maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

תפוחים פורחים - קינוח פשוט ומפנק שכל אחד ישמח לטעום

אני לא בשלנית מקצועית ואף פעם לא התקרבתי לקינוחים מורכבים, אבל כשראיתי את המתכון הבא ידעתי שאני פשוט חייבת לנסות אותו! "פרח" התפוח הזה הוא מאפה קטן עם טעם משגע ולמרות שהוא נראה מורכב, למעשה קל מאוד להכין אותו והתוצאה היא תענוג לעיניים ולפה. אם אני הצלחתי להכין את הקינוח הזה אני בטוחה שגם אתם תצליחו, ושהמשפחה שלכם תטרוף את פרחי התפוח ותהנה מהם בדיוק כמו המשפחה שלי. אז אם אתם מחפשים מתכון מקורי וחגיגי לקינוח, שיסיים את ארוחת חג השבועות שלכם, המשיכו לקרוא וגלו כמה זה פשוט.
 
מתכון למאפה פרח תפוח
 

מרכיבים ל-6 "פרחים":

  • 2 תפוחי עץ שטופים – אני אוהבת אדומים אבל אפשר כל צבע שרוצים
  • חצי לימון
  • 3 כפות ריבת אפרסקים
  • 2 כפות מים
  • 6 רצועות של בצק עלים או בצק פילו
  • קמח
  • אבקת סוכר
  • קינמון

הכנה:

  • תחילה יש לחתוך את תפוחי העץ לחצי, להוציא עם סכין או כף את הליבה ולחתוך לפרוסות דקות.
מתכון למאפה פרח תפוח
  • כשסיימתם לחתוך את תפוחי העץ קחו קערת זכוכית גדולה (או כלי אחר שאפשר להכניס למיקרוגל), מלאו אותה במים וסחטו פנימה חצי לימון ללא הזרעים.
  • הפרידו קלות את פרוסות התפוחים, העבירו אותן לקערה עם מי הלימון והכניסו אותה למיקרוגל למשך 3 דקות על עוצמה מרבית. בסיום החימום השאירו את תפוחי העץ בתוך הקערה עם הנוזלים ובהמשך תהליך ההכנה עוד נחזור אליהם.
מתכון למאפה פרח תפוח
  • בזמן הזה אתם יכולים להתחיל בהכנת בסיס הבצק של המאפה. התחילו בהכנסת שלוש כפות של ריבת אפרסק (או טעם אחר שאהוב עליכם) ושתי כפות מים לכלי זכוכית קטן. הכניסו למיקרוגל למשך דקה וערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה.
מתכון למאפה פרח תפוח
 
  • פרסו את הבצק שלכם על משטח מקומח ורדדו אותו קלות בעזרת מערוך. חלקו את הדף ל-6 רצועות כאשר כל אחת מהן תהייה בסיס ל"פרח".
מתכון למאפה פרח תפוח
  • סננו את שארית הנוזלים מהקערה עם תפוחי העץ ומי הלימון ותנו לפרוסות להתייבש במשך כמה רגעים. על כל רצועת בצק מרחו בצורה אחידה מתערובת הריבה שלכם והתחילו לסדר עליה את פרוסות תפוחי העץ כך שיבלטו מעל הרצועה, כפי שניתן לראות בתמונה.
מתכון למאפה פרח תפוח
  • פזרו מעט קינמון מעל תפוחי העץ, קפלו את רצועת הבצק כלפי מעלה כך שתכסה את הרצועות, הדקו היטב והתחילו לגלגל את הפרח שלכם.
מתכון למאפה פרח תפוח

  • הדקו היטב את קצה הבצק שנותר בסיום הגלגול, הכניסו את המאפה לתבנית קאפקייקס וחזרו על התהליך עם 5 רצועות הבצק הנותנות.
מתכון למאפה פרח תפוח
  • הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות, למשך 40-45 דקות.
  • פרחי התפוח שלכם מוכנים וכעת כל מה שנותר לעשות הוא לפזר אבקת סוכר לפי הטעם, ובמידת הצורך לקחת זוג קיסמים ולעזור לפרחים "להיפתח" כל עוד הבצק חם.
מתכון למאפה פרח תפוח

שיהיה בתיאבון וחג שמח!

 

מקור: נעמה פרידמן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: