header

מתכון לקבב רומני

המתכון המסורתי והנפלא הזה לקבב מבשר בקר טחון אהוד במיוחד בכל מפגש "על האש" אך ניתן להכין אותו גם בתנור ולאכול אותו בבית מתי שרק רוצים. הכניסו את הקבבים האלו לפיתה עם ירקות וחומוס ותקבלו מנה ישראלית קלאסית שאי אפשר לא לאהוב. שיהיה בתיאבון!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון לקבב רומני
רכיבים לקבב:
בשר כבש טחון - 200 גר' (ניתן להמיר בעוד 200 גרם בשר בקר טחון)
שיני שום - 5 (קצוצות דק)
אבקת סודה - 1 כף (שטוחה)
מים קרים - ½ כוס
גרגירי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הקבב:
  1. הכניסו את כף הסודה לחצי כוס המים וערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל החומרים (כולל מי הסודה) עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-3 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).
  4. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  5. כשהתנור חם הוציאו את הקערה מהמקרר וצרו קבבים מאורכים בעובי הרצוי. הניחו אותם על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ואפו למשך כחצי שעה. הוציאו והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר