print header

7 מתכונים מומלצים מהמטבח הקוריאני

  אם אתם אוהבים אורז, ירקות, בשר והרבה תבלינים שנותנים טעם ייחודי ובלתי נשכח למנה, המטבח הקוריאני הוא בהחלט בשבילכם. אמנם מרכיבים רבים ניתן להשיג רק בחנויות מתמחות שפזורות ברחבי הארץ, אך בהחלט שווה לחפש, כי טעמים שכאלה לא תמצאו בשום מקום פרט לקוריאה. במטבח הזה נהוג להגיש כמעט כל מנה עם קימצ'י, כשתמצאו כאן גם מתכון אותנטי בשבילו, וכן מתכון נוסף לקינוח מפנק של קפה דלגונה. 

מתכון לנגיסי עוף (נאגטס) קוריאניים

במזרח אוהבים לאכול מזון שלא צריך לחתוך עם סכין ושניתן לתפוס בעזרת שתי מקלות (צ'ופסטיקס), לכן לא מפתיע שלקוריאנים יש גרסה משלהם לנגיסי עוף, ולמען האמת, היא אחת הטובות שנתקלנו בהן. בסופו של התהליך תקבלו נגיסי עוף פריכים שמצופים ברוטב סמיך, מתוק וחריף מעט – לא מספיק כדי לשרוף לכם את הלשון, אך כן כזה שיהפוך כל ביס לחגיגה בפה.

מתכון לנגיסי עוף (נאגטס) קוריאניים מקור תמונה: beyondkimchee.com
רכיבים למתכון לציפוי העוף:
קמח עוגה - ½ כוס (ניתן להמיר בקמח רגיל)
קורנפלור - ½ כוס
אבקת בצל - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
רכיבים למתכון לנגיסי עוף קוריאניים:
כרעי עוף - 1 ק"ג (חתוכים לחתיכות בגודל ביס)
שמן - לטיגון עמוק
מחית ג'ינג'ר - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
יין אורז מתוק - 1 כפית (מירין)
חלבון ביצה - 1 (טרוף)
בוטנים - ¼ כוס (קצוצים דק - לא חובה)
רכיבים למתכון לזיגוג צ'ילי:
רוטב צ'ילי - 6 כפות
מחית פלפל חריף קוריאני - 6 כפות (באנגלית: gochujang)
קטשופ - 1 כף
שום כתוש - 1 כף
סירופ תירס כהה - 6 כפות (או כ-4 כפות דבש)
סוכר - 1 כף
שמן צ'ילי - 2 כפות
יין אורז מתוק - 2 כפות (מירין)
מתכון לבשר עם אורז וירקות - ביבימאפ קוריאני

המנה הבאה מגיעה מהמטבח הקוריאני ושמה הוא "ביבימאפ" שפירושו אורז מעורב. המתכון כולל אורז, ירקות ובשר והוא פשוט להכנה, כך שתוכלו להכין מנה טעימה במיוחד כשאתם רעבים או כשאין לכם זמן רב להכין ארוחה.

רכיבים למתכון לביבימאפ - אורז עם בשר:
אורז - 1 כוס (מבושל, לבן או חום לבחירתכם)
ירקות מעורבים - 2 כוסות (כגון גזר קישואים, מלפפון, צנון, בצל ירוק, נבטי שעועית, חתוכים לרצועות דקות)
רוטב סויה - 1 כפית
סוכר - 2 כפיות
שיני שום - 3 (גדולות, כתושות)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טרי, מגורד)
שמן - 1 כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
בשר בקר - 180 גרם (רזה - למשל כתף)
מתכון לנזיד אנשובי וממרח פולי סויה

על אף אורח החיים המודרני הקיים בקוריאה, המטבח הקוריאני דבק במקורותיו הוא. ישנם מגוון רחב של טעמים, תבלינים וריחות, במתכון הבא נקבל טעימה קטנה שתפתח לנו צוהר למטבח המדהים הזה!

רכיבים למתכון לממרח מפולי סויה:
פולי סויה - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
שמן זית - לפי הטעם
רכיבים לארוחת בוקר הקוריאנית:
מתכון לתערובת תיבול סטייק בנוסח קוריאני

מתכון לתערובת תיבול קוריאנית. הגאלבי הוא משרה לבשר שמקורו במטבח הקוריאני. הגריל הקוריאני, שהגיע בינתיים לכל ארצות המזרח הרחוק ולערים הגדולות בעולם, נחשב לגריל בעל טעמים ייחודיים ואקזוטיים.

רכיבים לתיבול סטייק:
רוטב סויה - ¼ כוס
סוכר - 3 כפות
שמן שומשום - 2 כפות
בצל - ½ (קצוץ)
שום - 1 כף (כתוש)
בצל ירוק - 1 (קצוץ)
פלפל שחור - ¼ כף
שומשום - 1 כף (לא חובה, אך מומלץ)
מתכון לגו-צ'ו-ג'אנג - ממרח פלפלים קוריאני

המטבח הקוריאני עשיר בטעמים ומנות שונות שמעוררות את חושי הטעם אצל כל מי שאוכל מהן. חלק מהתיבולים הם חריפים, כשממרח קוריאני שכזה אהוב מאוד בקרב אנשים רבים והיום גם אתם תוכלו ללמוד כיצד להכין אותו בביתכם – ממרח פלפלים קוריאני העונה לשם גו-צ'ו-ג'אנג.

מתכון לגו-צ'ו-ג'אנג - ממרח פלפלים קוריאני מקור תמונה: minimalistbaker
רכיבים לממרח גו-צ'ו-ג'אנג:
מחית מיסו סויה - ⅓ כוס (ניתן להחליף במחית מיסו חומוס)
סירופ מייפל - ¼ כוס
צ'ילי קוריאני גרוס - ⅓ כוס (ניתן להחליף בפלפל קאיין)
אמינו קוקוס - ¼ כוס (ניתן להחליף ברוטב סויה תמרי)
שיני שום - 4 (כתושות)
מים - ¼ כוס

מתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי

בפעם הראשונה שבה ניסינו קימצ'י לא ממש אהבנו, אך כשטעמנו את הקימצ'י הקוריאני האותנטי הזה השתנתה כל תפיסתנו. מדובר במאכל בריא במיוחד שלמעשה מכיל מרכיבים פרה ביוטיים, שהם המזון של החיידקים שבמעיים שלכם. יש אלפי דרכים שונות להכין קימצ'י, אך זו שלפניכם היא בהחלט אחת הפשוטות והמוצלחות.

מתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי מקור תמונה: thekitchn.com
רכיבים למתכון לקימצ'י קוריאני אמיתי:
כרוב סיני - 1 ראש (בינוני - כ-1 ק"ג)
מלח גס - ¼ כוס
מים - לפי הצורך
שום - 6-5 שיני שום (מגוררות)
ג'ינג'ר מגורר - 1 כף (קלוף)
סוכר - 1 כפית
רוטב דגים - 2 כפות (או 3 כפות מים)
אבקת צ'ילי קוריאנית - 1-5 כפות (באנגלית: Gochugaru - על פי מידת החריפות הרצויה)
צנון סיני - 225 גרם (מקולף וחתוך לרצועות ארוכות)
מתכון לקפה דלגונה

לקפה הזה יש שמות רבים, ביניהם קפה דלגונה, קפה על ענן, קפה מוקצף ועוד... לא משנה איך תקראו לו, מדובר בפינוק מושלם שהפך ללהיט בקוריאה הדרומית בעקבות הסגר, וזאת מכיוון שכל אחד יכול להכין אותו בקלות בביתו. שמו מגיע ממתק נפוץ בקוריאה שנקרא "דלגונה" שמזכיר את קצפת הקפה שתכינו כאן, אז בפעם הבאה שאתם עושים לעצמכם ספל נס קפה, נסו את המתכון הבא, ואנחנו מבטיחים לכם שלא תתאכזבו!

רכיבים למתכון לקפה דלגונה:
אבקת קפה נמס - 2 כפות
סוכר - 2 כפות
מים חמים - 2 כפות
קוביות קרח - לפי כמות כוסות השתייה
חלב - לפי כמות כוסות השתייה

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.