את הטאג'ין – מאכל צפון אפריקאי היסטורי, נדיר לראות היום מחוץ לאחורות מסורתיות מאוד, זאת בשל היותו תבשיל עם שורשים ארוכים בעבר שכמעט ונעלם מן העולם. עם זאת, המאכל הטעים הזה פשוט להכנה וטעמו יוצא מן הכלל, לכן השף ז'ואל רובישון החליט להוסיף אליו מספר תבלינים ומצרכים נוספים עד להפיכתו למנה מנצחת, כזו אשר גם עשירה בנוגדי חמצון. בואו לגלות את המתכון הפשוט לטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה.
מקור תמונה:
foodandwine
רכיבים לטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה:
אופן הכנת הטאג'ין עוף עם לבבות ארטישוק ואפונה:
-
תבלו את חתיכות העוף במלח ופלפל שחור.
-
הניחו את חתיכות העוף בסיר ברזל יצוק או בקדרת קרמיקה, יחד עם הבצל הקוץ וציר העוף.
-
הניחו את הסיר מעל לאש בינונית-גבוהה והניחו לתכולתו לרתוח.
-
בזמן זה, ערבבו בקערה קטנה זעפרן, ג'ינג'ר, כוסברה, כמון, פפריקה וכורכום.
-
לאחר הרתיחה, הוסיפו את התבלינים אל העוף, כסו את הסיר ובשלו מעל לאש נמוכה למשך כ-25 דקות – הפכו את חתיכות העוף פעם אחת באמצע הבישול.
-
הוציאו מן הסיר את חתיכות חזה העוף בלבד, הניחו בקערה וכסו אותה.
-
המשיכו לבשל את שאר חלקי העוף כ-15 דקות ולאחר מכן העבירו אותן לאותה הקערה וכסו אותה.
-
הוסיפו לסיר בצל טחון, עגבניות, מיץ לימון וארטישוק ובשלו מעל אש בינונית עד לקבלת מרק עשיר – כ-5 דקות.
-
תבלו במלח ופלפל במידת הצורך והוסיפו פנימה את האפונה.
-
החזירו את חתיכות העוף אל הסיר, בשלו מעל אש בינונית והפכו את חתיכות העוף מספר פעמים עד אשר הן מחוממות מספיק.
-
הסירו את הסיר מן האש, העבירו את התבשיל לכלי טאג'ין או לקערות הגשה נמוכות והגישו אל השולחן.