header

מתכון לפאי פירות יבשים עשיר

ט"ו בשבט הפך עם השנים לחגם של הפירות היבשים – אך האמת היא שאפשר ליהנות מהם כל השנה, בין אם זהו חגם של האילנות ובין אם כל יום אחר. כדי לעזור לכם להוציא את המיטב מפירות יבשים ולהתענג ממתיקותם כמנה אחרונה מושלמת – ארגנו לכם כאן מתכון נהדר לעוגת פאי פירות יבשים מעולה, שיכולה בקלות להפוך לכוכבת המטבח שלכם ולקינוח המועדף עליכם.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לפאי פירות יבשים עשיר מקור תמונה: MidwestLiving
רכיבים למתכון לפאי פירות יבשים:
בצק פריך - 2 עיגולי בצק בצורת דיסק בקוטר 10 ס"מ כל אחד (קנוי או עשוי על פי המתכון הבא. יש לקרר במקרר 30 דקות לכל היותר לפני השימוש.)
מים - 4 כוסות
מיץ תפוזים - ¼ כוס
מיץ לימון - 1 כפית
סוכר חום - ¾ כוס
קמח - 2 כפות
קינמון - 1 כפית
מלח - ¼ כפית
חמאה - ½4 כפיות (חתוכה)
ביצה - 1 (טרופה קלות)
אופן הכנת המתכון לפאי פירות יבשים:
  1. לסיר גדול הכניסו את 4 כוסות המים, התפוחים, המשמשים והדובדבנים המיובשים והביאו לרתיחה.
  2. הורידו את עוצמת הלהבה וחממו את הסיר על אש נמוכה למשך 10 דקות ללא המכסה, הקפידו לערבב את תכולתו מדי פעם. בסיום הבישול הורידו מהכיריים, והניחו בצד עד שתכולת הסיר תצטנן לטמפרטורת החדר.
  3. אחרי שהתערובת מתקררת, הוסיפו לתוך הסיר את מיץ התפוזים, גרידת הלימון ומיץ הלימון, וערבבו.
  4. הכניסו לקערה קטנה את הסוכר החום, הקמח, הקינמון והמלח וערבבו. הוסיפו את תערובת הקמח מהקערה לתערובת הפירות היבשים בסיר, וערבבו עד ליצירת תערובת מילוי אחידה. הניחו את המילוי בצד.
  5. על משטח מקומח הניחו את אחד מדיסקי הבצק שלכם ורדדו אותו מן המרכז לצדדים לכדי עיגול בקוטר 30 ס"מ. לפפו את עיגול הבצק סביב המערוך בתנועה קלה, ואז שחררו אותו על תחתית תבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ והצמידו אותו אליה. חתכו את הבצק בצורה שווה וישרה בקצוות התבנית. חרצו חריצים קטנים בבצק שבתבנית כדי לאפשר לאדי החום להשתחרר בעת האפייה.
  6. הניחו את דיסק הבצק השני על המשטח המקומח ורדדו לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  7. הניחו את מילוי הפירות היבשים בתוך התחתית של הפאי ופזרו בנקודות שונות על גביו את כפיות החמאה החתוכה. הניחו את עיגול הבצק הנותר על גבי המילוי, וחתכו את קצוות הבצק כמה מילימטרים לפני קצה התבנית. קפלו את קצוות הבצק התחתון על קצוות הבצק העליון, הדקו וצרו צורת סלסול לאורך קצות התבנית אם תרצו.
  8. בקערה קטנה ערבבו את הביצה הטרופה עם כף מים, והברישו בתערובת את כל החלק העליון של הפאי.
  9. כדי למנוע השחמת יתר, עטפו את קצוות הפאי ברדיד אלומיניום.
  10. הכניסו את הפאי לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואפו למשך חצי שעה. הסירו את רדיד האלומיניום מקצוות התבנית והמשיכו באפייה למשך 20-30 דקות נוספות, או עד שהמילוי מתחיל לבעבע וציפוי הבצק מזהיב (אם נדרש, הניחו רדיד אלומיניום רפוי על גבי הפאי למשך 10-15 הדקות האחרונות של האפייה).
  11. הוציאו מהתנור, הניחו על תבנית רשת להתקררות והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: