maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות קינמון על הגריל

מתכון עוגיות הקינמון שלפניכם הוא שדרוג של עוגיות אמריקאיות אשר ניתן לפתוח איתן את הבוקר, או להכין אותן ביום כיף באמצע היער מעל המדורה הקטנה והנחמדה שלכם. כל מה שתצטרכו לשם כך זה להכין את הבצק הפשוט שלהן מבעוד מועד, ובעזרת 4 מרכיבים נוספים תוכלו ליהנות מעוגיות קלילות ואווריריות בטעם של חו"ל.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות קינמון על הגריל מקור תמונה: mastercook
רכיבים לעוגיות קינמון:
קמח - 2 כוסות
סודה לשתיה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ½ כפית
חמאה - 110 גרם (קרה וחתוכה לקוביות קטנות – 1 חבילה +1 כף)
ריוויון - ¾ כוס + 2 כפות
סוכר - ¼ כוס
קינמון - 1 כף (טחון)
חמאה - 60 גרם (מומסת)
סוכר חום - 2 כפות (בהיר)
אופן הכנת העוגיות קינמון:
  1. ראשית הכינו את בצק העוגיות: בקערה בינונית ערבבו קמח עם אבקת אפייה, סודה לשתייה, ½ כפית מלח ו-½ כפית סוכר.
  2. אל קערה זו הוסיפו את החמאה הקרה ולושו עד ליצירת בצק. חשוב לציין שאין ללוש יותר מדי את הבצק כדי לא לפגוע במרקם שלו.
  3. הוסיפו את הריוויון אל קערת הבצק, ובעזרת כף ערבבו והטמיעו את הנוזל אל תוך הבצק – הבצק יהיה מעט דביק, אך גם כאן אין לעבד את הבצק יתר על המידה.
  4. קמחו קלות את משטח העבודה שלכם והניחו עליו את בצק העוגיות. בעזרת אצבעות מקומחות מעט טפחו קלות על הבצק וצרו כדור בעובי של ½2 ס"מ.
  5. רדדו את הבצק עם מערוך ובעזרת רינג או כוס בקוטר 6 ס"מ, קרצו עיגולים מתוך הבצק. צרו חור נוסף במרכז כל עיגול עם קשית או רינג קטן יותר, עשו כך עם כל שאר הבצק והמשיכו לשאר המתכון או הקפיאו את הכעכים שיצרתם עד שתצטרכו אותם.
  6. אם אתם מתכוונים להכין את העוגיות כעת, עשו זאת כך: חממו את הרשת של המנגל מעל הגחלים, רק ודאו כי אין אש גלויה, או חממו מחבת פסים לגריל מעל להבה בינונית-נמוכה.
  7. בינתיים, ערבבו בקערה בינונית ¼ כוס סוכר עם קינמון והניחו בצד, ובקערה נפרדת ערבבו חמאה עם סוכר חום.
  8. הניחו על המחבת החמה או מעל לרשת את כעכי הבצק ואפו בין 4-6 דקות בכל צד.
  9. רגע לפני הוצאת העוגיות מהגריל, הברישו אותן בחמאה עם הסוכר חום משני הצדדים וטבלו ישירות בקערת הקינמון והסוכר.
  10. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר