header

מתכון לפיתה בסילק עם עלי מנגולד

עלי המונגלד מכילים כמות גבוהה של וויטמינים כמו: K, C ,A, מינרלים, סיבים תזונתיים, סידן, אשלגן, בטא קרוטון. הם מסייעים לאיזון הסוכר בדם, שמירה על עצמות חזקות ובריאות, תורמים להתפתחות המוח ופעילותו התקינה, פיתוח תאי דם אדומים, התמודדות עם אנמיה ובעיות עיגול וחוסר ריכוז, ומשפרים את הראיה.

את המתכון הבא קיבלנו מהשף לירוי קפוזהפיתה בסילק היא מעין בורקס ריחני ומשגע מבצק שמרים, ממולא עלי מנגולד ובצל. את הפיתה בסילק למד לירוי להכין מדודתו שמחהל'ה המתגוררת בעיר טבריה, שם המאפה הנהדר נחשב פופולרי ואהוב.

מתכון לפיתה בסילק: עלי מנגולד

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיתה בסילק:

עלי מנגולד: את העלים אפשר להחליף בעלי סלק או כל עלים אחרי, מומלץ לקצוץ את העלים ללא הגבעולים.

קמח: את הקמח אפשר להמיר בקמח מלא או כוסמין ולהתאים את כמויות המים בהתאם. 

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא שמן צמחי, ההבדל בטעם יהיה עצום.

סוכר: הסוכר אינו רכיב חובה במתכון, אך הוא מעצים את טעם הבצק.

בצל: אפשר להחליף את הבצל הלבן בבצל סגול.

ביצה: ניתן לוותר על הביצה הטרופה מעל (במיוחד אם רוצים להפוך את המתכון לטבעוני), הביצה מעניקה לבצק האפוי את הצבע הזהוב.

שומשום: השומשום אינו רכיב חובה, אפשר להשמיט אותו מהמתכון ולפזר במקום מלח גס מעל.

זמן הכנה: 50 דקות
כמות יחידות: 20
רמת קושי: קל
מתכון לפיתה בסילק עם עלי מנגולד
רכיבים לבצק:
קמח - 2 כוסות (280 גרם)
שמרים יבשים - 1 כף (10 גרם)
שמן זית - 2 כפות
סוכר - ½ כף
מים - 1 כוס (240 מ"ל)
רכיבים למילוי:
עלי מנגולד - 1 כוס
בצל - 1 בינוני
כורכום - ¼ כפית
שמן זית - 1 כף
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
ביצה - 1 טרופה (למריחה מעל)
שומשום - חופן (לפיזור מעל)
אופן הכנת הבצק:
  1. שמים בקערה המיקסר עם וול לישה: קמח, שמרים ומערבבים קלות.
  2. מוסיפים: סוכר, מלח, שמן זית ,מחצית מכמות המים ומתחילים לערבל על מהירות איטית, עד קבלת בצק רך ואחיד.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה מגלגלים לכדור, ושמים את הבצק בקערה מעט משומנת מכסים בניילון נצמד או מגבת ומניחים להתפחה במשך חצי שעה.
אופן הכנת המילוי:
  1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, חותכים את הבצל ומוסיפים לטיגון.
  2. קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים: כורכום, מלח, פלפל שחור, מערבבים היטב בעזרת כף עץ. מבשלים על אש נמוכה עד שהבצל מתקרמל ונהיה זהוב והעלים מתרככים.
  3. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מרדדים אותו על גבי על משטח מקומח וקורצים ממנו עיגולים.
  4. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי וסוגרים לעיגול, מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם מעט מרווחים בין ה"פיתות" שנוצרו כדי שיהיה להן מקום לתפוח.
  5. מורחים ביצה טרופה על גבי הפיתות ומפזרים שומשום.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  7. מוציאים מהתנור בזהירות ומגישים חם או קר, לצד סלט ירקות רענן, או מנה עיקרית - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
חימום מחדש מומלץ לעשות בתנור או טוסטר אובן ולא במיקרוגל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.