maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון ללחם חמוציות

כשמתארגנים בבוקר לעוד יום חדש, אין כמו להתחיל אותו עם ריח וטעם מענגים של לחם חם וטעים. מתכון לחם החמוציות שלפניכם יגרום לכם להתעורר עם חיוך ענק על הפנים בכל בוקר מחדש, ואתם תתקשו לוותר עליו לטובת לחמים אחרים.

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם חמוציות
רכיבים ללחם חמוציות:
חמוציות - 2 כוסות (טריות או קפואות קצוצות - מומלץ טריות)
סוכר - ⅔1 כוסות
שמן צמחי - ⅔ כוס
חלב - ½ כוס
גרידת לימון - 2 כפיות (או תפוז)
תמצית וניל - 2 כפיות
קמח - 3 כוסות
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים)
אבקת אפיה - 4 כפיות
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הלחם חמוציות:
  1. חממו את התנור ל-180° מעלות ושמנו תבנית מלבנית עמוקה (גודל 22 ס"מ).
  2. ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. ערבבו בקערה גדולה סוכר, ביצים, גרידת לימון/תפוז, שמן, חלב ותמצית וניל.
  4. הוסיפו לקערה הגדולה את תערובת הקמח.
  5. פזרו פנימה את האגוזים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. צקו את התערובת לתבנית המשומנת.
  7. הכניסו לתנור ואפו במשך 50 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
  8. צננו במשך 10 דקות והוציאו את הלחם מהתבנית. הניחו את הלחם לצינון מלא לפני החיתוך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: