header

מתכון לפרחי בצק עלים במילוי בשר

אין כמו מאפה טעים במילוי בשר, כדי להפוך כל ארוחה למיוחד. היום נלמד אתכם שבורקס שכזה לא חייב להיות משולש או מרובע – הוא גם יכול להיות מסודר בצורה יפהפייה, כמו פרחים! מי שתעזור לכם להכין מנה נפלאה ועשירה בהפתעות ותבלינים נפלאים שכזו, היא יוצרת המתכונים Berko Made. אז קדימה, הפשילו שרוולים וגלו איך להכין פרחי בצק עלים טעימים במילוי בשר.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 16
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לפרחי בצק עלים במילוי בשר:
בצל - 2 (קטנים וקצוצים דק, אפשר להחליף בבצל אחד גדול)
בשר בקר טחון - 500 גרם
קבנוס - 3 כפות (½ גליל, חתוך לקוביות קטנות)
זרעי כוסברה - 1 כפית (טחונים במכתש)
זרעי כמון - ½ כפית (טחונים)
ראס אל חנות - 1 כפית (גדושה)
אגוזים - 50 גרם (½ כוס, קצוצים)
צימוקים - 50 גרם (⅓ כוס, חתוכים דק)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
בצק עלים - 2 ק"ג (מופשר וחתוך ל-3 רצועות שוות לאורך)
ביצה - 1 (טרופה)
שומשום - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לפרחי בצק עלים במילוי בשר:
  1. טגנו על מחבת עם שמן את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
  2. הוסיפו למחבת את הבשר הטחון ואת הקבנוס, וערבבו היטב.
  3. הוסיפו את זרעי הכמון והכוסברה, וגם את הראס אל חנות, וערבבו.
  4. טגנו את תערובת הבשר עם התיבול על אש בינונית למשך כמה דקות עד שהיא נראית מוכנה, הוסיפו מלח ופלפל וערבבו.
  5. הורידו את המנה מהאש, העבירו אותה לקערה וחכו עד שהיא תתקרר (אפשר להכניס למקרר לכמה דקות).
  6. הניחו פס מהמילוי על מרכזה של כל רצועת בצק עלים, והדקו אותה פעמיים – פעם ראשונה לחצי תוך הידוק עדין של הקצוות שלמטה, ובפעם השנייה מתחו את הקצה התחתון כלפי מעלה, כפי שניתן לראות בסרטון.
  7. חתכו את הגליל שנוצר לחתיכות של כ-2 ס"מ.
  8. סדרו בתבנית אפייה 6-7 חתיכות בצורה של פרח, למשל, חתיכת אחת באמצע, ו-6 שמקיפות אותה. הדקו מעט במרכז.
  9. מרחו ביצה על הבצק ופזרו מעט שומשום מעל.
  10. אפו בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
  11. הגישו חם לשולחן – מומלץ עם טחינה בצד.
מקור: Berko Made
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: