print header

אוסף מתכוני מנות בשריות מהמטבח הלבנוני

 כאשר אנו מטיילים ברחבי העולם רובנו משתדלים לטעום מהמאכלים המסורתיים והמקומיים במקומות בהם אנו מבקרים. כשאנו עושים זאת, ברוב המקרים אנו משווים את הארוחות לאוכל שלנו כאן בארץ, שקיבל השפעות שונות ומגוונות לאורך השנים ממדינות שכנות ומאוכלוסייה מגוונת ורבה שחיה כאן. השפעה ישירה על המטבח הישראלי מגיעה מהמטבח הלבנוני, אשר מתהדר בכך שהאוכל שלו הוא האלמנט התרבותי שמייצג בצורה הטובה ביותר את המסורת של העם המקומי. המאכלים המסורתיים הדומיננטיים שאותם רובנו מכירים הם כמובן הקובה, הבאבא גנוש, סלט הטאבולה, חומוס, מג'דרה, סלט פאטוש ועוד. כעת אנחנו בטוחים שאתם כבר רעבים ומזילים ריר לנוכח השמות של המנות האהובות גם עלינו, לכן כדאי שתגלו את 5 המנות הבשריות הבאות שהגיעו ישירות מהמטבח הלבנוני, ולמרות שחלקן מוכרות, השינויים הקלים שיש בהן הופכים אותן למנות ייחודיות שאסור לפספס וחייבים לנסות!
מתכון לסלט עוף לבנוני

ידוע כי המטבח הלבנוני מתהדר בבישולים עשירים בתבלינים, כאלו שמשאירים את הטועמים עם חשק לא מוסבר לעוד מנה. האמת, השילוב המיוחד של התבלינים יחד עם בשר וירקות יכול ליצור מנות מעוררות חושים כפי שתזכו להכיר במתכון הבא – סלט עוף לבנוני. על פניו זה נשמע כמו עוד סלט פשוט למדי, אך כאשר תצללו לתוך המתכון תגלו כי מרכיביו ואופן הכנתו הם אלו שמקנים לו את התואר הלבנוני.

מתכון לסלט עוף לבנוני מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לעוף:
שמן זית - ½ כוס
כוסברה - ½ כוס (עלים)
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
שיני שום - 2 (גדולות, קצוצות)
כמון - 1 כפית
סומאק - 1 כפית (ניתן להחליף בכפית מיץ לימון טרי)
כוסברה - ½ כפית (קצוצה דק)
פלפל קאיין - ½ כפית
חזה עוף - 8 חתיכות (כ-700 גרם ללא עצמות)
רכיבים לסלט:
פיתה - 2 (גדולות, פרוסות לרוחב)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
חרדל דיז'ון - 1 כפית
שמן קנולה - ⅓ כוס
שמן זית - ⅓ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
חסה ערבית - 1 לב (פרוס לרצועות דקות)
עגבניות - 450 גרם (בשלות, חתוכות לקוביות גסות)
מלפפון - 1 (גדול, מקולף וחתוך לקוביות גסות)
פטרוזיליה - ½ כוס (עלים)
גרגיר הנחלים - ½ כוס (ניתן להחליף ברגלת הגינה)
נענע - 2 כפות (עלים)
סומאק - ½1 כפיות (ניתן להחליף במיץ לימון טרי)
מתכון לקובה בשר לבנוני

מעטים האנשים שלא מכירים את המאכל בעל הצורה הכדורית שממנה נגזר שמו הערבי – קובה. הרי למאכל הטעים הזה יש כל כך הרבה דרכי הכנה שונות, כך שבכל פעם אנחנו יכולים ליהנות מטעמים אחרים ומפתיעים. אמנם מקורו של המאכל נעוץ במדינות סוריה ועיראק, אבל בלבנון הוא קיבל אדפטציה טעימה ומיוחדת שאותה תזכו לגלות במתכון הבא – קובה במילוי ועטיפת בשר. לרוב כולנו מכירים את הסולת כציפוי לבשר, אבל במתכון הלבנוני הבא הבשר הוא הכל, ואת הקובות המטוגנות שתיצרו תוכלו להגיש לשולחן האורחים כדי להפתיע אותם רבות.

מתכון לקובה בשר לבנוני מקור תמונה: yummly
רכיבים למילוי הקובה בשר:
בצל - 1 (בינוני קצוץ דק)
בשר בקר - 250 גרם (טחון)
שמן זית - 1 כף
פלפל אנגלי - ½ כפית
קינמון - ¼ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
צנוברים - ⅓ כוס (קלויים)
רכיבים לתערובת הקובה בשר:
בורגול - ½1 כוסות
מים - 2 כוסות (חמים)
בצל - 1 (גדול, חתוך לרבעים)
עלי נענע - ½ כוס
בשר בקר - 700 גרם (טחון)
כמון - 2 כפיות
פלפל אנגלי - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
מתכון לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל

באבא גנוש הוא למעשה סלט המורכב מחצילים, טחינה ותבלינים בעיקר, אבל בכל מדינה הוא מקבל תיבול ודרך הכנה שונה לגמרי. כך למשל במטבח הלבנוני דואגים להוסיף לסלט זה לימון כדי להעניק לו טעם מעט חמוץ, ולרוב יגישו אותו כתחתית למנה בשרית, כפי שתוכלו לראות במתכון הבא – באבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל.

מתכון לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל מקור תמונה: stonesoupvirtualcookeryschool
רכיבים לבאבא גנוש עם רצועות בשר מפולפל:
חצילים - 2 (בינוניים)
בהרט - 2 כפיות
סטייק - 2 חתיכות (פרוס לרצועות, מומלץ סינטה או אנטריקוט)
טחינה - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לתבשיל לבנוני עם בשר ושעועית ירוקה

המטבח הלבנוני עשיר בבשר וכתוצאה מכך, מגוון המאכלים והמנות הוא רב עד מאוד. לכן, כאשר מוצאים פנינה טעימה כמו המתכון הבא, קשה מאוד להתעלם ממנה ולא לנסות ולהצליח להכין אותה. הכירו את התבשיל הלבנוני עם בשר ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות שאי אפשר להתעלם מטעמו הממכר וריחו המושך סועדים אל השולחן. הכינו אותו עוד היום ותראו איך בני הבית סרים אל המטבח גם בלי שתקראו להם.

מתכון לתבשיל לבנוני עם בשר ושעועית ירוקה מקור תמונה: yummly
רכיבים לתבשיל בשר ושעועית ירוקה:
שמן זית - 5 כפות (מחולקות)
צלעות בשר בקר - 500-750 גרם (חתוך לקוביות)
בצל - 1 (פרוס דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
קינמון - 2 כפיות
כמון - ½ כפית
רסק עגבניות - 800 גרם
מלח - 2 כפיות (מחולקות)
פלפל שחור - 1 כפית (מחולקת)
שעועית ירוקה - 450-500 גרם (מופשרת מהקפאה)
מתכון לעראיס

חצי פיתה עם בשר ותבלינים לא נשמע כמו מאכל מרגש במיוחד, אבל את השם המוכר "עראיס" כולנו ודאי כבר שמענו ורק לנוכח שמו אנחנו מזילים ריר. לכן, כאשר יש מתכון פשוט וזריז להכנה של המנה הטעימה הזו, אסור לוותר עליו ומוטב להכינו כמה שיותר מהר. כעת אנחנו מזמינים אתכם להכיר ולהכין את המתכון הלבנוני למנת העראיס האהובה על כולם.

מתכון לעראיס מקור תמונה: blueapron
רכיבים לעראיס:
בשר טחון - 300 גרם (בשר טלה או בשר בקר או שניהם יחדיו)
פיתות - 2 (חתוכות לחצאים)
שמן זית - 5 כפיות (מחולקות)
בצל - 1 (מקולף וחתוך לקוביות קטנות)
ברוקולי - 220 גרם (פרוס)
פטרוזיליה - 1 צרור (קצוץ דק)
בהרט - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו