ידוע כי המטבח הלבנוני מתהדר בבישולים עשירים בתבלינים, כאלו שמשאירים את הטועמים עם חשק לא מוסבר לעוד מנה. האמת, השילוב המיוחד של התבלינים יחד עם בשר וירקות יכול ליצור מנות מעוררות חושים כפי שתזכו להכיר במתכון הבא – סלט עוף לבנוני. על פניו זה נשמע כמו עוד סלט פשוט למדי, אך כאשר תצללו לתוך המתכון תגלו כי מרכיביו ואופן הכנתו הם אלו שמקנים לו את התואר הלבנוני.
מעטים האנשים שלא מכירים את המאכל בעל הצורה הכדורית שממנה נגזר שמו הערבי – קובה. הרי למאכל הטעים הזה יש כל כך הרבה דרכי הכנה שונות, כך שבכל פעם אנחנו יכולים ליהנות מטעמים אחרים ומפתיעים. אמנם מקורו של המאכל נעוץ במדינות סוריה ועיראק, אבל בלבנון הוא קיבל אדפטציה טעימה ומיוחדת שאותה תזכו לגלות במתכון הבא – קובה במילוי ועטיפת בשר. לרוב כולנו מכירים את הסולת כציפוי לבשר, אבל במתכון הלבנוני הבא הבשר הוא הכל, ואת הקובות המטוגנות שתיצרו תוכלו להגיש לשולחן האורחים כדי להפתיע אותם רבות.
באבא גנוש הוא למעשה סלט המורכב מחצילים, טחינה ותבלינים בעיקר, אבל בכל מדינה הוא מקבל תיבול ודרך הכנה שונה לגמרי. כך למשל במטבח הלבנוני דואגים להוסיף לסלט זה לימון כדי להעניק לו טעם מעט חמוץ, ולרוב יגישו אותו כתחתית למנה בשרית, כפי שתוכלו לראות במתכון הבא – באבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל.
המטבח הלבנוני עשיר בבשר וכתוצאה מכך, מגוון המאכלים והמנות הוא רב עד מאוד. לכן, כאשר מוצאים פנינה טעימה כמו המתכון הבא, קשה מאוד להתעלם ממנה ולא לנסות ולהצליח להכין אותה. הכירו את התבשיל הלבנוני עם בשר ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות שאי אפשר להתעלם מטעמו הממכר וריחו המושך סועדים אל השולחן. הכינו אותו עוד היום ותראו איך בני הבית סרים אל המטבח גם בלי שתקראו להם.
חצי פיתה עם בשר ותבלינים לא נשמע כמו מאכל מרגש במיוחד, אבל את השם המוכר "עראיס" כולנו ודאי כבר שמענו ורק לנוכח שמו אנחנו מזילים ריר. לכן, כאשר יש מתכון פשוט וזריז להכנה של המנה הטעימה הזו, אסור לוותר עליו ומוטב להכינו כמה שיותר מהר. כעת אנחנו מזמינים אתכם להכיר ולהכין את המתכון הלבנוני למנת העראיס האהובה על כולם.
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: