maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים למנות טעימות שאפשר להכין במיקרוגל

עוד בילדותי הבטחתי לעצמי שכל ארוחה שאבשל למשפחתי אכין באהבה גדולה ובהשקעה המרבית, ואכן לא פעם זכיתי למחמאות ואהדה שמילאו את ליבי. עם זאת, אני מוכרחה לציין כי פעמים רבות לא היה ברשותי את הזמן הדרוש להכנת המנה העיקרית או הקינוח הרצוי, אך הודות ל-7 המתכונים הבאים לא רק שהצלחתי להשיג תוצאות מדהימות, גם לא נאלצתי לעמוד שעות ארוכות במטבח. כל שעליכם לעשות זה להצטייד במספר רכיבים זמינים ובמיקרוגל אחד פשוט שיעשה עבורכם את רוב העבודה... 

מתכון לריזוטו עם דלורית ומרווה

לא מעט אנשים מאמינים שהכנת ריזוטו מוצלח דורשת מיומנות, סבלנות וכיריים טובות, אך הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו להכניס בהצלחה את המטבח האיטלקי היישר אל ביתכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לריזוטו דלורית:
חמאה - 2 כפות (30 גר' לערך)
בצל קצוץ - ½ בצל (דק)
שיני שום - 2 (טחונות)
ציר ירקות - 2 כוסות
יין לבן - ½ כוס
דלורית - 1 (ללא קליפה פרוסה לקוביות)
עלי מרווה - 5-6 עלים (לפי הרצון)
גבינת פרמז'ן - לקישוט (מגוררת)
אופן הכנת הריזוטו דלורית:
  1. קחו 4 קערות, הכניסו ½ כף של חמאה וכפית בצל לכל אחת מהן והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות על חום גבוה. לאחר מכן ערבבו את התערובת על מנת לפזר את החמאה המומסת, וחממו שוב במיקרוגל במשך דקה אחת. (יש לחמם כל קערה בנפרד, וכך גם בהמשך המתכון, או שתוכלו להכין את המנה בקערה אחת גדולה).
  2. לאחר מכן, הוסיפו לכל קערה קורט שום, ¼ כוס אורז ו-2 כפות ציר ירקות. כסו את הקערות במכסה פלסטיק המתאים לחימום במיקרוגל, וחממו על עוצמה בינונית במשך כ-2 דקות. עם סיום החימום, ערבבו היטב את הרכיבים, הוסיפו ציר ירקות במידת הצורך, והחזירו למיקרוגל למשך 2 דקות נוספות. preperation
  3. כעת הגיע הזמן להוסיף את היין, בין 2-1 כפות לכל קערה. בשלב זה יש להוסיף גם את קוביות הדלורית, ותוכלו להוסיף גם פטריות אם תהיו מעוניינים בכך. כסו את הקערה בשנית, וחממו במשך 2 דקות נוספות על עוצמה בינונית.
  4. הוסיפו לקערות מעט עלי מרווה קצוצים גס וחממו במיקרוגל במשך דקה נוספת על עוצמה בינונית. לבסוף, הוסיפו את גבינת הפרמז'ן, חממו במשך 20 שניות והגישו.

מתכון קל הכנה לדג סלמון ותפוחי אדמה מתובלים

ארוחת צהריים הכוללת דג סלמון טומנת בחובה יתרונות בריאותיים חשובים וכן טעמים מדהימים, ועם המתכון הזריז שלפניכם לא תתלבטו בפעם הבאה שתרצו להכין מנה פשוטה ומזינה לכל המשפחה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לדג סלמון:
תפוחי אדמה קטנים - 4 (פרוסים דק)
פילה סלמון - 4 פרוסות
יין לבן - לפי הטעם
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
עלי רוזמרין - מ-1 גבעול (קצוצים גס)
אופן הכנת הדג סלמון:
  1. הניחו על השיש 4 דפי אפייה המתאימים לחימום במיקרוגל.
  2. סדרו כ-12 פרוסות תפוחי אדמה על כל דף אפייה, 3 פרוסות בכל שורה. לאחר מכן הניחו את פרוסות הסלמון על רצועות תפוחי האדמה ומעליהן פזרו מעט מלח גס, פלפל שחור ומספר עלי רוזמרין, כשתוכלו להוסיף כל ירק נוסף שבו תחפצו. לפני שתעטפו את דג הסלמון צקו מעליו מעט יין לבן כדי ליצור סביבה לחה וטעם נהדר. preperation
  3. עטפו היטב את דג הסלמון בנייר האפייה, והכניסו כל דג בתורו למיקרוגל למשך ½3 דקות. לבסוף, הוציאו בזהירות את הדג, חתכו את נייר האפייה באמצעות מספריים, והגישו בעודו חם.

מתכון לפסטה מוקרמת עם גבינת צ'דר

אין צורך להמתין עד שהמים ירתחו כדי ליהנות מטעם הפסטה הנפלא, שכן הודות למיקרוגל שנמצא בביתכם תוכלו להכין מנה אהובה ופשוטה ללא כל בעיה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפסטה עם גבינה:
פסטה - ⅓ כוס (מחיטה מלאה)
מים - ⅓ כוס+ ¼ כוס
חלב - 2 כפיות
גבינת צ'דר - ⅓ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הפסטה עם גבינה:
  1. הכניסו לקערה גדולה שעמידה במיקרוגל פסטה ומים והכניסו למיקרוגל למשך 4 דקות. לאחר מכן ערבבו היטב, והחזירו למיקרוגל לדקה אחת נוספת שבסופה תצטרכו לערבב היטב ולהחזיר למיקרוגל לדקה אחת אחרונה עבור שלב זה. כשתוציאו את הפסטה מהמיקרוגל יישארו מעט מים בתחתית הקערה, אותם יש להשאיר.
  2. הוסיפו לקערה את גבינת הצ'דר, והחזירו למיקרוגל למשך 45-30 שניות. preperation
  3. הוציאו את הקערה מהמיקרו, ערבבו היטב, הוסיפו 2 כפיות חלב, ערבבו בשנית והגישו.

מתכון לצ'ליקילס מקסיקנית במיקרוגל

רוצים לפנק את עצמכם או את המשפחה במנה מקסיקנית פיקנטית וטעימה? הצטיידו במספר רכיבים ובמיקרוגל ותוכלו לעשות זאת בהצלחה מרובה!

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יליקילס המקסיקני:
חלב - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רוטב סלסה - 2 כפות
שמנת חמוצה - לפי הטעם
בצל ירוק - לפי הטעם
גבינת צ'דר - מ-2 פרוסות (מגוררת)
אופן הכנת הצ'יליקילס המקסיקני:
  1. טרפו את הביצה יחד עם החלב בספל גדול או בקערה שעמידים במיקרוגל, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב. לאחר מכן, הוסיפו גבינת צ'דר ושברו 3 טורטיות לחתיכות קטנות אותן תוסיפו לתערובת. הוסיפו רוטב סלסה וערבבו היטב. preperation
  2. הכניסו את הקערה או הספל למיקרוגל, וחממו על חום גבוה במשך דקה ועשר שניות.
  3. הוציאו את הכלי מהמיקרוגל, קשטו עם שברים מהטורטייה שנותרה, הוסיפו שמנת חמוצה ובצל ירוק לפי רצונכם והגישו.

מתכון לפרנץ' טוסט קינמון

את המנה הבאה תוכלו להכין כארוחת בוקר מפנקת במיוחד, ולא תצטרכו להתעורר זמן רב לפני ההגשה...

זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפרנץ' טוסט:
לחם לבן - 4 פרוסות
ביצה - 1
חמאה - 2 קוביות (לשימון 2 ספלים גדולים)
חלב - 6 כפות
קינמון - קורט
תמצית וניל - 1 כפית
סירופ מייפל - במידת הרצון
אופן הכנת הפרנץ' טוסט:
  1. חתכו את פרוסות הלחם לקוביות קטנות. preperation
  2. הכניסו את קוביית החמאה לספל גדול העמיד במיקרוגל, הכניסו למיקרוגל וחממו במשך 20 שניות, או עד שהחמאה תימס, ומרחו אותה בחלל הספל. לאחר מכן, הכניסו את קוביות הלחם לתוך הספל, ודחסו אותן מעט (יתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל הלחם, כך שתוכלו לשמור את הפרוסות הנותרות למנה הבאה).
  3. כעת, קחו ספל אחר והכניסו לתוכו ביצה, חלב, קינמון ותמצית וניל, וערבבו היטב את כל הרכיבים באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. שפכו את תערובת הביצה לתוך ספל הלחם, והניחו ללחם לספוח את הנוזלים במשך דקה אחת.
  5. הכניסו את הספל למיקרוגל וחממו במשך דקה אחת. לאחר מכן חממו למשך 20-10 שניות במידת הצורך, בהתאם למצב הביצה - אם היא נוזלית יש להמשיך לחמם. לבסוף, הוסיפו מעט סירופ מייפל ואכלו בהנאה.

מתכון לחטיף תפוחי אדמה עשויים במיקרוגל

מאחר שרובנו כבר יודעים שחטיפי תפוחי אדמה קנויים לא מכילים חומרים בריאים, ודאי תשמחו לגלות שתוכלו להכין בקלות את החטיף האהוב בעצמכם וליהנות מטעם נהדר לא פחות. 

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לצ'יפס:
תפוחי אדמה - 4 (שטופים עם קליפה)
שמן זית - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
ספריי שמן - לשימון
אופן הכנת הצ'יפס:
  1. פרסו את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1 ס"מ לערך (או ½1 ס"מ, לפי העדפתכם). preperation
  2. הכניסו לקערה קטנה שמן זית ומלח, ערבבו מעט, טבלו את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת והניחו על צלחת אשר עמידה במיקרוגל, עליה ריססתם ספריי שמן קודם לכן.
  3. הכניסו את הצלחת למיקרוגל, וחממו על חום גבוה במשך 3-2 דקות, או עד שתפוחי האדמה יקבלו גוון חום. אין צורך לכסות את הצלחת.
  4. הפכו בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה והמשיכו לחמם במשך 35 שניות עבור פרוסות תפוחי אדמה דקות, או 4-2 דקות לפרוסות עבות, או עד שיחלו להתקשות ולקבל גוון חום בצדדים. בשלב זה בדקו לעתים תכופות את תפוחי האדמה, כדי לוודא שהם לא מתייבשים או נשרפים.
  5. הוציאו את הצלחת מהמיקרוגל, העבירו לקערה, הניחו לחטיפי תפוחי האדמה להתקרר והגישו. תוכלו לאחסן את השאריות בכלי אטום עד ל-3 ימים.

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס עם בננה וחמאת בוטנים

פעמים רבות איננו מוצאים קינוח הולם להציע לאורחים שהגיעו בהתראה קצרה, אך הודות למתכון הפשוט הבא תוכלו לפנק את כל הנוכחים, בלי שהם ידעו שלא הדלקתם ולו לרגע את התנור.

זמן הכנה: 7 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות :
בננה - 1
תמצית וניל - 1 כפית
שיבולת שועל - ⅓ כוס (להכנה מהירה)
אבקת אפייה - ¼ כפית
שוקולד - 1 כף (שבבים)
קינמון - קורט
חמאת בוטנים - 1 כף (במידת הרצון)
אופן הכנת העוגיות :
  1. הכניסו לקערה עמידה במיקרוגל בננה, אותה יש למעוך היטב באמצעות מזלג. לאחר מכן, הוסיפו את חלבון הביצה וערבבו היטב. הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו בשנית. preperation
  2. הוסיפו לאותה הקערה שיבולת שועל, אבקת אפייה וקינמון, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את שבבי השוקולד וערבבו בזהירות.
  3. הכניסו את הקערה למיקרוגל למשך דקה ו-45 שניות.
  4. הוציאו את העוגייה המוכנה מהמיקרוגל, מרחו חמאת בוטנים ואכלו אותה כל עוד היא חמה.
מקור: ליאורה.ב
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: