maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חטיף מתפוחים - 3 מתכונים קלים ומדליקים!

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים


הילדים חוזרים מורעבים אחרי בית הספר? מחפשים משהו לנשנש לפני ארוחת הערב? מאבדים סבלנות בנסיעות הארוכות? מבקשים איזה פינוק טעים במהלך היום? אין ספק שחטיף יכול להרגיע אותם. אבל במקום לתת להם ממתק חסר ערך תזונתי, הפכו את התפוח לקינוח! הנה לכם 3 מתכונים פשוטים ומדליקים לחטיף מתפוחים! 

מתכון ראשון: צ'יפס של תפוחים!
ציפס תפוחיםיש משהו בצ'יפס, פריך ועסיסי, שתמיד מפתה אותנו לחשוק בו. אבל במקום טיגון עמוק ועודף של מלח, עשו צ'יפס מתוק של תפוחים. הריח נפלא והטעם מהמם! בסתיו, כשתפוחים הם בשיא העונה שלהם, ניתן לפרוס אותם לפרוסות דקות ככל האפשר ולאפות אותם בתנור. החטיף הזה יכול להחזיק עד 3 ימים, כך שאפשר גם לארוז אותו לבית הספר או לחוג.

מה צריך?
2 תפוחים גדולים
2 כפות סוכר (או לפי הטעם)
1 כפית קינמון

 

  • מחממים תנור ל-100 מעלות צלזיוס.
  • פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות ככל שניתן ומסדרים אותם על נייר אפייה.
  • בקערה קטנה מערבבים את הסוכר והקינמון, שמים במסננת ומפזרים באופן שווה על פני הפרוסות.
  • אופים בשליש העליון והתחתון של התנור, עד שהתפוחים יבשים ופריכים (כשעתיים). מוציאים מהתנור ונותנים לצ'יפסים להתקרר לגמרי לפני שמנשנשים או מאחסנים אותם במיכל אטום (כאמור, עד 3 ימים). 

 

מתכון שני: תפוחים ונוטלה!תפוח עם נוטלה
בחרו תפוחים אדומים או ירוקים, לפי הטעם. הוציאו ממרח נוטלה או ממרח אגוזים ופזרו בקערה חופן בוטנים קצוצים, שקדים קלויים או פיסטוקים.

מה עושים?

  • פורסים את התפוחים לשמיניות ומוציאים את הזרעים. מורחים צד אחד של כל שמינית בממרח הנוטלה או האגוזים ומגלגלים בתערובת האגוזים.
  • מסדרים יפה על צלחת ומגישים.
  • אין ספק שככל שההגשה יותר אטרקטיבית, כך הילדים יתלהבו לאכול את החטיף. אך אל תגזימו, הממרח והאגוזים צריכים להוות רק נגיעה ולא הקינוח עצמו.

 

מתכון שלישי: כריך תפוחים וחמאת בוטנים!

כריך תפוחיםייתכן שבמחשבה ראשונה זה נשמע לכם כמו שילוב מוזר, אבל תאמינו לנו זה עובד! במקום להעמיס על הילד עוד ועוד פחמימות, הפכו את התפוח לממלא מקום הלחם!

מה עושים?

פורסים את התפוחים לעובי הרצוי (ניתן לקלף את הקליפה). ומוציאים את הגרעינים.
מורחים כף חמאת בוטנים על צד אחד של התפוח.
מפזרים 1 כפית של שבבי שוקולד (לא חובה).
מניחים פרוסת תפוח עליונה שתסגור את הכריך ומנשנשים בכיף...

 

שיהיה לכם נשנוש בריא ושמח!

 

עריכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: