maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

הבאנו שלום על לחם!

בית המאפה של אמא - גוגות, לחמים ופשטידות

התשוקה ללחם היא בלתי נמנעת, בטח לכזה שרק עכשיו יצא מהתנור ומדיף ניחוחות של טריות וטעם טוב. הפעם החלטנו לפנק אתכם ב-5 מתכונים שאולי דומים באופן העשייה אבל שונים מאוד בטעם - מלחם חמוציות מתקתק שמזכיר עוגת שיש נפלאה ועד לחם קישואים ואגוזים שדומה לפשטידה נפלאה. בתאבון!

לחם חמוציות

לחם חמוציות

  • 2 כוסות של חמוציות טריות או קפואות קצוצות (מומלץ טריות)
  • 1 ו-2/3 כוסות סוכר
  • 2/3 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפיות גרידת לימון או תפוז
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 4 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).
בקערה בינונית מערבבים: קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה גדולה מערבבים: סוכר, ביצים, גרידת לימון/תפוז, שמן, חלב ותמצית וניל.
מוסיפים לקערה הגדולה את תערובת הקמח.
מפזרים פנימה את האגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.
מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
מצננים במשך 10 דקות ומוציאים את הלחם מהתבנית.
מניחים ללחם להתקרר על השיש ורק אז פורסים אותו.
בתיאבון!



לחם בננה עם חמאת בוטנים

לחם בננה וחמאת בוטנים

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 בננות מעוכות למחית
  • 1/2 כוס חמאה מומסת
  • 2 ביצים
  • 1/3 יוגורט לבן
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).

בקערה בינונית מערבבים: קמח, סודה לשתיה ומלח.
בקערה גדולה מערבבים: ביצים, בננות, חמאה ויוגורט.
פוערים חור במרכז תערובת הקמח ויוצקים אליו את תערובת הנוזלים בהדרגה.
מערבבים בעדינות תוך כדי הכנסת התערובת היבשה אל התערובת הנוזלית שבמרכז.
יוצקים את התערובת האחידה אל התבנית המשומנת.
מורחים שכבה של חמאת בוטנים מעל התערובת.
מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.

מצננים במשך 10 דקות ומוציאים את הלחם מהתבנית.
מניחים ללחם להתקרר על השיש ורק אז פורסים אותו.
בתיאבון!


לחם קינמון ותפוח

לחם קינמון ותפוח

  • 1.5 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כוס רסק תפוחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות תפוחים ירוקים קצוצים ללא קליפה

להכנת הציפוי:

  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כפית קינמון

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).

בקערה בינונית מערבבים: קמח, סודה לשתייה, מלח, קינמון וציפורן.
בבלנדר מערבלים במהירות בינונית את הביצים. מוסיפים שמן, רסק תפוחים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
לאט לאט מוסיפים את תערובת הקמח ומפזרים בעדינות את חתיכות התפוח הקצוץ.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
בקערה קטנה מערבבים את הציפוי: סוכר חום, סוכר לבן וקינמון. מפזרים מעל הבלילה.
מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.

מצננים במשך 10 דקות ומוציאים את הלחם מהתבנית.
מניחים ללחם להתקרר על השיש ורק אז פורסים אותו.
בתיאבון!


לחם אגוזים ומנגו (דל קלוריות)

לחם מנגו ואגוזים

מנות: 16 פרוסות. רכיבים עבור פרוסה אחת - קלוריות: 125.1 / שומן: 3.9 גרם / חלבון: 2.6 גרם / פחמימות 21 גרם / סיבים תזונתיים: 1.6 גרם.

  • 1 כוס מחית מנגו טרי (כ-2 מנגו בשלים)
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/4 כוס פתיתי קוקוס
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חמאה מומסת או מרגרינה

מחממים את התנור ל-160 מעלות.
משמנים תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).

את המנגו מכניסים לבלנדר ומערבלים עד לקבלת מחית במרקם אחיד.
בקערה בינונית מערבבים: קמח, סוכר, סודה לשתיה, קינמון ומלח.
מוסיפים גם את האגוזים והקוקוס.
בקערה גדולה מערבבים: מחית מנגו, ביצה וחמאה מומסת.
מוסיפים לקערה הגדולה את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.

מצננים במשך 10 דקות ומוציאים את הלחם מהתבנית.
מניחים ללחם להתקרר על השיש ורק אז פורסים אותו.
בתיאבון!


לחם קישואים ואגוזים

לחם קישואים

  • 3 כוסות קמח
  • 1.5 כפיות סודה לשתיה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר (אפשר גם פחות)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית אבקת גינג'ר
  • 2 כוסות קישואים מגורדים (בלי הקליפה)
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 אגוזי מלך קצוצים

מחממים את התנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית מלבן עמוקה (22 ס"מ).

בקערה גדולה מערבבים יחד: ביצים, שמן וסוכר.
בקערה בינונית מערבבים: קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה, קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר.
מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הנוזלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקישואים, האגוזים והצימוקים וממשיכים לערבב.
יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
מכניסים לתנור ואופים במשך כ-1 שעה או עד שהקיסם יוצא נקי.
מצננים במשך 10 דקות ומוציאים את הלחם מהתבנית.
מניחים ללחם להתקרר על השיש ורק אז פורסים אותו.
בתיאבון!

 

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: