maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפה תפוחי עץ

אם פתאום מתחשק לכם ערב רומנטי עם בן או בת הזוג שלכם או שלפתע זוג חברים קפץ לבקר בלי הודעה, הקינוח הבא הוא הפתרון המושלם בשבילכם. המאפה הנהדר הזה משלב את הטעם המרענן של תפוחי העץ עם אגוזי פקאן ושבבי שיבולת שועל פריכים, ותוספת של דבש בסיום ההכנה הופכת אותו לחגיגה של ממש!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון למאפה תפוחי עץ
רכיבים למאפה תפוח עץ:
שמן קוקוס - 3 כפות
שיבולת שועל - ¼ כוס (שבבים טחונים או מרוסקים)
אגוזי פקאן - ½2 כפות (מרוסקים)
קמח חיטה מלאה - ½2 כפות
סוכר חום - ½2 כפות
מלח - מעט (⅛ כפית)
קינמון - ½ כפית (מחולקת לשני רבעים)
תפוחי עץ - 2-3 (בערך 2 כוסות של תפוחי עץ חתוכים)
דבש - מעט (לקישוט)
אופן הכנת המאפה תפוח עץ:
  1. המיסו במיקרוגל את שמן הקוקוס והוסיפו לו את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן, 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר, ¼ כפית קינמון ואת המלח.
  2. ערבבו את התערובות עד לקבלת מרקים אחיד.
  3. הוסיפו את תפוחי העץ החתוכים ופזרו מעליהם את שארית הקמח, הסוכר והקינמון.
  4. ערבבו עד לקבלת ציפוי אחיד על תפוחי העץ.
  5. קחו כף מתערובות שיבולת השועל והשתמשו בה כדי לרפד את התחתית של כלי האפייה שלכם (ניתן להשתמש ב-2 כלים לאפיית פשטידות אישיות).
  6. הכניסו את תפוחי העץ לכלי האפייה או ½ מכמות תפוחי העץ לכל כלי אישי, ומעליהם פזרו באופן שווה את תערובות שיבולת השועל.
  7. הכניסו לחימום במיקרוגל למשך כ-½3 דקות. התערובת אמורה להצטמצם. צננו היטב לפני ההגשה והוסיפו מעט דבש מלמעלה לקישוט ולתוספת טעם.
מקור: ענת הלוי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר