header

מתכון לעוגיות עם תפוחים

אני לא בשלנית מקצועית ואף פעם לא התקרבתי לקינוחים מורכבים, אבל כשראיתי את המתכון הבא ידעתי שאני פשוט חייבת לנסות אותו! "פרח" התפוח הזה הוא מאפה קטן עם טעם משגע, ולמרות שהוא נראה מורכב, למעשה קל מאוד להכין אותו והתוצאה היא תענוג לעיניים ולפה. אם אני הצלחתי להכין את הקינוח הזה אני בטוחה שגם אתם תצליחו, ושהמשפחה שלכם תטרוף את פרחי התפוח ותהנה מהם בדיוק כמו המשפחה שלי. אז אם אתם מחפשים מתכון מקורי וחגיגי לקינוח שיסיים את ארוחת החג שלכם, המשיכו לקרוא וגלו כמה זה פשוט.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות עם תפוחים
רכיבים לשושנת תפוחים:
תפוחי עץ - 2 (שטופים, אדומים, אבל אפשר כל צבע שרוצים)
לימון - ½
מים - 2 כפות
בצק עלים - 6 (או בצק פילו, רצועות)
קמח - מעט (לקימוח משטח העבודה)
אבקת סוכר - לבזיקה, לפני ההגשה
קינמון - מעט
אופן הכנת שושנת תפוחים:
  1. תחילה יש לחתוך את תפוחי העץ לחצי, להוציא עם סכין או כף את הליבה ולחתוך לפרוסות דקות. preperation
  2. כשסיימתם לחתוך את תפוחי העץ קחו קערת זכוכית גדולה (או כלי אחר שאפשר להכניס למיקרוגל), מלאו אותה במים וסחטו פנימה חצי לימון ללא הזרעים.
  3. הפרידו קלות את פרוסות התפוחים, העבירו אותן לקערה עם מי הלימון והכניסו אותה למיקרוגל למשך 3 דקות על עוצמה מרבית. בסיום החימום השאירו את תפוחי העץ בתוך הקערה עם הנוזלים ובהמשך תהליך ההכנה עוד נחזור אליהם. preperation
  4. בזמן הזה אתם יכולים להתחיל בהכנת בסיס הבצק של המאפה. התחילו בהכנסת שלוש כפות של ריבת אפרסק (או טעם אחר שאהוב עליכם) ושתי כפות מים לכלי זכוכית קטן. הכניסו למיקרוגל למשך דקה וערבבו עד שתתקבל תערובת אחידה. preperation
  5. פרסו את הבצק שלכם על משטח מקומח ורדדו אותו קלות בעזרת מערוך. חלקו את הדף ל-6 רצועות כאשר כל אחת מהן תהייה בסיס ל"פרח". preperation
  6. סננו את שארית הנוזלים מהקערה עם תפוחי העץ ומי הלימון ותנו לפרוסות להתייבש במשך כמה רגעים. על כל רצועת בצק מרחו בצורה אחידה מתערובת הריבה שלכם והתחילו לסדר עליה את פרוסות תפוחי העץ כך שיבלטו מעל הרצועה, כפי שניתן לראות בתמונה. preperation
  7. פזרו מעט קינמון מעל תפוחי העץ, קפלו את רצועת הבצק כלפי מעלה כך שתכסה את הרצועות, הדקו היטב והתחילו לגלגל את הפרח שלכם. preperation
  8. הדקו היטב את קצה הבצק שנותר בסיום הגלגול, הכניסו את המאפה לתבנית קאפקייקס וחזרו על התהליך עם 5 רצועות הבצק הנותנות. preperation
  9. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות, למשך 40-45 דקות.
  10. פרחי התפוח שלכם מוכנים וכעת כל מה שנותר לעשות הוא לפזר מעל אבקת סוכר לפי הטעם, ובמידת הצורך לקחת זוג קיסמים ולעזור לפרחים "להיפתח" כל עוד הבצק חם. preperation
מקור: נעמה פרידמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.