחממו והגישו.

מתכון לטאקו עם נתחי דג אמנון ברוטב כוסברה ומלפפון

יש לכם הזדמנות להכניס את המטבח המקסיקני לביתכם ולהעניק למנה המוכרת "טאקו" שדרוג בריא שוודאי תשמחו להגיש לבני משפחתכם. 

זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 20
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטאקו עם רוטב :
שמן זית - 1 כף ועוד קצת לטיגון
דג אמנון - 680 גרם (או פילה בס, 4 חתיכות של 170 גרם כל אחת)
כוסברה - 1 כפית (קצוצה)
מלח גס - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
צנונים - 6 (פרוסים)
מלפפון - 1 (חצוי לשניים ופרוס)
מיץ ליים - 2 כפות
פלחי ליים - להגשה
טורטיות תירס - 8 (מחוממות)
עלי כוסברה - 1 כוס
שמנת חמוצה - ¼ כוס
אופן הכנת הטאקו עם רוטב :
  1. הניחו מחבת גריל על להבה גבוהה ושמנו אותה. preperation
  2. הניחו מחבת גריל על להבה גבוהה ושמנו אותה.
  3. הכניסו לקערה בינונית את הצנונים, המלפפון, מיץ הליים, השמן ואת הכמות שנותרה מהמלח והפלפל, וערבבו היטב.

מתכון לכריך גבינה וחצילים

אולם אנו רגילים לאכול חצילים לצד מנה עיקרית, אך לאחר שתטעמו את הסנדוויץ' הנהדר הזה, תגלו את ייעודו האמתי של הירק האהוב. 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסנדוויץ חצילים:
חציל - 1 (פרוס)
שמן זית - 1 כף
מיונז - ¼ כוס
שיני שום - 2 (טחונות)
עגבנייה - 1 (פרוסה)
עלי בזיליקום - ¼ כוס (קצוצים)
גבינת פטה - ½ כוס
אופן הכנת הסנדוויץ חצילים:
  1. הפעילו את התנור על מצב צלייה.
  2. הברישו את פרוסות החצילים בשמן זית והניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. הקפידו למקם את תבנית האפייה במרחק של 15 ס"מ ממקור החום. צלו את החצילים במשך 10 דקות, או עד שיתרככו ויקלו. preperation
  3. ערבבו היטב בקערה מיונז ושום עד לקבלת תערובת אחידה, ומרחו את הממרח בתוך הלחמניות. כעת, הכניסו ללחמניות את פרוסות החצילים, עגבניות, גבינת פטה ועלי בזיליקום והגישו.

מתכון לסלמון עם עגבניות שרי מוקפצות

המנה הבאה עומדת להקפיץ את כל מי שרק יטעם אותה, מאחר שהשילוב של המרכיבים השונים יוצר טעמים נפלאים ובלתי נשכחים. 

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקוסקוס וסלמון:
קוסקוס - 1 כוס
עגבניות שרי - 4 כוסות
מלח גס - ¾ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
שמן זית - 2 כפות
שמיר - ¼ כוס (קצוץ)
פילה סלמון - 680 גר' (ללא עור, 4 חתיכות של 170 גרם כל אחת)
אופן הכנת הקוסקוס וסלמון:
  1. הכינו את הקוסקוס בהתאם להוראות המופיעות בגב האריזה.
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו כף שמן והניחו לה להתחמם. לאחר מכן, הוסיפו עגבניות, תבלו ב-¼ כפית מלח גס וטגנו אותן עד שיתרככו, 6-4 דקות לערך. הוסיפו שמיר, טגנו מעט והעבירו את תערובת העגבניות לצלחת. אל תכבו את האש. preperation
  3. תבלו את הסלמון בפלפל ובכמות המלח הנותרת, הוסיפו כף שמן למחבת שבה השתמשתם קודם לכן, הניחו בתוכו את הסלמון וטגנו אותו במשל 6-4 דקות על כל צד.
  4. הניחו את הקוסקוס בצלחת הגשה, הוסיפו את הדג והעגבניות והגישו.

מתכון לנקניק מתובל עם קייל, חומוס וביצה אפויה

הרשו לעצמכם לצאת מגבולות הביצה הקשה והמקושקשת, ונסו להכין את הארוחה הבאה שתספק לכם ערכים תזונתיים חשובים ותשאיר בפיכם טעם נפלא. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לביצה עם נקניק וקייל:
בצל גדול - ½ בצל (קצוץ, רצוי צהוב)
שמן זית - 1 כף
מלח - לפי הטעם
נקניק - 100 גר' (מתובל ופרוס, מורטדלה או כל סוג אחר שבו תחפצו)
צרור קייל - ½ צרור (קצוץ גס ושטוף)
חומוס - ½1 כוסות (מבושל או מקופסת שימורים אחת, יש לסנן מנוזלים)
רוטב חריף - מעט (כדוגמת אריסה, לא חובה)
אופן הכנת הביצה עם נקניק וקייל:
  1. הניחו מחבת בינונית על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן, קמצוץ מלח ובצל וטגנו אותו עד שיתרכך ויקבל גוון שקוף. לאחר מכן, הוסיפו את פרוסות הנקניק והמשיכו לבשל עד שהבצל יתחיל להזהיב. preperation
  2. בינתיים, חממו את התנור ל-190 מעלות.
  3. הוסיפו את הקייל למחבת עמוקה וגדולה, כשמומלץ להכניסו בעודו רטוב מעט. אם הקייל אינו רטוב, מומלץ שתוסיפו מעט מים למחבת. בשלו את הקייל עד שיקמל ולאחר מכן הוסיפו את החומוס. ערבבו בעדינות את תערובת הקייל והשתדלו לא לרסק את החומוס יותר מידי. בשלב זה מומלץ לטעום את התערובת על מנת לדעת אם יש צורך להוסיף מלח.
  4. אם ברצונכם להכין שתי מנות בו זמנית, צקו את תערובת הקייל ל-2 קערות שעמידות בתנור והשתמשו בשני ביצים. במקרה שתעדיפו מנה אחת בלבד, יש להשתמש בביצה אחת ובמחצית מהתערובת.
  5. אם בחרתם להוסיף רוטב חריף, צקו אותו מעל לתערובת הקייל, שברו את הביצה בעדינות מעליה, פזרו מעט מלח והכניסו לתנור.
  6. אפו במשך 7 דקות, כשמומלץ לבדוק לאחר 5 דקות האם החלבון כבר התקשה והחלמון עודנו נוזלי. במקרה שכן ניתן להוציא את המנה מהתנור.
  7. מומלץ להגיש עם לחם טרי.

מתכון לטופו פיקנטי עם רוטב חמאת בוטנים

אם ברצונכם לפנק את משפחתכם בארוחה קלילה, טעימה ומזינה נסו את המתכון הבא שיוצר שילוב מושלם של טעמים! 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטופו פיקנטי:
טופו - 400 גר'
שמן בוטנים - 1 כף (או שמן קנולה)
שיני שום - 3 (קצוצות)
בצל ירוק - 2 גבעולים (פרוס - לקישוט)
רכיבים לרוטב:
רוטב סויה - 3 כפות
חומץ אורז - 3 כפות
חמאת בוטנים - 2 כפות
ציר ירקות - 2 כפות (או מים)
רוטב צ'ילי חריף - לפי הטעם
אופן הכנת הטופו פיקנטי:
  1. סננו את הטופו היטב במסננת. לאחר מכן, חתכו אותו למלבנים ברוחב של 3 ס"מ לערך והניחו בין שכבה כפולה של נייר סופג. כעת, לחצו בעדינות עם ידכם על הנייר הסופג על מנת שכל הנוזל שלו ייספג בנייר. preperation
  2. הניחו מחבת גדולה ועמוקה על להבה גבוהה למשך דקה. לאחר מכן הוסיפו שמן בוטנים או שמן קנולה, והניחו לו להתחמם במשך 30 שניות. הוסיפו את פרוסות הג'ינג'ר והשום, וטגנו אותם במשך 30 שניות. הוסיפו את חתיכות הטופו למחבת, הנמיכו את הלהבה לבינונית-גבוהה, וטגנו עד שהטופו ישחים משני צדיו, 8-7 דקות לערך.
  3. כשחתיכות הטופו ישחימו הוסיפו את הרוטב שהכנתם בסעיף השני, הורידו את הלהבה לנמוכה ובשלו עד שהרוטב יסמיך מעט. הסירו את המחבת מהאש, העבירו את חתיכות הטופו לצלחת, צקו את הרוטב שנותר במחבת וקשטו עם בצל ירוק.
אופן הכנת הרוטב:
  1. הכניסו לקערה רוטב סויה, חומץ אורז, חמאת בוטנים, נקטר אגבה, מים או ציר ירקות וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את הרוטב החריף לפי טעמכם.
מקור: טל.ק
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: