header

מתכון לקציצות כרישה בולגריות

הכרישה היא ירק שרבים מתעלמים ממנו או משתמשים בו רק כתוספת למאכלים שונים, אך במתכון הקציצות הבא - הוא מככב! הירק הייחודי הזה, שנראה כמו אחיו הגדול של הבצל הירוק, הוא דל קלוריות ומסייע להפחית את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, כמו סוכרת והשמנת יתר. בנוסף לכך, הכרישה מספקת לגופנו מנה הגונה של ויטמין C חיוני, כמו גם תרכובות טבעיות בשם פוליפנולים - נוגדי חמצון חזקים שנלחמים בנזקי הזמן. כדי שתוכלו ליהנות מהירק הבריא הזה מומלץ לנסות את הקציצות המסורתיות הללו, הבאות אלינו מן המטבח הבולגרי, ותוכלו להכינן ולאכול אותן בכל עת.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות כרישה בולגריות מקור תמונה: seriouseats
רכיבים לקציצות כרישה:
כרישה - 1 ק"ג (שטופה)
ביצה - 1
פירורי לחם - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן - לטיגון
אופן הכנת הקציצות כרישה:
  1. הכניסו את הכרישות לסיר גדול עם מים חמים, כסו ובשלו על להבה בינונית-גבוהה עד שהן יתרככו.
  2. סננו את הכרישות מנוזלים וקררו אותן. סחטו מהן נוזלים עודפים.
  3. הכניסו את הכרישות למעבד מזון וערבלו עד לקבלת מחית חלקה.
  4. הכניסו את מחית הכרישה לקערה וערבבו עם ביצה, פירורי לחם, מלח ופלפל.
  5. חממו שמן בתוך מחבת גדולה על להבה בינונית. צרו מתערובת הכרישה קציצות בגודל הרצוי וטגנו עד להשחמה משני הצדדים. העבירו את הקציצות לצלחת עם נייר סופג כדי לספוח עודפי שמן והגישו חם. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: