header

מתכון לספיחה – מנת מיני פאי בשר מהמטבח הסורי

מחפשים מנת בשר נפלאה שתפתח את התיאבון של האורחים שלכם, אבל לא תכביד עליהם במיוחד? הכירו את הספיחה הסורי – מנת מיני פאי עם בשר שמצליחה לכבוש את ליבו של כל מי שטועם אותה. בנוסף לכך שהיא טעימה, היא גם קלה ומהירה להכנה – עם כ-12 דקות אפייה בלבד. אז הכינו לעצמכם ולאורחים שלכם מנת ספיחה נהדרת, שגם יכולה להיות מושלמת לארוחת צהריים או אפילו לערב שבת.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 24
רמת קושי: קל
מתכון לספיחה – מנת מיני פאי בשר מהמטבח הסורי מקור תמונה: syriancooking
רכיבים למתכון לספיחה - מיני פאי בשר סורי:
בצל - 1 קטן (קצוץ)
שמן - מעט לטיגון
בשר בקר טחון - 500 גרם
מלח - ½ כפית (או לפי הטעם)
פלפל שחור - לפי הטעם
טחינה - 3 כפות
מיץ רימון - 3 כפות
בצק עלים - 500 גרם (מופשר)
צנוברים - ¼ כוס (לא חובה)
אופן הכנת המתכון לספיחה - מיני פאי בשר סורי:
  1. חממו מראש את התנור ל-205 מעלות.
  2. טגנו על גבי מחבת את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון שקוף.
  3. הוסיפו למחבת את הבשר, והמשיכו לטגן עד להשחמה.
  4. הוסיפו למחבת את המלח, הפלפל, הטחינה ומיץ הרימון, והמשיכו לבשל ל-2 דקות נוספות.
  5. פרשו את בצק העלים, וחתכו אותו ל-24 ריבועים. שימו חצי מכמות הריבועים בצד – תאפו אותם מאוחר יותר.
  6. קחו תבנית מאפינס עם 12 שקעים והדקו ריבוע בצק בתוך כל שקע.
  7. הכניסו ½ מתערובת הבשר לתוך כל שקע בצק – ודאו שיש לכם כמות שווה בתוך כל מאפינס. קשטו כל מאפה עם 2-3 צנוברים, אם בחרתם להשתמש בהם.
  8. אפו את המאפים בתנור למשך 10-12 דקות, או עד שקצוות הבצק מושחמים מעט.
  9. בינתיים הכינו באותו אופן 12 מאפים נוספים מריבועי הבצק המוכנים, והכניסו אותם לתנור ברגע שהמנה הראשונה מוכנה.
  10. הגישו חם לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: