maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אוסף מתכוני קמח תירס כשרים לפסח

 כאשר חג הפסח מתקרב בצעדי ענק, רובנו חרדים מהעובדה שאנו ניאלץ להסתדר ללא החמץ - קמח של אחד או יותר מחמשת מיני דגן שבא במגע עם מים ותפח. רבים מקבלים את המצב הזה ודנים את עצמם לתפריט דל ומשעמם על מנת לשמור על כשרות במהלך החג, אך זה רק משום שהם לא מבינים באיזו קלות ניתן להכין מאכלים מתחליפי קמח שאינם נחשבים לחמץ. לכן, החלטנו לקחת את אחד המצרכים שיכולים להוות תחליף לקמח - קמח תירס, ולהציג לכם 5 מנות טעימות ומפתיעות שתוכלו להכין לכם, לבני משפחתכם ולאורחים שלכם כבר בחג הפסח הקרוב. בתאבון וחג שמח!
מתכון לפודינג יורקשייר

באנגליה ישנו מאכל מפורסם הנלווה לארוחת יום הראשון, בדומה ליום השבת אצלנו – מאפה עשוי בלילה בשם פודינג יורקשייר. מאפה זה יכול למעשה לשמש תחליף ראוי ללחם, ובחג הפסח שימוש בו יכול לגוון בשבילכם את שולחן ארוחת החג. כעת, בעזרת המתכון הבא גם אתם תוכלו להכינו ולהגישו כבר בפסח הקרוב.

מתכון לפודינג יורקשייר מקור תמונה: glutenfreecuppatea
רכיבים לפודינג יורקשייר:
קורנפלור - 200 גרם
תחליף חלב - 300 מ"ל (סויה, שקדים, קוקוס וכדומה)
שמן - מעט (לשימון התבנית)
מתכון לאצבעות פולנטה ורוטב מרינרה

הוא אחד המאכלים המסורתיים והמפורסמים ביותר במטבח הרומני ומעטים האנשים שלא מכירים את שמו – ממליגה, או את השם השני ואולי היותר מוכר – פולנטה. בכל מקרה מדובר במאכל שלרבים נראה כמעין דייסה ולכן הם נמנעים מאכילתו, אבל עכשיו תקבלו אותו בצורה אחרת, נגישה וטעימה אולי אף יותר בזכות המתכון הבא – אצבעות פולנטה לצד רוטב מרינרה.

מתכון לאצבעות פולנטה ורוטב מרינרה מקור תמונה: localsavour
רכיבים לאצבעות פולנטה:
קמח תירס - ½1 כוסות
חלב - 2 כוסות
מים - 2 כוסות
מלח - ½ כפית
גבינת פרמז'ן - ½ כוס (מגורדת)
שמן זית - 2 כפות (להברשה)
רכיבים לרוטב מרינרה:
מים - ½ כוס
אורגנו - 1 כף
בזיליקום - 1 כף (טרי - קצוץ)
שמן זית - 1 כף
שום - 2 כפיות (כתוש)
סוכר - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
מתכון לפיתה קולומביאנית - ארפה

הארפה היא מעין פיתה בגרסה קולומביאנית, הנחשבת במרכז יבשת אמריקה הלטינית למאכל פופולרי למדי אותו ניתן למלא במגוון עשיר של תוספות. עבור אנשים הרגישים לגלוטן מדובר בתחליף נהדר למאכלי הבצק המסורתיים, ותוכלו להתנסות בטעמיה הנהדרים של הארפה עם מתכון מילוי בשר הבקר הבא.

מתכון לפיתה קולומביאנית - ארפה מקור תמונה: orwhateveryoudo
רכיבים לארפה:
קמח תירס - 300 גר'
מלח - ½1 כפיות
שמן - 4 כפות
מים - 3 כוסות
אבקת בצל - 1 כפית
כמון - ½ כפית
אבקת צ'ילי - ½ כפית
חסה - 2 (עלים גדולים חתוכים גס)
אבוקדו - 1 (קלוף וחתוך גס)
מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן

כל מי ששומר על כשרות בחג הפסח מכיר היטב את עוגיות היין האהובות, אך לעתים הן כבר נמאסות עלינו. לכן, כדאי להכיר את העוגיות הבאות שיהוו תחליף הולם ואולי אף טעים יותר מעוגיות היין. הכירו את עוגיות חמאת הבוטנים ללא גלוטן!

מתכון לעוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לעוגיות חמאת בוטנים ללא גלוטן:
סוכר חום - ½ כוס
סוכר לבן - ½ כוס
ביצה - 1
חמאת בוטנים - ¼ כוס (טבעית)
חמאת קשיו - ¼ כוס
מרגרינה - ½ כוס
סודה לשתייה - ½ כפית
קמח תירס - ½ כוס
קמח טפיוקה - ½ כוס
מתכון למלבי חלב שקדים

אין מי שלא מכיר את הקינוח הים-תיכוני והמרענן – מלבי. לכן, כאשר יש גרסה אחרת וטעימה לא פחות שלו, כדאי ומומלץ לנסות אותה ומהר. מתכון לגרסה שכזו תמצאו כאן, ובה במקום חלב רגיל ישנו חלב שקדים, וכן – הקינוח הקר הזה גם כשר לפסח.

מתכון למלבי חלב שקדים מקור תמונה: bbc
רכיבים למלבי שקדים:
קורנפלור - 7 כפות
חלב שקדים - 1 ליטר (רצוי ללא תוספת סוכר)
אבקת סוכר - 5 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
מי ורדים - 2 כפות
פיסטוק - 2 כפות (שבורים גס - ניתן להחליף בשקדים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו