maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

עוגת לימון כשרה לפסח בזיגוג "קרח"

לימון מוסיף המון, את זה כולנו כבר יודעים – וגם לחג נפלא כמו פסח לא תזיק תוספת מתוקה-חמצמצה של עוגת לימון מיוחדת במינה, כשרה לחג ומקושטת בזיגוג מיוחד דמויי קרח, שמזכיר לנו שהחורף הקר עבר והאביב מתחיל עכשיו.

 

זמן הכנה: שעתיים ו15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
עוגת לימון כשרה לפסח בזיגוג "קרח" מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לעוגת לימון כשרה לפסח:
קמח מצות לעוגות - ½1 כוסות
סודה לשתייה - ½ כפיות
אבקת אפייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר לבן - 1 כוס
מרגרינה רכה - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
תמצית לימון - 1 כפית
מיץ לימון - ⅓ כוס
שמן צמחי - ½ כוס
צבע מאכל צהוב - 1 טיפה (או יותר, לפי העין - לא חובה)
רכיבים לזיגוג קרח לעוגת לימון כשרה לפסח:
אבקת סוכר - 1 כוס + 1 כף
מים - 2 כוסות
תמצית לימון - ½ כפית
אופן הכנת העוגת לימון כשרה לפסח:
  1. חממו מראש תנור לחום של 175 מעלות ושמנו תבנית מלבנית בגודל 23*13 ס"מ.
  2. בקערה גדולה ערבבו יחדיו את קמח המצה לעוגה עם הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח.
  3. העבירו את הביצים יחד עם הסוכר הלבן, המרגרינה, תמצית הווניל, כפית 1 מתמצית הלימון, מיץ הלימון, השמן הצמחי וצבע המאכל לקערת מערבל מזון, וערבלו על מהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. שפכו את התערובת מן המערבל לתוך הקערה עם תערובת קמח המצה, וערבבו עד שהמרכיבים יתחברו לכדי בלילה חלקה. שפכו את הבלילה לתוך התבנית המשומנת.
  5. אפו בתנור עד שהעוגה מקבלת גוון חום בהיר, כ-45 דקות. תקעו קיסם בתוך העוגה – ואם הוא יוצא ממנה נקי, תוכלו להוציאה מהתנור ולתת לה להתקרר.
אופן הכנת הזיגוג קרח לעוגת לימון כשרה לפסח:
  1. שפכו את כוס אבקת הסוכר לתוך קערה.
  2. בקערה נפרדת הניחו את מלבין הקפה יחד עם המים, וערבבו אותם יחד עם כף אבקת הסוכר.
  3. שפכו את תערובת מלבין הקפה לתוך קערת אבקת הסוכר, וערבבו בעזרת כפיות עד שמתקבלת תערובת זיגוג אחידה. הוסיפו פנימה ½ כפית תמצית לימון והמשיכו לערבב עוד קצת.
  4. זגגו עם התערובת את עוגת הלימון שהכנתם. תנו להכל להתמצק, והגישו את העוגה לאורחים או לבני המשפחה הרעבים שלכם - בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר