maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק כדורי קניידלך ממולאים בחזה עוף

אין כמעט אחד שלא מכיר את כדורי קמח המצה המתבשלים במרק העוף - הטעם המופלא והמרקם הנהדר יוצרים חוויה קולינארית שניתן למצוא רק במטבח היהודי-אשכנזי המסורתי. הכנת הקניידלך היא אינה עבודה מסובכת וגוזלת רק דקות מעטות, אך אם תרצו לגוון קצת את המנה שלכם וליצור אוכל גורמה גם מהמאכל היהודי הוותיק, כדאי שתעקבו אחר המתכון הבא. לאחר שתנסו אותו פעם אחת לא תרצו להחליפו באחר.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק כדורי קניידלך ממולאים בחזה עוף מקור תמונה: recepty.blesk
רכיבים למרק:
כרעיים עוף - 4 יחידות
סלרי - 2 (גבעולים גדולים עם עלים - קצוצים)
גזרים - 2 (גדולים, פרוסים בעובי 3 ס"מ)
בצל - 1 (חתוך לרבעים)
פטרוזיליה - ½ צרור
שמיר - 3 כפות (או 1 כפית מיובש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לקניידלך:
ביצים - 4 (טרופות)
שמן - 4 כפות
קמח מצה - 1 כוס
מלח - 2 כפיות
מים - ¼ כוס (חמים)
מים - 12 כוסות (עם כ-2 כפות מלח)
אופן הכנת המרק:
  1. שטפו את העוף היטב והכניסו לסיר גדול.
  2. מלאו את הסיר במים שיכסו את העוף והכניסו פנימה את הירקות.
  3. בשלו הכל יחד מעל להבה גבוהה עד הרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כ-40 דקות.
  4. הוציאו את העוף מן המרק, הסירו את בשר העוף מהעצמות בחתיכות קטנות והניחו בקערה בצד.
  5. סננו את המרק לסיר אחר לקבלת מרק צלול ונקי ככל האפשר, את הירקות העבירו אל קערת העוף.
  6. ערבבו הכל יחד למן תערובת כמו של קציצות ופזרו מעט פירורי קמח מצה אם יש צורך או שהתערובת נוזלית מידי.
אופן הכנת הקניידלך:
  1. הכניסו לקערה 4 ביצים ו-4 כפות שמן וערבבו היטב.
  2. בקערה נפרדת ערבבו יחד קמח מצה ומלח.
  3. הוסיפו ¼ כוס מים חמים אל קערת הקמח מצה וערבבו יחד עם תערובת הביצים והשמן.
  4. צרו תערובת מעט קשיחה, כסו במגבת והניחו למנוחה של כשעה.
  5. בינתיים הביאו לרתיחה 12 כוסות מים מומלחים בסיר גדול.
  6. לאחר שעה הסירו את המגבת מעל תערובת הקניידלך, קחו כמות שממנה תוכלו ליצור כדורים בגודל של כדור פינג-פונג, ושטחו על כף היד.
  7. קחו מעט מתערובת העוף שבקערה, הניחו במרכז הקניידלך השטוח, עטפו וצרו כדור חלק (כמו קובה).
  8. הכינו את כל הקניידלך באותו אופן והכניסו אותם אל תוך המים הרותחים.
  9. בשלו כ-20 דקות על אש בינונית עם מכסה מעט פתוח.
  10. הרתיחו את המרק הצלול שהכנתם בתחילה, צקו אל קערת מרק להגשה, הניחו מספר כדורים והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: