maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לנזיד אנשובי וממרח פולי סויה

על אף אורח החיים המודרני הקיים בקוריאה, המטבח הקוריאני דבק במקורותיו הוא.

ישנם מגוון רחב של טעמים, תבלינים וריחות, במתכון הבא נקבל טעימה קטנה שתפתח לנו צוהר למטבח המדהים הזה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לנזיד אנשובי וממרח פולי סויה
רכיבים לממרח מפולי סויה:
פולי סויה - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
שמן זית - לפי הטעם
רכיבים לארוחת בוקר הקוריאנית:
אופן הכנת הממרח מפולי סויה:
  1. הכינו את ממרח פולי הסויה: השרו כוס פולי סויה במים למשך לילה שלם לפחות, לאחר ההשריה בשלו אותם, סננו והכניסו אותם למעבד המזון. הוסיפו מעט עגבניות מיובשות, מספר עלי בזיליקום, מלח ושמן זית לפי הטעם וערבלו היטב עד לקבלת ממרח.
אופן הכנת הארוחת בוקר הקוריאנית:
  1. הכינו את ממרח פולי הסויה: השרו כוס פולי סויה במים למשך לילה שלם לפחות, לאחר ההשריה בשלו אותם, סננו והכניסו אותם למעבד המזון. הוסיפו מעט עגבניות מיובשות, מספר עלי בזיליקום, מלח ושמן זית לפי הטעם וערבלו היטב עד לקבלת ממרח.
  2. חתכו את הבצלים הירוקים לרצועות באורך של 2.5 ס"מ, והניחו בסיר גדול.
  3. חתכו את הבצלים לרצועות גסות, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר.
  4. חתכו את הקישואים לשני חצאים ולאחר מכן פרסו אותם לרצועות דקות, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר.
  5. חתכו את פלפלי הצ'ילי לחתיכות גדולות וגסות, והוסיפו אותן לסיר.
  6. חתכו את המלפפונים לשני חצאים ולאחר מכן חתכו אותם באלכסון לרצועות דקות והוסיפו לסיר.
  7. חתכו את הצנונים לרצועות המזכירות חצי ירח, עד שתמלאו 2 כוסות לערך, והוסיפו לסיר.
  8. הסירו את קליפות השום והניחו את השום יחד עם דגי האנשובי בתוך הסיר. preperation
  9. הוסיפו לסיר 10 כפות של ממרח פולי הסויה שהכנתם בסעיף הראשון, יחד עם מים. (שימו לב שהמים מכסים את כל הרכיבים).
  10. הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר מכן ערבבו היטב והמשיכו לבשל על סף רתיחה, במשך 20-15 דקות לערך.
  11. העבירו את הנזיד הנהדר לקעריות הגשה. תוכלו לדבוק במתכון ארוחת הבוקר המלאה ולהכין ביצת עין אותה תניחו לצד התבשיל.
מקור: רינה. ג
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: