maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקבב רומני

המתכון המסורתי והנפלא הזה לקבב מבשר בקר טחון אהוד במיוחד בעל האש, וניתן להכין אותו גם בתנור ולאכול אותו ביומיום. הכניסו אותו לפיתה עם ירקות וחומוס ותקבלו כריך ישראלי קלאסי ואהוב.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
מתכון לקבב רומני
רכיבים לקבב:
בשר כבש טחון - 200 גר' (ניתן להמיר בעוד 200 גרם בשר בקר טחון)
שיני שום - 5 (קצוצות דק)
אבקת סודה - 1 כף (שטוחה)
מים קרים - ½ כוס
גרגירי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הקבב:
  1. הכניסו את כף הסודה לחצי כוס המים וערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל החומרים (כולל מי הסודה) עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-3 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).
  4. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה היטב.
  5. הוציאו את הקערה מהמקרר וצרו קבבים מאורכים בעובי הרצוי. הניחו על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה. הוציאו והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר