header

מתכון לסופגניות גיאורגיות במילוי קרם חלב

סופגניות במילויים שונים הן הקינוח שאנו מחכים לו במהלך השנה עד לבוא חג החנוכה, והמתכון הבא ילמד אתכם להכין גרסה ממכרת במיוחד של כדורי הבצק האהובים עלינו. המתכון, שמגיע מהמטבח הגיאורגי המסורתי, כולל מילוי מיוחד של קרם חלב נימוח שתתאהבו בו בכל נגיסה, ומומלץ לשמור אותו צמוד אליכם כי אתם תרצו להכין אותו במשך כל השנה!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסופגניות גיאורגיות במילוי קרם חלב מקור תמונה: heghineh.com
רכיבים לבצק הסופגניות:
חלב - 1 כוס (פושר)
מים - ½ כוס
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
שמן צמחי - 2 כפות
מלח - 1 כפית
סוכר - 2 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
שמרים יבשים - ½1 כפיות
קמח - ¾3 כוסות
שמן - לטיגון עמוק
אבקת סוכר - ¼ כוס (לזרייה)
רכיבים לקרם חלב:
חלב - 1 כוס
ביצה - 1 (גדולה, בטמפרטורת החדר)
סוכר - ½ כוס
קמח - 2 כפות
קורנפלור - ½1 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הבצק הסופגניות:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל הרכיבים הנוזליים.
  2. הוסיפו לנוזלים 2 כוסות קמח וערבבו היטב בעזרת כף עץ.
  3. הוסיפו אט אט את יתרת הקמח ולושו עד ליצירת בצק חלק. אם הבצק רך ודביק מדי, הוסיפו לו עוד קמח.
  4. קמחו קלות משטח עבודה, העבירו אליו את הבצק ולושו במשך 1-2 דקות.
  5. שמנו קערה גדולה והעבירו אליה את הבצק המוכן. כסו אותו עם ניילון נצמד והניחו בצד עד להכפלת נפח הבצק. בינתיים הכינו את קרם החלב.
אופן הכנת הקרם חלב:
  1. מזגו את החלב לתוך סיר בינוני והניחו אותו על להבה בינונית עד שמתחילות להיווצר בועות (היזהרו שלא להרתיח את החלב).
  2. תוך שימוש במטרפה, ערבבו בקערה ביצה, סוכר, קמח וקורנפלור ליצירת תערובת אחידה.
  3. הוסיפו אט אט את תערובת הביצה אל הסיר עם החלב תוך ערבוב מתמיד.
  4. ערבבו את הקרם במשך מספר דקות עד שהוא יתחיל להסמיך, הנמיכו את הלהבה ואפשרו לקרם להתבשל במשך כ-5 דקות. צננו היטב והרכיבו את הסופגניות.
  5. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, העבירו אותו למשטח מקומח ולושו היטב. רדדו את הבצק ליצירת יריעה בעובי של כ-1 ס"מ.
  6. חממו שמן לטיגון עמוק בסיר.
  7. קרצו עיגולים בגודל הרצוי של הסופגניות והניחו במרכז כל אחד מהם 1 כף של קרם החלב. סגרו את שולי עיגולי הבצק על המרכז המכיל את הקרם כך שלא יפתחו במהלך הטיגון.
  8. לאחר שהשמן חם, הכניסו את הסופגניות לטיגון והפכו אותן כאשר הן מזהיבות בחלקן התחתון.
  9. הוציאו את הסופגניות אל משטח המרופד בנייר סופג, המתינו שהן יתקררו, פזרו מעליהן אבקת סוכר והגישו. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: