maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות לימון-ריקוטה אווריריות

מזג האוויר החם עושה חשק לאכול דברים קלים ואווריריים. קבלו מתכון מענג של עוגיות לימון וריקוטה - קצת מלוח-חמוץ בפה, קצת מתוק ומפתיע בלב!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות לימון-ריקוטה אווריריות
רכיבים לעוגיות לימון-ריקוטה:
קמח - ½2 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
חמאה - 50 גר' (מרוככת)
סוכר - 2 כוסות
ביצים - 2 (שלמות)
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
גרידת לימון - 1 כפית
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - ½1 כוסות
מיץ לימון - 3 כפות (סחוט טרי)
גרידת לימון - 1 כפית
אופן הכנת העוגיות לימון-ריקוטה:
  1. חממו תנור ל-190° מעלות ושמנו תבנית אפייה.
  2. ערבבו בקערה בינונית: קמח אבקת אפייה ומלח. הניחו בצד. preperation
  3. ערבלו במערבל גדול: חמאה וסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח (כ-3 דקות). preperation
  4. הוסיפו את הביצים (אחת בכל פעם). preperation
  5. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  6. הוסיפו גבינת ריקוטה וגרידת לימון. preperation
  7. הוסיפו מיץ לימון וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  8. הוסיפו לבלילה את החומרים היבשים, וערבבו היטב. preperation
  9. בעזרת כף גדולה צקו כדורים אל תבנית האפייה, וסדרו את הכדורים במרחק 3 ס"מ לפחות אלו מאלו. preperation
  10. הכניסו את התבנית לתנור ואפו כ-15 דקות עד להזהבה קלה בקצוות.
  11. הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות לנוח על תבנית האפייה כ-20 דקות.
  12. בינתיים, הכינו את הציפוי.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. ערבבו בקערה קטנה: אבקת סוכר, מיץ לימון וגרידת לימון. preperation
  2. בעזרת כף טפטפו בעדינות את הזיגוג מעל העוגיות והניחו לו להתקשות כשעתיים. preperation
טיפ השף:
* ניתן להקפיא את העוגיות ולטפטף את הזיגוג כמה שעות לפני ההגשה.
מקור: מירית מנשה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: