maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למלבי חלב שקדים

אין מי שלא מכיר את הקינוח הים-תיכוני והמרענן – מלבי. לכן, כאשר יש גרסה אחרת וטעימה לא פחות שלו, כדאי ומומלץ לנסות אותה ומהר. מתכון לגרסה שכזו תמצאו כאן, ובה במקום חלב רגיל ישנו חלב שקדים, וכן – הקינוח הקר הזה גם כשר לפסח.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למלבי חלב שקדים מקור תמונה: bbc
רכיבים למלבי שקדים:
קורנפלור - 7 כפות
חלב שקדים - 1 ליטר (רצוי ללא תוספת סוכר)
אבקת סוכר - 5 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
מי ורדים - 2 כפות
פיסטוק - 2 כפות (שבורים גס - ניתן להחליף בשקדים)
אופן הכנת המלבי שקדים:
  1. ערבבו בקערה בינונית את הקורנפלור עם כוס של חלב שקדים עד לקבלת מרקם משחתי – הוסיפו חלב במקרה הצורך והניחו בצד.
  2. חממו בסיר מעל אש בינונית את החלב הנותר יחד עם הסוכר, תמצית הווניל, מי הוורדים ותרמילי ההל, ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, דלו החוצה את תרמילי ההל, צקו פנימה את משחת הקורנפלור וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה במשך כ-15 דקות. שימו לב לערבב היטב ולא להשאיר תחתית בסיר.
  4. לאחר מכן, צקו את התערובת לתוך קעריות הגשה או כוסות קטנות, קשטו מעל בשבבי פיסטוק, הניחו בצד להצטננות והכניסו למקרר ל-15 דקות לפחות.
  5. הוציאו את הקעריות או הכוסות מהמקרר והגישו את המנה לסועדים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר