maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים למנות טעימות שאפשר להכין במיקרוגל

עוד בילדותי הבטחתי לעצמי שכל ארוחה שאבשל למשפחתי אכין באהבה גדולה ובהשקעה המרבית, ואכן לא פעם זכיתי למחמאות ואהדה שמילאו את ליבי. עם זאת, אני מוכרחה לציין כי פעמים רבות לא היה ברשותי את הזמן הדרוש להכנת המנה העיקרית או הקינוח הרצוי, אך הודות ל-7 המתכונים הבאים לא רק שהצלחתי להשיג תוצאות מדהימות, גם לא נאלצתי לעמוד שעות ארוכות במטבח. כל שעליכם לעשות זה להצטייד במספר רכיבים זמינים ובמיקרוגל אחד פשוט שיעשה עבורכם את רוב העבודה... 
 

1. ריזוטו עם דלורית ומרווה 

לא מעט אנשים מאמינים שהכנת ריזוטו מוצלח דורשת מיומנות, סבלנות וכיריים טובות, אך הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו להכניס בהצלחה את המטבח האיטלקי היישר אל ביתכם.
מנות טעימות להכנה במיקרו
 
רכיבים (4 מנות):
  • 2 כפות חמאה (30 גרם לערך)
  • ½ בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום טחונות
  • כוס אורז ארבוריו
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • ½ כוס יין לבן
  • דלורית ללא קליפה פרוסה לקוביות 
  • עלי מרווה (לפי הרצון)
  • גבינת פרמז'ן מגוררת (לקישוט)
מנות טעימות להכנה במיקרו
הוראות הכנה:

1. קחו 4 קערות, הכניסו ½ כף של חמאה וכפית בצל לכל אחת מהן והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה. לאחר מכן ערבבו את התערובת על מנת לפזר את החמאה המומסת, וחממו שוב במיקרוגל במשך דקה אחת. (יש לחמם כל קערה בנפרד, וכך גם בהמשך המתכון, או שתוכלו להכין את המנה בקערה אחת גדולה).

2. לאחר מכן, הוסיפו לכל קערה קורט שום, ¼ כוס אורז ו-2 כפות ציר ירקות. כסו את הקערות במכסה פלסטיק המתאים לחימום במיקרוגל, וחממו על עוצמה בינונית במשך כ-2 דקות. עם סיום החימום, ערבבו היטב את הרכיבים, הוסיפו ציר ירקות במידת הצורך, והחזירו למיקרוגל למשך 2 דקות נוספות. 

3. כעת הגיע הזמן להוסיף את היין, בין 2-1 כפות לכל קערה. בשלב זה יש להוסיף גם את קוביות הדלורית, ותוכלו להוסיף גם פטריות אם תהיו מעוניינים בכך. כסו את הקערה בשנית, וחממו במשך 2 דקות נוספות על עוצמה בינונית. 

4. הוסיפו לקערות מעט עלי מרווה קצוצים גס וחממו במיקרוגל במשך דקה נוספת על עוצמה בינונית. לבסוף, הוסיפו את גבינת הפרמז'ן, חממו במשך 20 שניות והגישו. 

2. דג סלמון

ארוחת צהריים הכוללת דג סלמון טומנת בחובה יתרונות בריאותיים חשובים וכן טעמים מדהימים, ועם המתכון הזריז שלפניכם לא תתלבטו בפעם הבאה שתרצו להכין מנה פשוטה ומזינה לכל המשפחה.
מנות טעימות להכנה במיקרו
 
רכיבים (4 מנות):
  • 4 תפוחי אדמה קטנים פרוסים דק 
  • 4 פרוסות סלמון 
  • יין לבן (לפי הטעם)
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • מספר עלי רוזמרין קצוצים גס
מנות טעימות להכנה במיקרו
הוראות הכנה:

1. הניחו על השיש 4 דפי אפייה המתאימים לחימום במיקרוגל.

2. סדרו כ-12 פרוסות תפוחי אדמה על כל דף אפייה, 3 פרוסות בכל שורה. לאחר מכן הניחו את פרוסות הסלמון על רצועות תפוחי האדמה ומעליהן פזרו מעט מלח גס, פלפל שחור ומספר עלי רוזמרין, כשתוכלו להוסיף כל ירק נוסף שבו תחפצו. לפני שתעטפו את דג הסלמון צקו מעליו מעט יין לבן כדי ליצור סביבה לחה וטעם נהדר. 

3. עטפו היטב את דג הסלמון בנייר האפייה, והכניסו כל דג בתורו למיקרוגל למשך ½3 דקות. לבסוף, הוציאו בזהירות את הדג, חתכו את נייר האפייה באמצעות מספריים, והגישו בעודו חם. 

3. פסטה עם גבינה

אין צורך להמתין עד שהמים ירתחו כדי ליהנות מטעם הפסטה הנפלא, שכן הודות למיקרוגל שנמצא בביתכם תוכלו להכין מנה אהובה ופשוטה ללא כל בעיה.
מנות טעימות להכנה במיקרו
רכיבים (בין מנה אחת לשתיים):
  • ⅓ כוס פסטה מחיטה מלאה
  • ⅓ כוס מים + ¼ כוס מים
  • ⅓ כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • 2 כפיות חלב
מנות טעימות להכנה במיקרו
הוראות הכנה:

1. הכניסו לקערה גדולה שעמידה במיקרוגל פסטה ומים והכניסו למיקרוגל למשך 4 דקות. לאחר מכן ערבבו היטב, והחזירו למיקרוגל לדקה אחת נוספת שבסופה תצטרכו לערבב היטב ולהחזיר למיקרוגל לדקה אחת אחרונה עבור שלב זה. כשתוציאו את הפסטה מהמיקרוגל יישארו מעט מים בתחתית הקערה, אותם יש להשאיר.

2. הוסיפו לקערה את גבינת הצ'דר, והחזירו למיקרוגל למשך 45-30 שניות.

3. הוציאו את הקערה מהמיקרו, ערבבו היטב, הוסיפו 2 כפיות חלב, ערבבו בשנית והגישו. 

4. צ'יליקילס מקסיקני 

רוצים לפנק את עצמכם או את המשפחה במנה מקסיקנית פיקנטית וטעימה? הצטיידו במספר רכיבים ובמיקרוגל ותוכלו לעשות זאת בהצלחה מרובה!
מנות טעימות להכנה במיקרו
רכיבים (מנה אחת):
  • ביצה
  • כף חלב
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • 4 טורטיות תירס 
  • כף רוטב סלסה
  • שמנת חמוצה (לפי הטעם)
  • פרוסה דקה של גבינת צ'דר מגוררת
  • בצל ירוק קצוץ (לפי הטעם)
מנות טעימות להכנה במיקרו
הוראות הכנה:

1. טרפו את הביצה יחד עם החלב בספל גדול או בקערה שעמידים במיקרוגל, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו גבינת צ'דר ושברו 3 טורטיות לחתיכות קטנות אותן תוסיפו לתערובת. הוסיפו רוטב סלסה וערבבו היטב. 

2. הכניסו את הקערה או הספל למיקרוגל, וחממו על חום גבוה במשך דקה ועשר שניות. 

3. הוציאו את הכלי מהמיקרוגל, קשטו עם שברים מהטורטייה שנותרה, הוסיפו שמנת חמוצה ובצל ירוק לפי רצונכם והגישו. 

5. פרנץ' טוסט קינמון 

את המנה הבאה תוכלו להכין כארוחת בוקר מפנקת במיוחד, ולא תצטרכו להתעורר זמן רב לפני ההגשה...
מנות טעימות להכנה במיקרו
רכיבים (מנה אחת):
  • 2 פרוסות לחם לבן
  • ביצה (תוכלו להשתמש בחצי ביצה וליצור 2 מנות מאחת שלמה)
  • קוביית חמאה (לשימון ספל גדול)
  • 3 כפות חלב
  • קורט קינמון 
  • ½ כפית תמצית וניל 
  • סירופ מייפל (במידת הרצון)
מנות טעימות להכנה במיקרו
הוראות הכנה:

1. חתכו את פרוסות הלחם לקוביות קטנות.

2. הכניסו את קוביית החמאה לספל גדול העמיד במיקרוגל, הכניסו למיקרוגל וחממו במשך 20 שניות, או עד שהחמאה תימס, ומרחו אותה בחלל הספל. לאחר מכן, הכניסו את קוביות הלחם לתוך הספל, ודחסו אותן מעט (יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל הלחם, כך שתוכלו לשמור את הפרוסות הנותרות למנה הבאה). 

3. כעת, קחו ספל אחר והכניסו לתוכו ביצה, חלב, קינמון ותמצית וניל, וערבבו היטב את כל הרכיבים באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.

4. שפכו את תערובת הביצה לתוך ספל הלחם, והניחו ללחם לספוח את הנוזלים במשך דקה אחת. 

5. הכניסו את הספל למיקרוגל וחממו במשך דקה אחת. לאחר מכן חממו למשך 20-10 שניות במידת הצורך, בהתאם למצב הביצה - אם היא נוזלית יש להמשיך לחמם. לבסוף, הוסיפו מעט סירופ מייפל ואכלו בהנאה. 

6. חטיף תפוח אדמה

מאחר שרובנו כבר יודעים שחטיפי תפוחי אדמה קנויים לא מכילים חומרים בריאים, ודאי תשמחו לגלות שתוכלו להכין בקלות את החטיף האהוב בעצמכם וליהנות מטעם נהדר לא פחות. 
מנות טעימות להכנה במיקרו
רכיבים (4 מנות):
  • 4 תפוחי אדמה שטופים עם קליפה
  • 2 כפיות שמן זית 
  • ½ כפית מלח 
  • ספריי שמן
מנות טעימות להכנה במיקרו
הוראות הכנה:

1. פרסו את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ לערך (או ½1 ס"מ, לפי העדפתכם)

2. הכניסו לקערה קטנה שמן זית ומלח, ערבבו מעט, טבלו את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת והניחו על צלחת אשר עמידה במיקרוגל, עליה ריססתם ספריי שמן קודם לכן. 

3. הכניסו את הצלחת למיקרוגל, וחממו על חום גבוה במשך 3-2 דקות, או עד שתפוחי האדמה יקבלו גוון חום. אין צורך לכסות את הצלחת. לאחר מכן, הפכו בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה והמשיכו לחמם במשך 35 שניות עבור פרוסות תפוחי אדמה דקות, או 4-2 דקות לפרוסות עבות, או עד שיחלו להתקשות ולקבל גוון חום בצדדים. בשלב זה בדקו לעתים תכופות את תפוחי האדמה, כדי לוודא שהם לא מתייבשים או נשרפים. 

4. הוציאו את הצלחת מהמיקרוגל, העבירו לקערה, הניחו לחטיפי תפוחי האדמה להתקרר והגישו. תוכלו לאחסן את השאריות בכלי אטום עד ל-3 ימים. 

7. עוגיות שוקולד צ'יפס, בננה וחמאת בוטנים

פעמים רבות איננו מוצאים קינוח הולם להציע לאורחים שהגיעו בהתראה קצרה, אך הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו לפנק את כל הנוכחים, בלי שהם ידעו שלא הדלקתם ולו לרגע את התנור.
מנות טעימות להכנה במיקרו
רכיבים:
  • בננה
  • חלבון של ביצה אחת
  • כפית תמצית וניל
  • ⅓ כוס שיבולת שועל להכנה מהירה
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • כף שבבי שוקולד
  • קורט קינמון
  • כף חמאת בוטנים (במידת הרצון)
מנות טעימות להכנה במיקרו

הוראות הכנה:

1. הכניסו לקערה עמידה במיקרוגל בננה, אותה יש למעוך היטב באמצעות מזלג. לאחר מכן, הוסיפו את חלבון הביצה וערבבו היטב. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו בשנית.

2. הוסיפו לאותה הקערה שיבולת שועל, אבקת אפייה וקינמון, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו בזהירות.

3. הכניסו את הקערה למיקרוגל למשך דקה ו-45 שניות. 

4. הוציאו את העוגייה המוכנה מהמיקרוגל, מרחו חמאת בוטנים ואכלו אותה כל עוד היא חמה.

 
מקור: ליאורה.ב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: