maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לטורטיה עם בשר טחון - בוריטו

אם לא טיילתם במקסיקו, ואתם רוצים לקבל ממנה טעימה, מומלץ לכם לנסות את הבוריטו שמהווה ללא ספק את אחת המנות הטעימות והמפורסמות של המדינה המדהימה ועמוסת הנופים הפראיים. הבוריטו מורכב מטורטייה שהיא סוג של לחם מקומי עגול ושטוח הממולא בבשר מתובל והמון צ'ילי, ועם מתכון הבא במילוי בשר טחון, תוכלו להכין מנה טעימה, רכה וממכרת שלא תוכלו להפסיק לאכול.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לטורטיה עם בשר טחון - בוריטו מקור תמונה: houseofyumm
רכיבים לבוריטו:
בשר טחון - 900 גר'
שמן - 6 כפות (מחולקות)
לימון - 12 פלחים
כוסברה - ½ צרור (קצוצה)
רוטב סלסה - 1 צנצנת
שיני שום - 2 (כתושות)
כמון - 1 כפית (טחון)
צ'ילי חריף - לפי הטעם
מלח - כ-3 כפיות (או לפי הטעם )
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הבוריטו:
  1. ערבבו בקערה גדולה בשר טחון, כמון, צ'ילי ומלח והניחו בצד למשך כ-2 דקות.
  2. הוסיפו לבשר שום כתוש ופלפל שחור לפי הטעם. לאחר מכן הוסיפו כף אחת של שמן, ערבבו והניחו בצד.
  3. חממו מחבת גדולה על חום בינוני וצקו עליה כף אחת של שמן (השאירו בצד לפחות 2 כפות שמן לטיגון הבשר).
  4. הניחו טורטיה על המחבת המשומנת וחממו אותה קלות משני צידיה.
  5. העבירו את עלה הטורטיה לצלחת וכסו במגבת. חיזרו על הפעולה עם כל עלי הטורטיה.
  6. לאחר שחיממתם את עלי הטורטיה, חממו מחבת גדולה עם שוליים גבוהים על חום גבוה, צקו לתוכה לפחות 2 כפות שמן והביאו לרתיחה.
  7. הכניסו למחבת את הבשר הטחון וערבבו במשך שכ-4 דקות עד שהוא יקבל גוון חום-אפרפר.
  8. הסירו את המחבת מהכיריים, ערבבו היטב והניחו בצד עד להרכבת המנה.
  9. הניחו את עלי הטורטייה על משטח עבודה, צקו עליהם מעט רוטב סלסה ומעליו הניחו את תערובת הבשר הטחון.
  10. פזרו מעל כוסברה קצוצה, גלגלו והגישו לצד צלוחית סלסה קטנה ופלחי לימון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר