print header

9 מתכונים למאכלי עדות שונים שיעשו לכם חנוכה שמח וטעים

 במשפחה שלי חנוכה תמיד היה אחד מהחגים האהובים ביותר בזכות 2 סיבות פשוטות: לביבות וסופגניות. בכל שנה היינו מכינים את הגרסאות שלנו לשני המאכלים האלו, ואין דבר שאהבתי יותר בחג הזה מאשר לנגוס בסופגנייה חמה ומלאה בכל טוב. עם השנים לא הפסקתי לחבב את הטעמים שעליהם גדלתי, אבל גם גיליתי את שלל המטעמים שנוהגים להגיש בעדות שונות בחנוכה והכרתי מתכונים מפתיעים ממטבחים עולמיים לסופגניות או לביבות מיוחדות. המאכלים האלו יכולים להוסיף טעמים ומרקמים נהדרים לחג החנוכה הקרוב שלכם ואם אתם רוצים ליהנות מהם, פשוט בחרו באחד מ-9 המתכונים הבאים והתחילו לבשל ולהכין אותם! 

מתכון לסופגניות גיאורגיות במילוי קרם חלב

סופגניות במילויים שונים הן הקינוח שאנו מחכים לו במהלך השנה עד לבוא חג החנוכה, והמתכון הבא ילמד אתכם להכין גרסה ממכרת במיוחד של כדורי הבצק האהובים עלינו. המתכון, שמגיע מהמטבח הגיאורגי המסורתי, כולל מילוי מיוחד של קרם חלב נימוח שתתאהבו בו בכל נגיסה, ומומלץ לשמור אותו צמוד אליכם כי אתם תרצו להכין אותו במשך כל השנה!

מתכון לסופגניות גיאורגיות במילוי קרם חלב מקור תמונה: heghineh.com
רכיבים לבצק הסופגניות:
חלב - 1 כוס (פושר)
מים - ½ כוס
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
שמן צמחי - 2 כפות
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
שמרים יבשים - ½1 כפיות
קמח - ¾3 כוסות
שמן - לטיגון עמוק
אבקת סוכר - ¼ כוס (לזרייה)
רכיבים לקרם חלב:
חלב - 1 כוס
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
סוכר - ½ כוס
קמח - 2 כפות
קורנפלור - ½1 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
מתכון לעוגיות יו-יו תוניסאיות

עוגיות היו-יו משמשות בעדה הטוניסאית כקינוח טעים ומתוק בסיום הארוחה. מרקמה הנימוח והאוורירי של העוגייה נותן תחושה של אכילת ענן, ובשל היותן כאלה גם אם תחושו מלאים לגמרי, תמיד תמצאו מקום לעוגייה אחת ולשנייה הבאה אחריה. עם מתכון העוגיות שלפניכם תוכלו להכין את היו-יו הטעימים והממכרים שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניהם.  

מתכון לעוגיות יו-יו תוניסאיות מקור תמונה: sandrakavital
רכיבים לעוגיות יויו:
סוכר - 9 כפות
חלב - 8 כפות
שמן - 8 כפות
ברנדי - 3 כפות (או ערק)
אבקת אפייה - 2 כפות
קמח לבן - כ-600 גר'
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 1 ק"ג
מים - 500 מ"ל
מיץ לימון - מ-½ לימון
מתכון לקציצות כרישה בולגריות

הכרישה היא ירק שרבים מתעלמים ממנו או משתמשים בו רק כתוספת למאכלים שונים, אך במתכון הקציצות הבא - הוא מככב! הירק הייחודי הזה, שנראה כמו אחיו הגדול של הבצל הירוק, הוא דל קלוריות ומסייע להפחית את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, כמו סוכרת והשמנת יתר. בנוסף לכך, הכרישה מספקת לגופנו מנה הגונה של ויטמין C חיוני, כמו גם תרכובות טבעיות בשם פוליפנולים - נוגדי חמצון חזקים שנלחמים בנזקי הזמן. כדי שתוכלו ליהנות מהירק הבריא הזה מומלץ לנסות את הקציצות המסורתיות הללו, הבאות אלינו מן המטבח הבולגרי, ותוכלו להכינן ולאכול אותן בכל עת.

מתכון לקציצות כרישה בולגריות מקור תמונה: seriouseats
רכיבים לקציצות כרישה:
כרישה - 1 ק"ג (שטופה)
ביצה - 1
פירורי לחם - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
מתכון ללביבות בננה ומייפל ג'מייקניות

המטבח הג'מייקני, בדומה למטבח האפריקאי, מורכב גם הוא ממגוון מטבחים אחרים - ביניהם למשל ההודי והאירופאי. חריף הוא הטעם הדומיננטי באוכל הג'מייקני, ומעבר לכך מדינת האי הזו עשירה בפירות מעולים ומיוחדים שתורמים רבות לקולינריה המקומית ובעזרתם מכינים משקאות, שייקים וקינוחים מדהימים. אך הפעם אין לנו פה שום הפתעה חריפה עבורכם, אלא דווקא לביבות מתוקות ונהדרות עם פרי אהוב במיוחד. ארוחת הבוקר הג'מייקנית הזו, שעשויה מבננה עם סירופ מייפל, תנעים לכם את החושים ותעשה לכם את היום!

רכיבים ללביבות בננה:
ביצים - 2 (טרופות)
חלב - ¼ כוס
סוכר - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ¼1 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון טחון - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
אגוז מוסקט - מעט (מגורר, ⅛ כפית)
שמן צמחי - לטיגון
מתכון ללביבות עדשים וירקות ברוטב צזיקי עיזים של שפרה

הלביבות הרכות האלה כל כך עסיסיות שאסור לכם לוותר על המתכון הזה. את העדשים צריך להשרות כשלוש שעות לפני ההכנה, ובשל ההשריה הן יאבדו מעט מטעמן ולכן יש לתבל אותן מעט יותר מהרגיל.

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה".

מתכון ללביבות עדשים וירקות ברוטב צזיקי עיזים של שפרה מקור תמונה: shifra-l
רכיבים ללביבות עדשים:
עדשים אדומות - 2 כוסות
בצל - 1 (חתוך גס)
קישוא - 1 (חתוך גס)
גזר - 1 (קלוף וחתוך גס)
פטרוזיליה - חופן (גדול)
ג'ינג'ר - 2 כפות
חלב קוקוס - ½ כוס
קמח תופח - ½ כוס
צ'ילי מתוק - 4 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
כמון - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
שמן קנולה - לטיגון
רכיבים לצזיקי:
מלפפון - 1 (גדול או 2 קטנים)
גבינת עיזים - 3 כפות
שיני שום - 4-5 (ניתן שיניים מרוסקות, תלוי בטעם האישי שלכם)
שמיר - 2 כפות (קצוץ, ניתן להמיר בנענע)
שמן זית - מעט, להגשה
מתכון לבונאלוס - לביבות ארגנטינאיות עם גבינה ותרד

אם אתם מחפשים מתכון למנה קלילה, טעימה ומזינה, אתם חייבים לנסות את המתכון הבא לבונאלוס - לביבות ארגנטינאיות עם תרד שישדרגו כל ארוחה. בעזרת מספר רכיבים פשוטים ועם כמה דקות פנויות, תוכלו להכין מנה מיוחדת שכל בני המשפחה יאהבו וליהנות ממנה לצד סלט או יוגורט טבעי.

מתכון לבונאלוס - לביבות ארגנטינאיות עם גבינה ותרד מקור תמונה: casafe.org
רכיבים לבונאלוס:
קמח - ¾ כוס
אבקת אפייה - ½ כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית (מגורד)
תרד - 280 גרם (טרי או קפוא, קצוץ)
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
חלב - ½ כוס
ביצים - 2 (טרופות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
מתכון לסופגניות יווניות - לוקמודוס

אמנם במסורת ישראל מסופר על ניצחון המכבים על היוונים ועל נס פך השמן, לכבודו אנו אוכלים כל שנה בחנוכה את הסופגניות המתוקות, אבל מתברר שלמרות הפסדם ההיסטורי, היוונים לא ויתרו על גרסה משלהם למנה המתוקה הזו. הלוקמודס הן מעט יותר קטנות וכדוריות מהסופגניות שלנו, אך פריכות וטעימות לא פחות. הגישו אותן כקינוח בזיגוג דבש ואבקת קינמון מעליהן לסיום מתוק של ארוחה יוונית קלאסית.

מתכון לסופגניות יווניות - לוקמודוס מקור תמונה: Alpha
רכיבים לסופגניות:
מים - 1 כוס (פושרים)
חלב - 1 כוס
קמח - ¼3 כוסות
סוכר - 2 כפות
מלח - 1 כפית
שמן זית - 4 כפות
שמן צמחי - לטיגון
דבש - ¾ כוס
קינמון - מעט (טחון)
אגוזי מלך - מעט (קצוצים, לקישוט)
מתכון לפפנאש - סופגניה רומנית מתוקה

כדי לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, הכינו את הסופגניות הרומניות המסורתיות האלה בעזרת מתכון שמשלב רכיבים שאינם נפוצים במנות אחרונות, כמו גבינת קוטג' וקמח סולת. התוצאה שמתקבלת היא קינוח מתוק וטעים בעל מרקם מיוחד במינו.

מתכון לפפנאש - סופגניה רומנית מתוקה מקור תמונה: Nitu Iulian
רכיבים לפפנאש:
סולת - 4 כפות
קמח - 250 גר'
סוכר - 3 כפות
ביצה גדולה - 1 (או 1 ביצה + 1חלמון גודל M)
סוכר וניל - 1 שקית
שמן - לטיגון עמוק
שמנת מתוקה - להגשה (מוקצפת)
ריבה - להגשה
גבינת קוטג' - 400 גר'
מתכון לסופגניה דרום אמריקאית - צ'ורוס

כל "גרינגו" (זר, בספרדית) יודע שזאת לא ארוחת בוקר דרום אמריקאית אמיתית אם אין על השולחן נגיסי צ'ורו פריכים ומתוקים. אז בעזרת המתכון הבא לצ'ורוס, ארגנו לכם גיחה קצרה וזולה לדרום אמריקה על מנת שגם אתם תזכו לטעום מהפלא הזה, ובין ביס לביס תוכלו לתכנן את החופשה הבאה לארצות השמש החמות של היבשת המופלאה הזו.

רכיבים לנגיסי צ'ורוס:
חלב - ½ כוס
מים - ½ כוס
חמאה - 3 כפות (חתוכה לקוביות)
סוכר - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
תמצית וניל - ½ כפית
קמח - 1 כוס
שמן צמחי - מעט (לטיגון)
סוכר - ½ כוס (לציפוי)
קינמון - 2 כפיות (טחון - לציפוי)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.