maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לקציצות כרישה

הכרישה היא ירק שרבים מתעלמים ממנו או משתמשים בו רק כתוספת למאכלים שונים, אך במתכון הקציצות הבא - הוא מככב! הירק הייחודי הזה, שנראה כמו אחיו הגדול של הבצל הירוק, הוא דל קלוריות ומסייע להפחית את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, כמו סוכרת והשמנת יתר. בנוסף לכך, הכרישה מספקת לגופנו מנה הגונה של ויטמין C חיוני, כמו גם תרכובות טבעיות בשם פוליפנולים - נוגדי חמצון חזקים שנלחמים בנזקי הזמן. כדי שתוכלו ליהנות מהירק הבריא הזה מומלץ לנסות את הקציצות המסורתיות הללו, הבאות אלינו מן המטבח הבולגרי, ותוכלו להכינן ולאכול אותן בכל עת.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות כרישה מקור תמונה: seriouseats
רכיבים לקציצות כרישה:
כרישה - 1 קג' (שטופה)
ביצה - 1
פירורי לחם - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
אופן הכנת הקציצות כרישה:
  1. הכניסו את הכרישות לסיר גדול עם מים חמים, כסו ובשלו על להבה בינונית-גבוהה עד שהן יתרככו.
  2. סננו את הכרישה מנוזלים וקררו אותה. סחטו ממנה נוזלים עודפים.
  3. הכניסו את הכרישה למעבד מזון וערבלו עד לקבלת מחית חלקה.
  4. הכניסו את הכרישה לקערה וערבבו עם ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל.
  5. חממו שמן על מחבת גדולה ועל להבה בינונית. צרו מתערובת הכרישה קציצות בגודל הרצוי וטגנו עד להשחמה משני הצדדים. העבירו את הקציצות לצלחת עם נייר סופג כדי לספוח עודפי שמן והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: