header

מתכון למרק עוף ואורז

מרקים הם דבר מנחם, במיוחד בחודשי החורף הקרירים שכל מה שבא לנו הוא רק להישאר בבית לצד קערת מרק חמימה ולצפות בתוכנית הטלוויזיה האהובה עלינו. לכן, כאשר אנו נחשפים למרק שכזה, אנחנו פשוט חייבים לשתף אותו אתכם, כך שעכשיו אתם הולכים להכיר מרק עוף ואורז אסייתי טעים שילווה אתכם בחורף הקרוב.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק עוף ואורז מקור תמונה: bonappetit
רכיבים למרק עוף ואורז:
כרעיים - 500 גרם (ללא עור וללא עצמות)
אורז יסמין - ⅓ כוס (שטוף)
שיני שום - 4 (חתוכות דק)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (4 ס"מ, קלופה ופרוסה דק)
מים - 5 כוסות
מלח - לפי הטעם
בטטה - 2 (קטנות, לא קלופות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ)
מיץ לימון - 2 כפות
רוטב סויה - 2 כפות
כוסברה - ½ צרור (קצוצה גס)
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק עוף ואורז:
  1. הניחו בסיר גדול את כרעי העוף, האורז, שיני השום, הג'ינג'ר והמים, וחממו את הסיר על להבה גבוהה.
  2. הביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה והוסיפו קמצוץ של מלח.
  3. הנמיכו את האש לעוצמה בינונית-נמוכה ובשלו, ללא מכסה, עד שהאורז מתנפח – כ-12 דקות, תוך ערבוב מעת לעת.
  4. הוסיפו את הבטטות והמשיכו לבשל מעל אותה האש ללא כיסוי תוך ערבוב מדי פעם, עד שהמרק מתחיל להסמיך והבטטות והאורז רכים – כ-15-20 דקות.
  5. הוציאו את העוף מן הסיר והניחו בקערה נפרדת, קרעו אותו לחתיכות בעזרת 2 מזלגות והחזירו אל הסיר.
  6. הוסיפו לסיר מיץ לימון ורוטב סויה, תבלו במלח במידת הצורך וערבבו היטב את תכולת הסיר כ-2 דקות נוספות.
  7. חלקו את המרק לקעריות הגשה, פזרו מעל מעט כוסברה ופלפל שחור והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר