header

מתכון לפיצה פסטו

דמיינו את הבצק העגול נאפה לאט לאט בתנור החם, הגבינה מבעבעת, והבית מתמלא ריח מעורב של מאפה ריחני ופסטו משגעים. נשמע טעים נכון? להכין פיצה אתם אולי כבר יודעים, אבל לפעמים צריך לצאת קצת מהמוכר והרגיל ולהפתיע את המשפחה/האורחים, וגם את עצמכם, עם משהו קצת שונה, כמו פיצה פסטו.

את הבצק מכינים בדיוק כמו שמכינים פיצה רגילה, אולם הרוטב האדום והעסיסי מוחלף ברוטב פסטו עשיר. מעל מפזרים גבינות קשות, מכניסים לתנור ותוך פחות מ-20 דקות מתקבלת פיצה מיוחדת ומדהימה! החלק היחיד שקשה הוא ההמתנה לבצק שיתפח כמו שצריך, אבל כל השאר הוא "משחק ילדים".

מתכון לפיצה פסטו: פיצה פסטו

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיצה פסטו ביתית:

קמח: מומלץ להשתמש בקמח פיצה, אשר מקל על פעולת הרידוד והעיצוב. כמובן שאפשר להשתמש גם בקמח רגיל או מלא ולהתאים את כמות המים בהתאם. את שולי הבצק אפשר להעשיר בטעם, ולהכניס לתוכן גבינה, לגלגל, למרוח בשמן ולהכניס לתנור.

גבינות: את גבינת הפרמז'ן ניתן להמיר בכל גבינה אהובה אחרת .

רוטב פסטו: אפשר לרכוש רוטב פסטו מוכן ואפשר להכין לבד כמו במתכון הבא לרוטב פסטו ביתי. 

הפיכת המתכון לטבעוני: ותרו הגבינות או החליפו בגבינות טבעוניות.

תוספות: ניתן להוסיף תוספות כמו זיתי קלמטה, בצל סגול פרוס, גבינת שמנת, בצל ירוק קצוץ, עירית, עגבניות פרוסות, עגבניות שרי ועוד...

התנור: חשוב להדליק את התנור מראש כדי לתת לפיצה מכת חום כאשר היא נכנסת לתנור. זה מה שיוצר את הקריספיות האהובה.

לפיזור למעל: לאחר שהפיצה מוכנה אפשר לפזר מעל עלי בזיליקום וגבינת פטה מפוררת.

זמן הכנה: שעתיים ו30 דקות
כמות יחידות: 2
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה פסטו
רכיבים לבצק:
קמח - 2 כוסות
סוכר - ½ כפית
מלח - 1 כפית
שמן זית - 3 כפות
מים - ¾ כוס (פושרים)
רכיבים לרוטב ותוספות:
רוטב פסטו - ½ כוס
גבינת פרמז'ן - 200 גרם
שמן זית - לפי הצורך (למריחה על הבצק)
בזיליקום - צרור עלים (ללא הגבעול)
אופן הכנת הבצק:
  1. מחברים למיקסר את וו הלישה, שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבלים. מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לערבל.
  2. מוסיפים לעקרת המיקסר בהדרגה את המים והשמן, ומערבלים עד לקבלת בצק רך, גמיש ואחיד.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח, ולשים אותו במשך כמה דקות.
  4. מגלגלים את הבצק לעיגול, שמים בקערה מעט משומנת, מכסים את הקערה עם ניילון נצמד או מגבת, ומניחים להתפחה כשעתיים, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו פותחים אותו על משטח מעט מקומח, בעזרת הידיים או מערוך, ומרדדים לעובי הרצוי.
  6. מעבירים את הבצק לתבנית או רשת פיצה עגולה.
אופן הכנת רוטב ותוספות:
  1. מורחים את רוטב הפסטו על הבצק בצורה אחידה, ומשאירים בדפנות הבצק שוליים בגודל כ-1 ס"מ ללא רוטב.
  2. מפזרים את גבינת הפרמז'ן מעל בצורה אחידה על כל הפיצה.
  3. מברישים עם שמן זית בעזרת מברשת את קצוות הבצק ללא רוטב הפסטו.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 10-15 דקות, עד להזהבה.
  5. מוציאים בזהירות מהתנור, חותכים למשולשים ומגישים עם סלט רענן. preperation
טיפ השף:
להעשרת טעם הבצק, אפשר לערבב את שמן הזית שמורחים בקצוות עם 1-2 שיני שום כתושות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.